Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Palladion is weer open en zo ziet het eruit (VIDEO)

Door Rinske Lichtendahl 6 augustus 2020

Nadat Palladion gedwongen moest sluiten toen hun pand afbrandde, gingen broers Yiannis en Dimitri Ikonomu niet bij de pakken neer zitten. Palladion 2.0 zou er komen. En dat is nu gelukt: 23 juli heropende Palladion op de locatie van het voormalige Wokhouse haar deuren. Yiannis vertelt ons er alles over.

Vorig jaar brandde het pand van de Doggermaatschappij, waar onder andere Palladion in zat, af. BBQ-restaurant ZieZo besloot niet terug te keren en Pittstop 2.0 heropende vorig jaar haar deuren pal naast de oude locatie. En nu is dus ook Palladion weer open, op de plek van het voormalige Wokhouse.

Al 18 jaar aan de Koningin Wilhelminahaven

Yiannis vertelt over de verwoestende brand van vorig jaar: “Toen ik het hoorde dacht ik eerst dat het wel los zou lopen. Er gebeurd wel vaker iets in die panden rondom de haven. Maar toen ik aankwam zag ik snel dat het goed mis was. Alles was afgezet en ik zag grote vlammen uit het pand komen. Ja, dat komt dan wel even binnen. We zaten al 18 jaar op die locatie en hebben daar veel meegemaakt.”

Geen restauratie

Het plan van Yiannis en Dimitri was dan ook om terug te keren naar hun oude locatie, maar eind vorig jaar kregen ze te horen dat het pand voorlopig niet wordt gerestaureerd. “Rond die tijd kwam ook dit pand op het Liesveldviaduct vrij, eigenlijk was de timing perfect.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Lieve gasten, vrienden en familie, na een aantal enorm spannende maanden kunnen we het fijne nieuws met jullie delen dat…

Posted by Palladion Grieks Restaurant on Tuesday, 4 February 2020

Oud en nieuw om de Griekse sfeer terug te halen

Van buiten is het pand misschien nog aardig hetzelfde, maar vanbinnen herken je het niet meer terug. Yiannis vertelt: “We hebben echt alles eruit gesloopt en opnieuw opgebouwd. Voor het interieur hebben we een aantal dingen meengenomen uit het oude Palladion. De rest is nieuw, we hebben echt geprobeerd de Griekse sfeer hier terug te krijgen.”

Stille opening

Vorige week is Palladion stilletjes open gegaan. “We hebben de opening niet groots aangepakt, omdat we het niet meteen té druk wilden hebben. Zelfs met de coronamaatregelen kunnen we namelijk zo’n 70 mensen kwijt. En alhoewel we geen promotie hebben gedaan, zat het toch helemaal vol, haha! En nu worden we alweer platgebeld. Heel bijzonder hoe de mensen je zo snel weer weten te vinden.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Trots

En van de gasten hebben Yiannis en Dimitri al mooie complimenten gekregen. Yiannis: “We merkten echt dat we gemist werden. Een aantal gasten hebben zelfs gezegd dat ze trots op ons zijn. Trots dat we alles weer hebben opgebouwd en onze deuren weer hebben geopend. Dat is natuurlijk het mooiste wat je kunt horen. En daardoor zijn we ook supertrots op onszelf!”

Je kunt nu ook een diner winnen bij Palladion! Je leest het hier:

Winactie! Maak kans op een diner voor twee bij Palladion

Liefhebbers van de Griekse keuken opgelet! We gaan iets heel leuks weggeven, namelijk een cadeaubon ...


Meer over Palladion ontdekken?

Palladion

griekse restaurants

Gesloten16:00 - 22:30

Liesveldviaduct 1, Vlaardingen

Bekijk meer:griekse restaurants

adv.