Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mir & Mar van Noi! Mode: ‘We vinden het belangrijk dat onze klanten het idee hebben dat ze altijd terug kunnen komen’

Door Layla Pansier 10 januari 2020

Bij Noi! Mode kom je niet alleen maar om kleding te kopen. Je komt er voor ‘ouderwetse gezelligheid’, persoonlijke aandacht en hulp bij de styling van je outfit. “Dit is precies zoals we het voor ogen hadden toen we onze winkel aan de Peperstraat openden,” laten eigenaressen Mirjam Houting en Marianne van den Berg weten. “Nu, twee jaar later, loopt de zaak boven verwachting goed. Ons concept voor Noi! Bleek net hetgeen te zijn waar men behoefte aan had!”

Meer dan een kledingwinkel

Mirjam en Marianne, beter bekend als Mir & Mar, zijn al meer dan tien jaar vriendinnen. Twee jaar geleden besloten ze om samen een kledingwinkel te openen aan de Peperstraat. “Het was al wel meteen duidelijk dat we allebei meer wilden dan alleen een winkel,” vertellen ze enthousiast. “We wilden een plek waar mensen graag komen, al is het voor een kopje koffie en een praatje. Daarbij was het altijd de bedoeling om verder te kijken dan de standaard kledingmerken en onze klanten écht te helpen om te vinden wat zij nodig hebben, te stylen zelfs.”

En dat is de twee vriendinnen goed gelukt. “Wij vinden het belangrijk dat klanten zich thuis voelen bij ons. Dat ze het idee hebben dat ze altijd terug kunnen komen, ook als ze een keer niet slagen. Dat is ook wat we proberen uit te stralen,” vertelt Mirjam.

‘We wilden een plek waar mensen graag komen, al is het voor een kopje koffie en een praatje’

Marianne vult aan: “We merken ook dat dat werkt. Sinds de opening van de winkel hebben we een behoorlijk klantenbestand opgebouwd, met zelfs vaste klanten van buiten Vlaardingen, die speciaal naar ons terugkomen. En onze Vlaardingse klanten komen regelmatig binnenlopen voor een kopje koffie. Precies wat we wilden, gewoon een gezellige winkel met persoonlijke aandacht voor iedereen.”

Noi! Mode Vlaardingen

Persoonlijk

Al gauw wordt duidelijk dat de eigenaressen van Noi! Mode vrijwel al hun klanten bij naam kennen. Als dat niet persoonlijk is! “Sterker nog,” vertellen de vriendinnen, “We weten van bijna iedereen wat zij dragen en wat hun aankopen zijn. Hier hoeven we niet heel hard voor te werken hoor, dat gaat eigenlijk vanzelf. Maar we hebben wel gemerkt dat dit een handig ‘talentje’ kan zijn. Bijvoorbeeld als iemand iets uitzoekt waarvan wij weten dat een vriendin of familielid pas dezelfde aankoop heeft gedaan. Niet iedereen wil dat, dus dan waarschuwen we even. En dat wordt gewaardeerd.”

‘Wanneer je je goed voelt, straal je dit ook uit en dan staat alles’

Mir & Mar gaan graag een stapje verder voor hun klanten. “We doen ons uiterste best om ze te helpen een geschikte outfit te zoeken, voor elke gelegenheid. Daarbij combineren we de smaak van de klant met ons gevoel voor mode. Zodat we ook zeker weten dat ze zich goed voelen in hun nieuwe kleding. Want dat is het belangrijkste: wanneer je je goed voelt, straal je dit ook uit en dan staat alles!”

Afstylen

De persoonlijke aandacht uit zich niet alleen in de manier waarop Mir & Mar hun klanten benaderen, je kunt het ook zeker terugzien aan de keuze van het assortiment. Er wordt rekening gehouden met verschillende smaken en er is kleding voor elk budget. Bovendien kan een outfit helemaal afgestyled worden bij Noi!, omdat de dames tevens sieraden, tassen en sinds kort ook schoenen verkopen. “We doen dit inmiddels nu twee jaar en we leren steeds meer over waar de behoefte van onze klanten ligt. En daar spelen we op in.”

Ook leuk om te lezen:

Kofie, Thee Enzo

Bianca van Koffie, Thee & Zo: ‘Ik stopte als verpleegster en opende mijn eigen zaak’

Nog geen drie jaar geleden werkte Bianca Ribbens-Borsje in de verpleging. Maar toen ze door de Hoogs...

adv.