Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aanhankelijke Pom zoekt een gezellig baasje

Door Rinske Lichtendahl 31 mei 2020

Er komen regelmatig nieuwe dieren binnen in het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Samen met jullie willen we ervoor zorgen dat iedereen een fijn thuis krijgt. Deze week zetten we Pom de kater in de schijnwerpers. Help jij deze lieverd aan een thuis?

“Pom is een hele gezellige kater van 5 jaar oud. We zijn voor deze aanwezige en aanhankelijke kater op zoek naar een gezellig huishouden. Een tuin is staat absoluut op zijn verlanglijstje voor al zijn avonturen. Hij gaat graag buiten struinen en vermaakt zich daar opperbest. Als hij binnen is ligt hij gezellig bij je op de bank of wil hij graag vermaakt worden met speeltjes. Kortom, een actieve kat, die dito baasjes zoekt!”

Mot met broertje Pim

“Pom werd 5 jaar geleden in een van onze gastgezinnen geboren en later samen met broertje Pim herplaatst in hetzelfde gezin. Nu de baasjes veel meer thuis zijn dan voorheen hebben ze gemerkt dat de broers helemaal niet zo op elkaar gesteld zijn. Ze vechten vaak samen en dat levert beide veel stress op. Ook maakt Pom wel eens ruzie met sommige katten in de buurt. Om die reden is door de eigenaren besloten om beide katten bij ons af te staan en we zoeken voor hen nu allebei een apart huishouden.”

Drukke kinderen zijn spannend

“Pom kan bij wat oudere rustige kinderen worden geplaatst. Hij vindt drukke kinderen wat spannend, maar als er kinderen in het gezin zijn die gewend zijn om een kat zijn ruimte te geven en die niet meer hard gillend of stampvoetend door het huis rennen, dan laat Pom zich best wel even aaien door de jongste leden van het gezin.”

Een afgesloten tuin

“Wij zoeken bij voorkeur naar een woning met een cat-proof tuin omdat de territoriumdrang en stress die Pom van andere katten krijgt ervoor kan zorgen dat hij gaat sproeien. Dit gaat bij Pom dan soms dusdanig ver dat hij bij de buren door het kattenluik kruipt om daar ook even zijn handtekening achter te laten. Om dit te voorkomen is een afgesloten tuin waar geen andere katten over de vloer komen wel zo prettig! Kan jij dit prima aan hem bieden en zie jij het helemaal zitten met de vrolijke Pom? Dan horen we het graag!”

Kennismaken en adoptie

“We verzoeken om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail te sturen over de gezinssamenstelling, woonsituatie (wel/geen tuin/balkon), werksituatie (tijdens en na corona), eventuele andere huisdieren en de ervaring met katten. Op die manier krijgen we een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet ook de contactgegevens inclusief telefoonnummer niet te vermelden. Mailen kan naar: [email protected]dierenbescherming.nl. Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak. De adoptietarieven zijn te vinden via de website.”

Lees ook:

Da’s effe anders! Zo ziet een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp er nu uit (foto’s)

Blijdorp is weer open! Vanaf 20 mei voor abonnementhouders en vanaf 1 juni kan iedereen een kaartje ...

Rex is pas 1 jaar en zoekt een maatje voor fijne wandelingen

Er komen regelmatig nieuwe dieren binnen in het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Samen met jullie wi...
gewond vogeltje

Dit moet je doen als je een gewond vogeltje vindt in Vlaardingen

Tijdens ons blokje om worden we helemaal vrolijk van alle bloemen en al het groen op straat. Het is ...


Meer over Dierenopvangcentrum Vlaardingen ontdekken?

Dierenopvangcentrum Vlaardingen

dierenopvang

Gesloten13:00 - 16:00

Koggehaven 16, Vlaardingen

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.