Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rozemarijn (17) is thuishulp: ‘Met een goed gesprek zijn mensen soms al zó blij’

Aangeboden door Aafje 24 november 2020

Ben je aankomende kerstvakantie op zoek naar werk waarin je iets voor een ander betekent en zoveel uren kunt maken als je wilt? Dan is werken als huishoudelijk ondersteuner bij Aafje Hulpthuis in Vlaardingen misschien iets voor je. Zoals de 17-jarige Rozemarijn Mooij, die dit werk combineert met haar opleiding. “Het was in het begin best spannend, maar ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet.”

Met haar vorige bijbaan was op zich weinig mis. Maar toen Rozemarijn Mooij uit Barendrecht afgelopen voorjaar de havo afrondde en veel meer vrije tijd kreeg, ging ze op zoek naar iets anders. “Ik werkte eerst in een supermarkt, maar kon daar niet genoeg uren maken”, vertelt ze. “Daarnaast wilde ik mezelf uitdagen en iets voor een ander betekenen. Als huishoudelijk medewerker bij Aafje kan dat.”

Hulp aan huis

Aafje Hulpthuis biedt huishoudelijke ondersteuning aan wie dat maar nodig heeft. Meestal ouderen, maar dat hoeft niet altijd. Voor aankomende kerstvakantie zoekt Aafje versterking, zodat de vaste medewerkers van een welverdiende vakantie kunnen genieten.

Wat het werk als thuishulp inhoudt? “Dat hangt er van af hoeveel de klant zelf nog kan doen en hoe groot het huis is”, vertelt Rozemarijn. “Sommige dingen doe je altijd, zoals stofzuigen en het schoonmaken van de badkamer, het toilet en de keuken. In andere gevallen is het ook dweilen, wassen, strijken en ramen zemen. Maar minstens zo belangrijk is het contact met de klant. Voor veel mensen ben je zeker in coronatijd één van de weinigen die binnenkomt. Even samen iets drinken en een praatje maken: daarvan worden klanten soms al zó blij.”

Spannend

Rozemarijn vervolgt: “In mijn werk bij de supermarkt had ik weinig sociale vaardigheden nodig. Daarom vond ik deze stap wel spannend. Je komt in huis bij een vreemde en komt aan iemands spullen. Dat voelt best persoonlijk. Daarnaast vond ik het in het begin spannend om een praatje te maken met iemand die je niet kent. Maar ik merkte dat ik die vaardigheden heel snel ontwikkelde. Inmiddels voelt dat heel natuurlijk.”

Flexibiliteit

Ook niet onbelangrijk: Rozemarijn kan dit werk perfect combineren met haar opleiding HBO Verpleegkunde. “Ik werk zoveel als ik kan en in de vakanties kan ik extra werken. Wat ook fijn is: de meeste klanten wonen dichtbij, waardoor ik weinig reistijd heb. Als ik nu een ochtend thuis les heb, kan ik ’s middags makkelijk nog langs bij een klant. Ideaal!”

Ervaring is niet nodig

Inmiddels werkt Rozemarijn al ruim een half jaar bij Aafje. “Vergeleken met collega’s ben ik best jong, ik had geen ervaring toen ik hier begon. Toch maakte dat niet uit. Je wordt goed begeleid en je bouwt die ervaring heel snel op. Als je ervaring hebt met dit werk zal het misschien wat minder spannend zijn, maar die ervaring hoef je niet per sé al te hebben. Je moet het gewoon doen. Het gaat je sociaal gezien veel brengen en het is een goede levenservaring. Ik ben in elk geval superblij dat ik hiervoor heb gekozen.”

Oproep

Lijkt dit werk je ook leuk? Word dan collega van Rozemarijn! Aafje zoekt huishoudelijk medewerkers in Vlaardingen. In eerste instantie voor tijdens de kerstvakantie, maar wie weet zijn er daarna mogelijkheden om te blijven. Dus: ben je op zoek naar tijdelijk werk waarin je iets voor een ander betekent én extra geld verdient tijdens de vakantie? Klik hier voor meer informatie en om te solliciteren.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Aafje. Meer over Aafje ontdekken?

adv.