Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Richelle verhuist met Oldnew Styling: ‘We hopen écht een aanvulling voor Vlaardingen te worden’

Door Rinske Lichtendahl 30 augustus 2019

Je hebt misschien al door het kijkgat in de deur gekeken van Oldnew Styling. Wij brandden in ieder geval van nieuwsgierigheid toen we deze nieuwe winkel in progress zagen! De interieurzaak gaat in oktober open, dus zit nu vol in de verbouwing. Eigenaresse Richelle is net drie weken bevallen maar dat weerhoudt haar er niet van om de zaak af te maken: “Ja het gaat gewoon door he!” lacht ze.

Richelle is tijdens haar opleiding tot interieuradviseur voor zichzelf begonnen. Zeven jaar lang zat ze met haar bedrijfje in een loods tussen de industrie. Toch liep het toen ook niet verkeerd: ze gaf veel workshops, ging naar beurzen, deed opdrachten voor klanten en organiseerde evenementen. “Maar mensen lopen niet zomaar naar binnen, omdat het lastig te vinden was. Je moest het echt weten. Met de nieuwe winkel willen we daar verandering in brengen.”

Meer dan ‘slechts’ een winkel

Oldnew Styling is veel meer dan alleen een winkel met woonaccessoires. Richelle en haar moeder runnen het bedrijf nu samen en ze doen veel! Ze geven workshops, doen het interieur van woonwinkels, restylen meubels, maar geven ook interieuradvies.

Workshops oldnew styling
Workshop van Oldnew Styling

Passie voor interieur

Passie voor interieur zit in de familie. Richelle’s vader is handig en een echte klusser. En Richelle en haar moeder waren vaak bezig met het restylen van het huis. “Het gevoel voor interieur heb ik van mijn moeder en het handig zijn van mijn vader!” Richelle vertelt dat het idee voor een eigen zaak er al snel was: “Voordat ik mijn opleiding startte zei ik: ‘ik ga dingen verzinnen en dan gaat mijn vader het maken’. Ik vond het altijd al leuk om spulletjes op te knappen en om van oude dingen nieuwe dingen te maken. Daar komt ook de naam voor de winkel vandaan: Oldnew Styling. En zelf ben ik jarig met oud en nieuw, haha!”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Het begin

Richelle vertelt hoe het allemaal is begonnen: “Tijdens mijn opleiding kozen ze mij uit om op de woonbeurs in de RAI te gaan staan met mijn stand. Niet al te lang daarna kreeg ik mijn eerste klant die een totaalproject afnam. Ik verzon alles en mijn vader heeft de uitwerking gedaan. Precies zoals ik het vroeger had bedacht!”

‘Een week na het leeghalen van de loods kwam het plafond naar beneden zetten’

Oldnew Styling is nu dus verhuisd vanuit de loods naar het oude winkelpand van Foto Engelse op de Van Hogendorplaan. En Richelle weet zeker dat ze daar goed aan heeft gedaan: “We hebben de loods uiteraard leeggehaald en afgesloten. Een week later trok mijn vader de deur open en je raadt nooit wat er toen gebeurde: het hele plafond kwam naar beneden zetten! Ik was dus echt nét op tijd weg.”

Kijkgat OldNewStyling
Wanneer je door het kijkgat in de deur kijkt

Een echte aanvulling voor Vlaardingen

Met de verhuizing naar het winkelpand hopen Richelle en haar moeder meer publiek aan te trekken en meer spullen te verkopen, maar ook workshops te blijven geven en mensen van interieuradvies blijven voorzien. “We willen woensdag tot en met zaterdag open. Ik hoop dat mensen ons nu beter weten te vinden voor workshops, advies, maar ook gewoon voor leuke spullen voor in huis. We hopen echt een aanvulling te worden in Vlaardingen op het gebied van wonen!”

adv.