Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

The Pittstop 2.0 is open: ‘De 4 maanden dat we dicht waren voelde als een eeuwigheid’

Door Rinske Lichtendahl 4 oktober 2019

Pittstop 2.0 is ging maandag 20 september 2019 voor het eerst weer open. 4 maanden heeft het geduurd voordat eigenares Yvette de zaak heropende. De brand die de zaak in mei vernietigde ging haar niet in de koude kleren zitten, maar het is haar gelukt: “Die ondernemersdrift zit gewoon in me. Ik ben een positief mens.”

Na korte twijfel was de motivatie weer terug

Yvette: “Ik heb wel eens gedacht om te stoppen met de horeca. En na de brand dacht is echt: ‘misschien is dit het gewoon’. Maar het was mijn man die me wist te overtuigen om The Pittstop toch weer op te bouwen. Door hem heb ik mijn hoop en motivatie teruggekregen. En toen ging ik er weer vol voor!”

Binnen 4 maanden weer open

Daarna is het snel gegaan: binnen 4 maanden opende The Pittstop haar deuren weer. Maar voor Yvette leek die tijd veel langer: “De 4 maanden dat we dicht waren voelde als een eeuwigheid. Maar ik ben blij dat het gelukt is en dat we weer open zijn. We hebben zoveel hulp gehad, daar verbaas ik me nog steeds over!”

‘Het mooiste is dat iedereen meeleeft’

Terwijl we zitten te praten, krijgt Yvette een straatnaambordje van iemand met ‘The Pittstop’ erop. “Dit bedoel ik nou. Het mooiste is echt dat iedereen meeleeft. Zoveel mensen helpen en denken mee. Dat is ook de reden dat we de zaak weer hebben kunnen openen.”

Het leven gaat door

Het weekend voor de opening gaf Yvette een openingsfeestje voor alle mensen die mee hebben geholpen aan de heropbouw en heropening van The Pittstop 2.0: “Eigenlijk was ik niet zo in de feeststemming, want mijn vader is twee weken geleden overleden. Maar dit was toch een moment dat we niet aan ons voorbij konden gaan. Je moet ook doorgaan. Het leven gaat immers ook gewoon door.”

Een gezellig truckerscafé

The Pittstop was en is nog steeds een fijne plek voor vrachtwagenchauffeurs. Ze hebben de parkeervergunningen gelukkig bijna allemaal kunnen houden. “De gemeente heeft echt met alles meegewerkt. Dat was zo fijn! Maar dat komt ook omdat er nooit gedoe is geweest bij The Pittstop. Het is hier altijd alleen maar gezellig”, aldus Yvette, “Ik hoop dat de vrachtwagenchauffeurs ons weer snel weten te vinden. De douches zijn in ieder geval bijna af!”

‘Veel mensen denken bij een truckerscafé dat het vol zit met dikke, behaarde mannen met walmende oksels’

Yvette benadrukt dat The Pittstop, en dus ook The Pittstop 2.0, lang niet alleen voor truckers is: “Veel mensen denken bij een truckerscafé dat het vol zit met dikke, behaarde mannen met walmende oksels haha! Maar dat is helemaal niet zo. Dat is gewoon een achterhaald vooroordeel over vrachtwagenchauffeurs. En er komen hier ook genoeg mensen uit de stad even een hapje eten of een drankje doen. Daar hoef je natuurlijk helemaal geen chauffeur voor te zijn.”

Zo goed als af

Wat ons betreft ziet The Pittstop 2.0 er al gezellig uit, maar Yvette mist nog wat dingetjes: “Als ik iets in mijn hoofd heb, wil ik het zo en niet anders. Het enige wat ik nu nog mis is wat meer sfeer. Er moeten nog wat meer accessoires komen en dimmers op de lampen, maar dan is het precies zoals ik het had gewild.”

Neem een kijkje in The Pittstop 2.0:

Lees ook:

Eetcafé The Pittstop Vlaardingen

Eetcafé The Pittstop is weer geopend en het is mooi geworden!

Eetcafé The Pittstop opende maandag 20 september voor het eerst in 4 maanden haar deuren weer. Na de...


Meer over Eetcafé The Pittstop Vlaardingen ontdekken?

Eetcafé The Pittstop Vlaardingen

eetcafés

Geopend14:00 - 01:00

doggerstraat 1, Vlaardingen

Bekijk meer:eetcafés

adv.