Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Suus is nagelstyliste: ‘Het allerleukste vind ik dat mensen weer zelfverzekerd naar buiten stappen’

Door Rinske Lichtendahl 18 oktober 2019

Suus is eigenaresse van Salon 05. Een beautysalon waar je terecht kunt voor nagelbehandelingen en voor spray tanning. Haar salon is anders dan anderen. Luxer vooral. En de producten die zij gebruikt zijn van een hoge kwaliteit. Suus vertelt ons over haar avontuur als ondernemer.

Droom om te ondernemen

Suzanne Warnaar is 31 jaar en komt uit Vlaardingen. In 2012 richtte zij Salon 05 op. “Het was helemaal niet zo dat ik altijd al een passie voor beauty had of zo. Daar kwam ik later pas mee in aanraking. Wel was ik er al snel achter dat ik graag voor mezelf wilde werken in plaats van voor een baas. Ik merkte dat in loondienst zijn niet helemaal bij me paste haha!”

Opleiding naast een vaste baan

Maar je kunt natuurlijk niet zomaar een onderneming beginnen. Dat kost tijd. Zo ook bij Suus. “Ik heb eerst de hotelschool gedaan en heb daarna een tijd een vaste baan gehad. In de avonduren en weekenden volgde ik de opleiding tot nagelstyliste. Dat was best zwaar, maar ik vond het ook heel leuk en ik wist waar ik het voor deed. Toen begon ik, naast mijn vaste baan, als nagelstyliste. Gewoon thuis, want een pand had ik natuurlijk nog niet.”

‘Het is me toch maar mooi gelukt’

Suus begon met de nagels van familieleden en haar vriendinnen. Maar door mond op mond reclame werd het steeds drukker en drukker. “Uiteindelijk liep het zo goed dat ik mijn vaste baan heb kunnen opzeggen. Dat was een heel spannend moment, want je zekerheid valt dan in één keer weg. Maar het was denk ik ook één van de bijzonderste momenten. Het is me toch maar mooi gelukt.”

Tekst gaat verder onder de foto

Salon 05

Salon 05 was een feit

Daarna duurde het niet lang voordat ze haar eigen eerste salon opende. Dat was in de Pepersteeg. Maar omdat dit pandje wat klein was, is ze uiteindelijk naar dit mooie pand op de Hoogstraat verhuisd. “Dat is een mooie stap geweest. Ik zit nu in een mooi historisch pand. Ik ben best trots op de uitstraling van de salon. De inrichting geeft goed weer waar ik voor sta: kwaliteit.”

Natuurlijke producten

Dat is ook waar Suus met Salon 05 zich in weet te onderscheiden: kwaliteit. “Bij veel nagelsalons ruik je een sterke chemische geur als je binnenkomt. Hier ruik je niks. Dat komt omdat ik alleen werk met EU-gekwalificeerde producten die niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Ik wil dat wanneer mensen besluiten te stoppen met gelnagels, dat hun eigen nagel daar mooi en gezond onder vandaan komt. Daarom werk ik met betere en duurdere producten dan de gemiddelde nagelsalon.”

‘Ik leef niet om te werken, ik werk om te leven’

We vroegen haar of ze in de toekomst wilt uitbreiden met haar salon. Maar dat hoeft niet zo nodig van haar. “Ik vind het leuk zo. Ik zou wel uit kunnen breiden, want ik heb een grote wachtlijst aan klanten, maar ik vind het ook belangrijk om de kwaliteit te behouden en het persoonlijk te houden. Dat is wat ik leuk vind en zo hou ik het dicht bij mezelf. En ik zeg altijd: ‘ik leef niet om te werken, ik werk om te leven’.”

Mensen blij maken als belangrijkste taak

Het allerleukst van haar werk vindt Suus dat mensen blij en zelfverzekerd weer de deur uitgaan. “Sommige mensen schamen zich voor hun nagels, omdat ze bijvoorbeeld bijten. Dat is echt nergens voor nodig! En als ze dan weer met een blij en zelfverzekerd gevoel de salon verlaten, dan ben ik ook blij. Dat is waar ik het voor doe.”

Ook leuk:

De Bonte Zebra

Kiki en Bart werken bij de Bonte Zebra: ‘Het is hier één grote familie’

Kiki (23) en Bart (20) werken allebei al drie jaar bij de Bonte Zebra. Dat betekent dat ze er vanaf ...


Meer over SALON 05 ontdekken?

SALON 05

manicure

Geopend09:00 - 17:30

Hoogstraat 40, Vlaardingen

Bekijk meer:manicure

adv.