Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marktkoopman Aad (86) stopt op de markt, maar niet met de planten: ‘We gaan verder vanuit huis’

Door Rinske Lichtendahl 26 juni 2020

Al meer dan veertig jaar stonden ze op de Vlaardingse markt met hun planten: Aad en Gerrie Eigenraam. Totdat de markt vanwege de coronacrisis tijdelijk niet meer door kon gaan. Nu is hij er weer, maar Aad en Gerrie keerden niet terug. Betekent dit dat ze stoppen? Gelukkig niet. Gerrie: “Als Aad hiermee stopt, dan stopt hij ook met ademen.”

Aad zit al zolang hij zich kan herinneren in de planten. “Ik heb er altijd plezier in gehad en dat heb ik nog steeds. Ik ben ook nooit chagrijnig.” Gerrie lacht: “Behalve als het koud en nat is, dan is het minder leuk.”

Niet achter de geraniums

Aad is met zijn 86 jaar best op leeftijd. Toch doet hij alles nog steeds zelf. “Ik heb het altijd zelf gedaan: van het sjouwen met zakken en karren tot aan de verkoop. En ik blijf het ook doen hoor, ik ben geen persoon die achter de geraniums gaat zitten. Figuurlijk dan”, lacht hij.

Al meer dan 40 jaar op de markt

Tot de coronacrisis stonden ze al meer dan 40 jaar op de zaterdagmarkt in de stad. Dat was elke week weer een klus. Aad vertelt: “Op donderdagmiddag zette ik al een gedeelte in de wagen. Vrijdagochtend ging ik dan vroeg de deur uit om in te kopen en laadde alles in in de vrachtwagen. Op zaterdagochtend vertrok ik om vier uur al naar de markt: ik had dan wel acht of negen karren met planten bij me. En na vieren in de middag kon ik alles weer inladen. Ja, op zaterdagavond was ik altijd afgepeigerd.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Een tuincentrum aan huis

Door het coronavirus moest de markt tijdelijk stoppen. Maar omdat stilzitten niet voorkomt in het woordenboek van Gerrie en Aad, besloten ze de verkoop vanuit huis te doen. Gerrie vertelt: “De kinderen hielpen met de promotie door een Facebookpagina aan te maken. We wonen niet ver van de stad en we merken dat veel Vlaardingers ons al weten te vinden. Gelukkig hebben we daardoor het hele seizoen goed kunnen verkopen.”

‘Zolang ik het kan, blijf ik het doen’

Aad gaat verder: “Ja, na een korte tijd verdienden we vanuit huis net zoveel als op de markt. We zijn hier natuurlijk wel de hele week open, maar het zware werk dat de markt met zich meebrengt valt weg. En omdat ik net 18 ben geweest komt dat goed uit”, lacht hij. Ook de kosten van hun plek op de markt hebben Gerrie en Aad nu niet meer. Dat is fijn, want de inkoopprijzen bij de kweker zijn een stuk gestegen door de coronacrisis. Aad: “Ik wil alles nog steeds zo goedkoop mogelijk verkopen, zodat het zo snel mogelijk weg is. Dan hoef ik er tenminste niet meer op te passen.”

Twee Vriendenstraat

Gerrie en Aad wonen in de Twee Vriendenstraat en hebben daar een grote tuin van waaruit ze de verkoop van hun planten doen. Gerrie vertelt: “We horen van veel mensen dat ze het hier zo leuk vinden, ook door de vogels die we hebben in de tuin. We hebben spechten, roodborstjes, van alles eigenlijk.” Aad vindt het ook fijn zo. “We gaan het hier wat uitbreiden, zodat nog meer mensen ons weten te vinden. En zolang ik het kan, blijf ik het doen.”

Plantjes kopen bij Gerrie en Aad? Je vindt Tuincentrum Eigenraam hier:

Posted by Tuincentrum Eigenraam on Thursday, 4 June 2020

 

Lees ook:

de koffiejuf

Irene en Koos openden De Koffiejuf: ‘Onze zaak roept herinneringen op bij jong en oud’ (video)

Als je de zaak binnenkomt weet je eigenlijk niet waar je moet kijken: zó veel is er te zien. Van sch...

Lola werkt bij de Hofnar: ‘Het was goed om te zien dat we gemist werden tijdens de sluiting’

Sinds 1 juni mogen we weer uit eten en drankjes doen op het terras. Daar zijn Vlaardingers, horeca-o...


Meer over Tuincentrum Eigenraam ontdekken?

Tuincentrum Eigenraam

tuincentra

Twee Vriendenstraat 2, Vlaardingen

Bekijk meer:tuincentra

adv.