Marcella bedacht de enige echte Happy Soaps Express: ‘Het is in een sneltreinvaart gegaan’

Foto: Indebuurt Vlaardingen

Een zoektocht naar het ideale zeepje resulteerde in de verkoop van duurzame zeepbars. Voor Marcella van Eijsden van de Happy Soaps Express is het afgelopen jaar heel anders gelopen dan zij had gedacht. “Ik ben interieur- en vastgoedstylist, maar ineens heb ik er een rijdende zeepwinkel bij,” lacht de onderneemster.

Happy Soaps, misschien ken je ze wel, zijn 100% plasticvrije, vegan en natuurlijke verzorgingsproducten, die allemaal met de hand gemaakt worden. “De producten zijn ook helemaal vrij van palmolie. En er wordt geen grammetje plastic gebruikt bij de productie, het transport en de opslag,” vertelt Marcella trots. Zij stuitte ‘per ongeluk’ op de duurzame producten in haar zoektocht naar het ideale zeepje.

Marcella vertelt: “Ik gaf verschillende creatieve workshops aan huis, waaronder breien met Merino schapenwol. Dit is een natuurlijke wol, die van zichzelf niet zo heel lekker ruikt. Bij mijn allereerste wol-bestelling kreeg ik dan ook een zeepje om de geur te neutraliseren. Dat vond ik zo’n leuk idee en het rook zo lekker dat ik dat ook mee wilde geven aan de workshopdeelnemers. Je snapt hoe teleurgesteld ik was toen het desbetreffende zeepje uiteindelijk uitverkocht bleek te zijn!”

Zoektocht naar zeep

En daarmee begon Marcella’s zoektocht. “Het zeepje had een fijne structuur en zag er ook nog eens leuk uit, maar het had ook een heerlijke geur die ik bij geen enkele zeep meer terug kon vinden. Totdat ik Happy Soaps tegenkwam.”

Toen de Soap Bars ook bij de deelnemers van haar workshops in de smaak bleken te vallen, besloot Marcella ze ook los te gaan verkopen. “Ik was verliefd geworden op de producten van Happy Soaps en iedereen die ermee in aanraking kwam had hetzelfde,” laat ze weten. “In Handelshuis De Haring huurde ik een klein plekje om te kijken of ik ze ook op die manier kon verkopen. Dat plekje bestond toen nog uit een mooie ton en een klein plankje waarop de producten stonden uitgestald en is inmiddels uitgebreid tot een hele winkel van twee bij drie meter.”

Happy Soaps Express

Niet lang nadat ze haar plekje had gehuurd kwam de eerste lockdown in Nederland. Alle winkels en dus ook Handelshuis de Haring moesten dicht. “Zo jammer! Ik kon het wel online verkopen aan bestaande klanten, maar zeep verkoopt natuurlijk het best als mensen ook kunnen ruiken wat ze aanschaffen,” gaat Marcella verder. “Toen ik in die periode de vraag kreeg om hier advies in te geven heb ik aangeboden om gewoon even aan huis te komen met een doos producten. Ik dacht meteen: hier kan ik iets mee.”

Als je zeep koopt, wil je er aan kunnen ruiken. Dat kan niet online

Binnen no time was het geregeld: In overleg met de eigenaren van Happy Soaps mocht ze de naam Happy Soaps Express aannemen en een bijbehorend logo ontwerpen. Er werd een caddy aangeschaft die als rijdende winkel diende en zo ontstond de allereerste – en tot nu toe enige – Happy Soaps Express.

Vlaardingen leren kennen

“Toen de winkels dicht waren, ging ik elke week op pad. Men kon bestellingen doorgeven via Whatsapp en ik ging erheen met mijn rijdende winkel. Het grappige was dat er meteen ook buren naar buiten kwamen en ook omstanders een kijkje kwamen nemen. Zo is mijn klantenbestand in een korte tijd heel erg gegroeid. Dat is ook het allerleukste aan dit alles: het contact met de mensen. Ik kom oorspronkelijk uit Hellevoetsluis en woon pas sinds twee jaar in Vlaardingen, maar in het afgelopen jaar heb ik de stad en de inwoners in een behoorlijk tempo leren kennen.”

Happy Soaps Events

Nu de winkels weer open zijn, rijdt de Happy Express nog maar een keer in de maand. “Of op aanvraag, bijvoorbeeld als iemand slecht ter been is.” Daarnaast organiseert Marcella ook Happy Soaps Events. Bij haar thuis of op locatie kan men dan de producten uitproberen en geeft Marcella advies. Na afloop gaat iedereen bovendien met een goedgevulde Happy Soaps Goodybag in de hand naar huis. Ook dit concept heeft de onderneemster zelf bedacht. “Natuurlijk overleg ik mijn ideeën eerst met de mensen van Happy Soaps, maar zij zijn alleen maar enthousiast. Ze vinden het leuk dat ik initiatief neem en denken zelfs mee,” laat de onderneemster weten, die sinds deze maand ook nog eens een tweede vast verkooppunt heeft, in het Delta Hotel.

Het afgelopen jaar ging niet volgens plan, dus wie weet wat de toekomst nog brengt

En de toekomst? “Ik zou het niet durven zeggen,” aldus Marcella. “Je weet nooit wat er nog zal gebeuren. In eerste instantie waren die Soaps voor ‘erbij’. Hoe het in het afgelopen jaar in zo’n sneltreinvaart is gelopen was totaal niet volgens plan. Dus wie zal zeggen wat de toekomst brengt? Wel kan ik zeggen dat ik met twee vaste verkooppunten, de Happy Soaps Express en de events wel even goed zit. Het loopt nu en er zit rust in de zaak. Dat betekent dat ik mij de komende tijd ook weer meer kan gaan focussen op mijn werk als interieur- en vastgoedstylist. Maar de zepen blijven ook, dat is zeker.”

Ook leuk om te lezen:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Schollekoppen op een markt van Haringkoppen: Vlaardingers zijn blij met Vishandel Simonis”

Schollekoppen op een markt van Haringkoppen: Vlaardingers zijn blij met Vishandel Simonis

Ga naar “Gaby van London Line: ‘Voor veel klanten is onze kapsalon als een stamkroeg’”

Gaby van London Line: ‘Voor veel klanten is onze kapsalon als een stamkroeg’

Ga naar “De Bourgondiër Wijn & Dranken: ‘Vlaardingse producten doen het altijd goed’”

De Bourgondiër Wijn & Dranken: ‘Vlaardingse producten doen het altijd goed’

De Bourgondiër Wijn & Dranken

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Sylvie Meis collectie € 9,99”

Sylvie Meis collectie € 9,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Supply Chain Coördinator 32-40 uur”

Supply Chain Coördinator 32-40 uur

 • Life Recruitment
 • Fulltime/Parttime
Life Recruitment
Ga naar “HR Administratief Medewerker”

HR Administratief Medewerker

 • Page Personnel
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Vlaardingen”

Kerstmarkt in Vlaardingen

 • Van 9 dec t/m 10 dec
Kerstmarkt VlaardingenKerstmarkt Vlaardingen
Ga naar “Vlaardingen 750 jaar”

Vlaardingen 750 jaar

 • Van 1 jan t/m 31 dec