Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Susan van Beauty Best: ‘We hebben het nu drukker dan ooit!’

Door Layla Pansier 22 mei 2020

“Van hard werken word je niet moe” en “Stilzitten is niet mijn ding”. Het zijn twee uitspraken die je Susan Groeneveld, die samen met haar moeder de Schoonheidssalon Beauty Best runt, regelmatig hoort zeggen. En dat is maar goed ook. Want sinds de heropening op 11 mei hebben de dames het drukker dan ooit.

Het is een gekke tijd voor veel ondernemers, met name in de horeca en in contactberoepen. Op 16 maart moesten zij, vanwege het coronavirus, hun deuren sluiten. Susan van Beauty Best weet nog goed te herinneren dat ze het nieuws hoorde. “Dat was best even schrikken, vooral omdat we geen idee hadden hoe lang het zou duren,” vertelt ze. “Maar hoewel het niet makkelijk was stonden we wel helemaal achter deze beslissing, want de gezondheid en veiligheid van onze klanten staat natuurlijk voorop.”

Susan sr. en Susan jr.

Beauty Best heeft een behoorlijk uitgebreide vaste klantenkring, die in bijna 50 jaar is opgebouwd. Het bedrijf werd opgezet door Susan sr. En zo’n 25 jaar geleden kwam dochter Susan jr. erbij. Dit was echter niet helemaal vanzelfsprekend. Susan: “Het is niet zo dat ik als klein meisje al bij mijn moeder wilde werken, ik wilde veel liever danseres worden. Maar toen ik afgekeurd werd door de dansacademie moest ik iets anders gaan verzinnen. Ik besloot toch de schoonheidsopleiding te gaan doen en ik merkte al heel snel dat dit was wat ik wilde blijven doen, ik vond het allemaal zo interessant!”

Beauty Best Vlaardingen
Foto: Beauty Best

Na de opleiding ging Susan een half jaar in Spanje werken bij een schoonheidsinstituut en toe ze terugkwam naar Nederland, was er net een plekje vrij gekomen in het team van de salon van haar moeder. “We besloten om het te gaan proberen,” aldus Susan, die daarna nooit meer de zijde van haar moeder heeft verlaten.

‘Stilzitten zit niet in ons bloed’

Inmiddels heeft de 71-jarige moeder van Susan een stapje teruggenomen om het stokje over te dragen aan haar dochter. “Maar echt stoppen zal ze nooit,” vertelt ze. “Stilzitten zit gewoon niet in ons bloed. En ze heeft te veel passie voor het vak en de mensen in onze salon om helemaal afstand te doen. Gelukkig maar, want ik leer ook nog steeds heel veel van haar.”

Sociale betrokkenheid

Twee maanden zonder het werk en de mensen was dan ook niet bepaald een pretje voor de dames van Beauty Best. “We hebben onze klanten ontzettend gemist en we merken dat dat ook wederzijds is geweest,” vertelt Susan. “Toen we weer open mochten kregen we te horen dat men ontzettend blij was. Niet alleen vanwege de behandelingen, maar ze hadden ons team ook echt gemist. Het was echt hartverwarmend om te horen dat de sociale betrokkenheid en verbinding met de klanten ook echt op prijs wordt gesteld, dat is iets waar we erg trots op zijn.”

Op volle toeren

Nu Beauty Best weer net open is, draait het team op volle toeren om hun klanten weer helemaal van dienst te kunnen zijn. “Het is echt ongelooflijk druk, het lijkt wel kersttijd,” laat een blije Susan weten. “Maar klagen doen we niet hoor! We zijn dolblij dat we weer mogen werken en onze klanten weer kunnen zien. Daar hebben we best wat overuren voor over.”

‘We zijn dolblij dat we weer mogen werken en onze klanten weer kunnen zien’

Voor wat betreft de corona-maatregelen voor contactberoepen is er volgens Susan niet heel veel veranderd in de schoonheidssalon aan het Burgemeester de Bordesplein. “Natuurlijk zijn we duidelijk in de communicatie rondom de richtlijnen, wordt er zoveel mogelijk afstand gehouden en maken we alles vaker schoon,” vertelt Susan. “Maar we werkten altijd al op afspraak én met mondkapjes, dus wat dat betreft gaat het er niet heel anders aan toe in de salon.”

Lees wat Susan deed terwijl de salon gesloten was:

Susan zorgt voor de zorg: ‘Het is bizar om te zien wat Vlaardingers voor elkaar over hebben’

Susan Groeneveld (45) heeft al jaren samen met haar moeder de schoonheidssalon Beauty Best, maar ook...


Meer over Beauty Best ontdekken?

Beauty Best

beauty en wellness

Geopend09:00 - 18:00

Burgemeester de Bordesplein 12, Vlaardingen

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.