Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mariska van Pannenkoekenhuis ’t Hof: ‘Herman den Blijker heeft me wakker geschud’ (video)

Door Rinske Lichtendahl 30 juni 2020

Het zal je maar gebeuren: Herman den Blijker die voor je deur staat om je uit de brand te helpen. Het overkwam Mariska Espinoza van Pannenkoekenhuis ’t Hof. Zij werd opgegeven voor het nieuwe SBS6-programma Crisis in de tent waarbij ze bedrijven helpen die het zwaar hebben. “We hebben samen keihard gewerkt.”

Pannenkoekenhuis ’t Hof had het niet makkelijk, mede door de coronacrisis. Veel reserveringen die het gat van de winter moesten opvullen werden noodgedwongen gecanceld. Mariska vertelt: “Een vriend gaf ons op en ik stemde in om mee te doen. Maar dat biedt geen zekerheid dat ze jou ook uitkiezen. En toen stonden vorige week ineens Herman den Blijker en Annemarie van Gaal voor de deur.”

Restyling van het terras

Het team van het televisieprogramma heeft het Pannenkoekenhuis gerestyled en gereorganiseerd. Mariska: “Binnen is niet heel veel veranderd: daar hebben we nieuwe gordijnen en wat nieuwe accessoires. Maar buiten is het grote werk gedaan. Het hele pand is geschilderd, de tafels zijn gepimpt, we hebben nieuwe parasols en een vernieuwde Engelse tuin. Vooral met dat laatste ben ik superblij. Het is zo sfeervol geworden. Ook hebben we meer verlichting gekregen waardoor het er ’s avonds een stuk gezelliger uitziet. Het is bizar hoe kleine dingen toch zo’n andere uitstraling geven.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Vlaardingen

Een poffertjeskraam en een podium

Achter het Pannenkoekenhuis, in ’t Hof, staat een poffertjeskraam. “Deze is niet van ons, maar zal open zijn tijdens de drukke zomerweekenden. Ook is er een podium gebouwd die tot oktober blijft staan. Tijdens het openingsfeest afgelopen weekend heeft de selectie van Demi Point hier al opgetreden. Misschien dat we in de zomer ook andere optredens organiseren of een bandje laten spelen”, aldus Mariska.

Corona-proof menukaart en nieuwe website

Naast de restyling van het terras zijn ook de website en de menukaart vernieuwd. Mariska vertelt: “We hebben een relatief kleine menukaart, al gaan we hem wel nog iets uitbreiden. Voor nu is de menukaart ook helemaal corona-proof: je scant een QR-code en je ziet de menukaart op je telefoon verschijnen. Ook de nieuwe website is echt een verbetering.”

‘Ik voel me hier nu thuis’

Niet alleen het Pannenkoekenhuis heeft een verandering ondergaan, ook Mariska voelt zich anders: “Herman en Annemarie hebben me wakker geschud. Ik heb de zaak een aantal jaar geleden al van mijn ouders overgenomen, maar toch voelde ik me hier niet de baas. Zij hebben me laten inzien dat ik dat wél ben. En dat voelt nu ook echt zo. Bovendien voel ik me hier nu ook veel meer thuis. Aan het eind van de dag gaan we nu soms nog wat drinken in de tuin, dat deden we eerst nooit.”

De aflevering van Crisis in de Tent over Pannenkoekenhuis ’t Hof wordt naar verwachting in de tweede week van augustus uitgezonden. Bekijk hier nog leuke foto’s van het nieuwe Pannenkoekenhuis:

Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Lees ook:

Marktkoopman Aad (86) stopt op de markt, maar niet met de planten: ‘We gaan verder vanuit huis’

Al meer dan veertig jaar stonden ze op de Vlaardingse markt met hun planten: Aad en Gerrie Eigenraam...
stadsstrand 2020

Stadsstrand 2020: alles wat je moet weten

Vorige week kwam het goede nieuws: het Stadsstrand mag ook in 2020 weer open. Het zal er natuurlijk ...

Leuk! Vulcaan wordt nu ook een proeflokaal mét terras

Een beetje bierliefhebber is natuurlijk allang door de bier-drive van Vulcaan geweest. Nu is er meer...


Meer over Pannenkoekenhuis ’t Hof ontdekken?

Pannenkoekenhuis ’t Hof

pannenkoekenrestaurants

Vandaag gesloten

Hofsingel 80, Vlaardingen

Bekijk meer:pannenkoekenrestaurants

adv.