Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tino Hoogendijk: ‘Al toen ik 11 jaar was wilde ik een eigen sportschool’

Door Layla Pansier 3 juli 2020

Tino Hoogendijk Sport & Fitness bestaat 45 jaar én mocht deze week ook weer haar deuren openen. Dubbel feest! En meteen een mooie gelegenheid voor indebuurt Vlaardingen om de Vlaardingse Sportschool eens aan de tand te voelen: hoe is het allemaal gegaan in die 45 jaar?

Tino Hoogendijk en zijn vrouw Tineke zijn apetrots op hun sportschool, die dit jaar maar liefst 45 jaar bestaat. De bedoeling was dan ook om dit jubileum groots te vieren, met allerlei feestelijke acties en activiteiten. Maar helaas gooide ook bij hen corona roet in het eten, toen zij in maart te horen kregen dat zij hun deuren moesten sluiten.

Lockdown? Actie!

Maar stilzitten, daar doen Tino en Tineke en hun medewerkers niet aan. “Ons doel is altijd geweest om een bijdrage te leveren aan een gezonde levensstijl en dat zijn we dan ook blijven doen,” vertelt Tino. “We zijn direct na het nieuws in actie gekomen en trainingsvideo’s gaan maken voor onze leden. Samen met de medewerkers hebben we er hard aan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. We zijn heel trots op ons team!”

Ook toen er in mei bekend werd gemaakt dat er buiten gesport mocht worden, werd er meteen een plan opgesteld. “We hebben twee tenten aangeschaft en een deel van onze fitnessapparatuur buiten neergezet. Onze klanten vonden het heerlijk om buiten te sporten.”

Heropening 1 juli

Afgelopen woensdag 1 juli mocht Tino Hoogendijk Sport & Fitness haar deuren weer helemaal openen,  er mag sinds deze week gelukkig dus weer binnen worden gesport. Maar omdat het zo’n succes bleek worden er buiten ook nog steeds sportactiviteiten georganiseerd. “De spinning-lessen geven we nu nog steeds buiten, omdat we daar meer ruimte hebben en vooral omdat de mensen het heel leuk vinden.”

‘1 juli was een bijzondere dag, we hebben zelfs de vlag uitgehangen’

Dat neemt niet weg dat er nu ook weer van alle andere faciliteiten in de sportschool gretig gebruik gemaakt wordt. “We waren natuurlijk dolblij met het nieuws dat weer open mochten. En onze klanten ook, het was meteen weer lekker druk op 1 juli,” vertelt Tino over de heropening. “Het was natuurlijk een bijzondere dag, want zo’n situatie als dit hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Dus daar hebben we goed bij stilgestaan, we hebben zelfs de vlag uitgehangen. Ook onze wethouder van sportzaken, Bart Bikkers, kwam langs om ons te feliciteren met de heropening. Dat is toch mooi!”

Foto: Tino Hoogendijk

Dromen van een eigen sportschool

Het openen van een sportschool is altijd al een grote droom geweest van Tino, zelf toen hij nog een klein jongetje was. “Als men, toen ik 11 jaar was, aan mij vroeg wat ik later wilde worden, zei ik altijd: ‘Ik wil mijn eigen sportschool’,” laat Tino weten. “Dat kwam in eerste instantie doordat ik ontzettend fanatiek was in judo. Ik was vrij jong toen ik hiermee begon en ik was ontzettend onder de indruk van hoe mijn leraren te werk gingen. Ik werd steeds enthousiaster en ben al snel wedstrijden gaan doen. Nadat ik mijn eerste wedstrijd had gewonnen, begon ik het natuurlijk nog leuker te vinden.” Tino heeft dan ook aardig naam gemaakt als Judoka, met meerdere kampioenschappen op zijn naam.

Het lijkt erop dat alles wat Tino vanaf zijn eerst judo-les deed, in dienst stond van één groter doel: zijn eigen sportschool openen. Hij ging een sportopleiding aan het CIOS doen en gaf verschillende sportlessen in gehuurde zaaltjes tot hij in dienst ging.  Daarna volgde een avondopleiding tot gymleraar en zo kwam hij terecht op de school waar hij zijn vrouw Tineke ontmoette, die daar ook gymles gaf.

Officiële start

In 1974, toen Tineke en hij al enkele jaren samen waren, kreeg Tino de kans om een gebouw aan de Groenstrook in Holy te laten bouwen om er zijn eerste sportschool te openen. “Dat was mijn officiële start,” vertelt de Vlaardingse ondernemer. “Mijn vrouw bleef toen nog werken als gymdocent. Ze had een goed betaalde baan waar ze dol op was en die ging ze niet zomaar opgeven voor mijn droom. Hoewel ze eigenlijk al vanaf het begin af aan een gelijkwaardige partner is geweest. Het is dan ook niet vreemd dat ze later toch bij de zaak is gekomen, we zijn gewoon een goed team.”

Van Holy naar de Westwijk

Het plan was om maximaal tien jaar in Holy te blijven, maar het werden er vijfentwintig. “Dat neemt niet weg dat er verschillende mogelijkheden zijn geweest die zich aandienden, maar deze waren altijd net niet goed genoeg,” aldus Tino. “Totdat het huidige pand in de Westwijk te koop kwam.”

En dat is waar Tino Hoogendijk Sport & Fitness zich tot op heden heeft gevestigd. En waar Tino en Tineke overigens ook zeker niet hebben stilgestaan. Het pand is uitgegroeid van 1 zaal en een sauna, tot verschillende zalen voor individuele fitness en groepslessen. En ook het ledenaantal blijft groeien.

‘Zo’n 600 mensen zijn al meer dan tien jaar lid bij ons’

Tino: “We krijgen er steeds nieuwe leden bij, maar wat nog veel bijzonderder is, is dat er vooral heel veel leden blijven. Zo zijn er circa 600 mensen die al langer dan tien jaar lid zijn bij ons en ruim 100 die zelfs al meer dan 20 jaar bij ons komen sporten. Daar zijn we heel trots op!”

Ook leuk om te lezen:

Beauty Best Vlaardingen

Susan van Beauty Best: ‘We hebben het nu drukker dan ooit!’

“Van hard werken word je niet moe” en “Stilzitten is niet mijn ding”. Het zijn twee uitspraken die j...
Pannenkoekenhuis 't Hof

Mariska van Pannenkoekenhuis ’t Hof: ‘Herman den Blijker heeft me wakker geschud’ (video)

Het zal je maar gebeuren: Herman den Blijker die voor je deur staat om je uit de brand te helpen. He...

Marktkoopman Aad (86) stopt op de markt, maar niet met de planten: ‘We gaan verder vanuit huis’

Al meer dan veertig jaar stonden ze op de Vlaardingse markt met hun planten: Aad en Gerrie Eigenraam...


Meer over Tino Hoogendijk Sport & Fitness ontdekken?

Tino Hoogendijk Sport & Fitness

sportscholen

Gesloten08:00 - 20:30

Blois van Treslongstraat 151, Vlaardingen

Bekijk meer:sportscholen

adv.