Marcella bedacht de enige echte Happy Soaps Express: ‘Het is in een sneltreinvaart gegaan’

Foto: Indebuurt Vlaardingen

Een zoektocht naar het ideale zeepje resulteerde in de verkoop van duurzame zeepbars. Voor Marcella van Eijsden van de Happy Soaps Express is het afgelopen jaar heel anders gelopen dan zij had gedacht. “Ik ben interieur- en vastgoedstylist, maar ineens heb ik er een rijdende zeepwinkel bij,” lacht de onderneemster.

Happy Soaps, misschien ken je ze wel, zijn 100% plasticvrije, vegan en natuurlijke verzorgingsproducten, die allemaal met de hand gemaakt worden. “De producten zijn ook helemaal vrij van palmolie. En er wordt geen grammetje plastic gebruikt bij de productie, het transport en de opslag,” vertelt Marcella trots. Zij stuitte ‘per ongeluk’ op de duurzame producten in haar zoektocht naar het ideale zeepje.

Marcella vertelt: “Ik gaf verschillende creatieve workshops aan huis, waaronder breien met Merino schapenwol. Dit is een natuurlijke wol, die van zichzelf niet zo heel lekker ruikt. Bij mijn allereerste wol-bestelling kreeg ik dan ook een zeepje om de geur te neutraliseren. Dat vond ik zo’n leuk idee en het rook zo lekker dat ik dat ook mee wilde geven aan de workshopdeelnemers. Je snapt hoe teleurgesteld ik was toen het desbetreffende zeepje uiteindelijk uitverkocht bleek te zijn!”

Zoektocht naar zeep

En daarmee begon Marcella’s zoektocht. “Het zeepje had een fijne structuur en zag er ook nog eens leuk uit, maar het had ook een heerlijke geur die ik bij geen enkele zeep meer terug kon vinden. Totdat ik Happy Soaps tegenkwam.”

Toen de Soap Bars ook bij de deelnemers van haar workshops in de smaak bleken te vallen, besloot Marcella ze ook los te gaan verkopen. “Ik was verliefd geworden op de producten van Happy Soaps en iedereen die ermee in aanraking kwam had hetzelfde,” laat ze weten. “In Handelshuis De Haring huurde ik een klein plekje om te kijken of ik ze ook op die manier kon verkopen. Dat plekje bestond toen nog uit een mooie ton en een klein plankje waarop de producten stonden uitgestald en is inmiddels uitgebreid tot een hele winkel van twee bij drie meter.”

Happy Soaps Express

Niet lang nadat ze haar plekje had gehuurd kwam de eerste lockdown in Nederland. Alle winkels en dus ook Handelshuis de Haring moesten dicht. “Zo jammer! Ik kon het wel online verkopen aan bestaande klanten, maar zeep verkoopt natuurlijk het best als mensen ook kunnen ruiken wat ze aanschaffen,” gaat Marcella verder. “Toen ik in die periode de vraag kreeg om hier advies in te geven heb ik aangeboden om gewoon even aan huis te komen met een doos producten. Ik dacht meteen: hier kan ik iets mee.”

Als je zeep koopt, wil je er aan kunnen ruiken. Dat kan niet online

Binnen no time was het geregeld: In overleg met de eigenaren van Happy Soaps mocht ze de naam Happy Soaps Express aannemen en een bijbehorend logo ontwerpen. Er werd een caddy aangeschaft die als rijdende winkel diende en zo ontstond de allereerste – en tot nu toe enige – Happy Soaps Express.

Vlaardingen leren kennen

“Toen de winkels dicht waren, ging ik elke week op pad. Men kon bestellingen doorgeven via Whatsapp en ik ging erheen met mijn rijdende winkel. Het grappige was dat er meteen ook buren naar buiten kwamen en ook omstanders een kijkje kwamen nemen. Zo is mijn klantenbestand in een korte tijd heel erg gegroeid. Dat is ook het allerleukste aan dit alles: het contact met de mensen. Ik kom oorspronkelijk uit Hellevoetsluis en woon pas sinds twee jaar in Vlaardingen, maar in het afgelopen jaar heb ik de stad en de inwoners in een behoorlijk tempo leren kennen.”

