Monique van Van de Bakker: ‘Klanten komen er vaak pas later achter dat het naast lekker ook glutenvrij is’

Foto: Indebuurt

Of je nu een broodje, een tompouce of een zak koekjes haalt bij Van de Bakker, je merkt niet dat het naast hartstikke lekker ook nog eens gluten-, tarwe- en zuivelvrij is. En dat is nou precies de bedoeling van Monique Rab, de eigenaresse van de bakkerswinkel aan de Schiedamseweg. “Ik ben er niet alleen voor mensen met een allergie of intolerantie, ik ben er voor iedereen!”

Als jong meisje wist Monique al dat ze bakker wilde worden. “Ik ben de opleiding tot patissier gaan volgen en heb bij verschillende banketbakkerijen en hotels gewerkt,” vertelt de 37-jarge ondernemer. “Toen kwam er een nieuwe uitdaging: lesgeven in het bakkersonderwijs. Ook dat was ontzettend leuk om te doen, maar ik miste het uiteindelijk om zelf te bakken.”

Inmiddels doet Monique beiden: ze heeft sinds april 2021 een eigen (allergenen)bakkerszaak én het is een erkend leerbedrijf. “Ideaal! Ik kan weer lekker aan de slag, maar tegelijkertijd kan ik ook mijn passie voor het bakkersvak overbrengen op anderen,” vertelt ze enthousiast. “En daar komt nog bij dat ik als eigen baas ook alles op mijn eigen manier kan doen.”

Onder schooltijd

Zo is Van de Bakker alleen open onder schooltijd, zodat Monique haar drie kinderen zelf naar school kan brengen en ook weer kan halen. “Dat betekent ook dat ik tijdens de zomervakantie zes weken dicht ben geweest, omdat de kinderen toen vrij waren,” vertelt de onderneemster. “Dat was best even spannend in het begin, maar gelukkig pakt het goed uit. Mijn klanten weten waar ze me kunnen vinden en wanneer. Wel lieten ze me na de vakantie weten dat ze me gemist hadden, maar dat is alleen maar fijn om te horen!”

Koekje bij de koffie

Hoe komt een bakker eigenlijk op het idee om alleen producten te maken die gluten,- tarwe,- lactose,- en melkvrij zijn? Monique: “Door mijn werk als patissier heb ik een tarwe allergie ontwikkeld en mijn twee zoontjes hebben een koemelkeiwit allergie. Maar ook wij willen iets lekkers bij de koffie en een mooie taart op een verjaardag, net als elk ander mens.”

Wij willen ook iets lekkers bij de koffie en een mooie verjaardagstaart, net als elk ander mens.

“Als bakker heb ik gelukkig de mogelijkheid om die zaken te verwezenlijken, maar dat geldt niet voor iedereen. Een aantal jaar geleden kreeg ik steeds meer vraag van bekenden om ook voor hen iets te bakken. Daar kwamen ook weer bekenden van die bekenden bij en zo begon het te lopen. Ik werkte eerst op bestelling vanuit mijn eigen keuken en op een gegeven moment besloot ik mijn eigen winkel te openen.”

Bakker voor iedereen

Van de Bakker is nog slechts een aantal maanden open, maar Monique heeft nu al een behoorlijke vaste klantenkring. Op haar etalageraam staat niet dat vermeldt dat zij een allergenenbakker is en daar heeft de van oorsprong Brabantse Vlaardinger bewust voor gekozen. “Ik wil een bakker zijn voor iedereen,” legt ze uit. “Ja, mijn producten zijn geschikt voor mensen met een gluten-, tarwe-, melk- of lactose-intolerantie, maar ze zijn bovenal lekker. Het grappige is dat er regelmatig klanten zijn die er pas na een aantal bezoekjes achter komen dat ik een allergenenbakker ben. Ze zijn dan vaak verrast en vertellen me dan dat ze nooit hadden gedacht dat het zó lekker kon zijn. Dat is toch geweldig?”

Meer leuke Vlaardingse ondernemers:

Van de Bakker

Schiedamseweg 31, 3134 BA Vlaardingen

Meer informatie

Van de Bakker

Schiedamseweg 31, 3134 BA Vlaardingen

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Fotografe Marianne van Straten zet stadsgenoten op de plaat: Ik wilde iets doen om Vlaardingers te helpen”

Fotografe Marianne van Straten zet stadsgenoten op de plaat: Ik wilde iets doen om Vlaardingers te helpen

Ga naar “Op de fiets naar je werk! 9 x de nieuwste vacatures in Vlaardingen”

Op de fiets naar je werk! 9 x de nieuwste vacatures in Vlaardingen

Ga naar “Pauwmans komt met eigen likeur: ‘Stilzitten is niet ons ding’”

Pauwmans komt met eigen likeur: ‘Stilzitten is niet ons ding’

In onze gids

Ga naar “Restaurant Jansen”

Restaurant Jansen

  • Hoogstraat 158
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “De Soete Suikerbol”

De Soete Suikerbol

  • Westlandseweg 254
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Jofel aan de plas”

Jofel aan de plas

  • Surfpad 50
  • Restaurants en horeca
  • Gesloten
Jofel aan de Plas

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Van Wijngaarden Zaanse mayonaise XL van € 1,96 voor € 1”

Van Wijngaarden Zaanse mayonaise XL van € 1,96 voor € 1

  • Jumbo
  • Geldig t/m 9 november 2021
Ga naar “Perla Huisblends van € 11,78 voor € 5,89”

Perla Huisblends van € 11,78 voor € 5,89

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 16,70 voor € 8,35”

Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 16,70 voor € 8,35

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “Wollen 4-seizoenendekbed vanaf € 49,99”

Wollen 4-seizoenendekbed vanaf € 49,99

  • Aldi
  • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “AH Mandarijnen 1 kilo 2 stuks € 4,00”

AH Mandarijnen 1 kilo 2 stuks € 4,00

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 31 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Facilitair Medewerker”

Facilitair Medewerker

  • Bastion Hotels
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Huismeester en Floormanager”

Huismeester en Floormanager

  • Stadspodia en Jongeren Cultuurcentrum Vlaardingen
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Huishouding”

Medewerker Huishouding

  • Exploitatie Maatschappij Delta Hotel B.V.;Restaurant Nautique
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Expeditie”

Medewerker Expeditie

  • Vlaamsch Broodhuys
  • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

  • WE Fashion Store
  • Parttime