Happy Soaps Events

Nu de winkels weer open zijn, rijdt de Happy Express nog maar een keer in de maand. “Of op aanvraag, bijvoorbeeld als iemand slecht ter been is.” Daarnaast organiseert Marcella ook Happy Soaps Events. Bij haar thuis of op locatie kan men dan de producten uitproberen en geeft Marcella advies. Na afloop gaat iedereen bovendien met een goedgevulde Happy Soaps Goodybag in de hand naar huis. Ook dit concept heeft de onderneemster zelf bedacht. “Natuurlijk overleg ik mijn ideeën eerst met de mensen van Happy Soaps, maar zij zijn alleen maar enthousiast. Ze vinden het leuk dat ik initiatief neem en denken zelfs mee,” laat de onderneemster weten, die sinds deze maand ook nog eens een tweede vast verkooppunt heeft, in het Delta Hotel.

Het afgelopen jaar ging niet volgens plan, dus wie weet wat de toekomst nog brengt

En de toekomst? “Ik zou het niet durven zeggen,” aldus Marcella. “Je weet nooit wat er nog zal gebeuren. In eerste instantie waren die Soaps voor ‘erbij’. Hoe het in het afgelopen jaar in zo’n sneltreinvaart is gelopen was totaal niet volgens plan. Dus wie zal zeggen wat de toekomst brengt? Wel kan ik zeggen dat ik met twee vaste verkooppunten, de Happy Soaps Express en de events wel even goed zit. Het loopt nu en er zit rust in de zaak. Dat betekent dat ik mij de komende tijd ook weer meer kan gaan focussen op mijn werk als interieur- en vastgoedstylist. Maar de zepen blijven ook, dat is zeker.”

Ook leuk om te lezen:

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Fotografe Marianne van Straten zet stadsgenoten op de plaat: Ik wilde iets doen om Vlaardingers te helpen”

Fotografe Marianne van Straten zet stadsgenoten op de plaat: Ik wilde iets doen om Vlaardingers te helpen

Ga naar “Op de fiets naar je werk! 9 x de nieuwste vacatures in Vlaardingen”

Op de fiets naar je werk! 9 x de nieuwste vacatures in Vlaardingen

Ga naar “Pauwmans komt met eigen likeur: ‘Stilzitten is niet ons ding’”

Pauwmans komt met eigen likeur: ‘Stilzitten is niet ons ding’

In onze gids

Ga naar “Restaurant Jansen”

Restaurant Jansen

 • Hoogstraat 158
 • Restaurants en horeca
 • 14:00 - 22:00

Nu geopend

Ga naar “De Soete Suikerbol”

De Soete Suikerbol

 • Westlandseweg 254
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 22:00

Nu geopend

Ga naar “Jofel aan de plas”

Jofel aan de plas

 • Surfpad 50
 • Restaurants en horeca
 • 11:00 - 23:00
Jofel aan de Plas

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Van Wijngaarden Zaanse mayonaise XL van € 1,96 voor € 1”

Van Wijngaarden Zaanse mayonaise XL van € 1,96 voor € 1

 • Jumbo
 • Geldig t/m 9 november 2021
Ga naar “Perla Huisblends van € 11,78 voor € 5,89”

Perla Huisblends van € 11,78 voor € 5,89

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 16,70 voor € 8,35”

Alle Robijn, Ariel en Lenor van € 16,70 voor € 8,35

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “Wollen 4-seizoenendekbed vanaf € 49,99”

Wollen 4-seizoenendekbed vanaf € 49,99

 • Aldi
 • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “Alle Lucien Georgelin van € 5,38 voor € 2,69”

Alle Lucien Georgelin van € 5,38 voor € 2,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 31 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Facilitair Medewerker”

Facilitair Medewerker

 • Bastion Hotels
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Huismeester en Floormanager”

Huismeester en Floormanager

 • Stadspodia en Jongeren Cultuurcentrum Vlaardingen
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Huishouding”

Medewerker Huishouding

 • Exploitatie Maatschappij Delta Hotel B.V.;Restaurant Nautique
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker Expeditie”

Medewerker Expeditie

 • Vlaamsch Broodhuys
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • WE Fashion Store
 • Parttime