Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kiru opent bezorgrestaurant Ceylon Flavour: ‘Ik begon vanuit mijn eigen keuken’

Door Rinske Lichtendahl 20 oktober 2020

Vlaardingen is een nieuw bezorgrestaurant rijker: Ceylon Flavour. Je kunt hier terecht voor de lekkerste Indonesische gerechten, maar ook voor Sri Lankaans eten. Kirushanth Sureshkumar is mede-eigenaar en hij runt de zaak samen met zijn moeder Selvarani Nallaiah. “Ik heb het koken van mijn moeder geleerd.”

Kirushanth (“iedereen noemt me Kiru”) begon een catering vanuit zijn huis in Vlaardingen-West. “We komen oorspronkelijk uit Sri Lanka, dus mijn moeder kookt vaak Sri Lankaanse gerechten. Eerder dit jaar zat ik een tijdje thuis om te herstellen van een operatie en toen kwam eigenlijk het besef dat je nergens in de regio Sri Lankaans kon eten. Daarom besloot ik zelf een catering te beginnen. Zo konden meer mensen kennis maken met dit lekkere eten.”

Catering vanuit eigen keuken

Kiru vertelt verder: “Eerst deed ik het vooral voor feesten van vrienden. Ik moest wel een max aanhouden van ongeveer 50 personen, want anders was het geen doen in mijn keuken, haha! Uiteindelijk kreeg ik steeds meer aanvragen en ging ik op zoek naar een grotere ruimte. Toen kon ik de keuken van de Bezorg Indo huren.”

Van catering naar bezorgrestaurant

Een paar maanden later besloot de eigenaar van de Bezorg Indo om ermee te stoppen en daardoor kreeg Kiru de kans om zijn eigen zaak uit te breiden. “Ik heb wel getwijfeld door de coronacrisis, maar het voordeel is dat ik de catering uit kon breiden naar een afhaal- en bezorgrestaurant. Daar komt bij dat Indonesisch en vooral Sri Lankaans eten vrij uniek is in deze regio. Dus ik besloot het erop te wagen. En toen ik was begonnen dacht ik: waar ben ik mee bezig? Ik had geen idee wat ik moest doen, want ik had helemaal geen horeca-ervaring.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Ceylon Flavour

Toen Kiru vanuit zijn keuken catering verzorgde, heette zijn bedrijf al Ceylon Flavour. “Sri Lanka heette tot de jaren ’70 Ceylon. Mijn bedrijfsnaam betekent dus eigenlijk gewoon ‘De smaken van Sri Lanka’. Zo heb ik het ooit opgezet, maar ook nu vind ik dat nog een passende naam. Het laat zien dat we ons onderscheiden van andere bezorgrestaurants.”

‘Mijn moeder maakt de Sri Lankaanse gerechten’

Kiru kan natuurlijk niet alles in zijn eentje. “Ik heb een kok voor de Indonesische kant en mijn moeder maakt de Sri Lankaanse gerechten. Het was wel even zoeken naar het juiste recept, want oorspronkelijk is het superpittig. We kwamen erachter dat dat níet bij alle Vlaardingers in de smaak viel. Daarom maken we hem nu mild en geven we er sambal bij. We merkten wel meteen dat veel mensen kennis willen maken met de Sri Lankaanse keuken. We stonden pas net op Thuisbezorgd en toen werden er al veel gerechten besteld. Zonder dat we ook maar iets aan marketing hadden gedaan.”

Kotthu Roti

Kiru vertelt dat Sri Lankaans eten best wel gezond is: “We gebruiken weinig olie en vet en het grootste gedeelte is vegetarisch. Natuurlijk kun je de gerechten ook met kip, vlees of bijvoorbeeld garnaal krijgen. Een specialiteit is de kotthu roti, fijngesneden Sri Lankaanse roti met kruiden, groenten, curry en eventueel met kip. Dat is ook mijn lievelingsgerecht. En écht Sri Lankaans.”

Ceylon Toko

De ruimte naast Ceylon Flavour staat nog leeg, maar Kiru gaat daar binnenkort een toko starten. “Het assortiment bestaat uit Aziatische, Indische, Surinaamse en Zuid-Amerikaanse levensmiddelen. De naam wordt Toko Ceylon en we willen dit jaar nog open! Wanneer dat precies zal zijn weten we nog niet, maar we hopen dat het binnen twee maanden lukt.”

In september is Ceylon Flavour officieel geopend en ze bezorgen nu in Vlaardingen en Schiedam. Bestellen doe je hier. Openingstijden en meer praktische info vind je hieronder:


Meer over Ceylon Flavour ontdekken?

Ceylon Flavour indonesische restaurants

Gesloten16:30 - 21:00

Van der Driftstraat 22, Vlaardingen

Bekijk meer:indonesische restaurants

Lees ook:

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh pakket naar keuze weg

Tot en met dinsdag 27 oktober maak je bij indebuurt Vlaardingen kans om één van de vijf HelloFresh-t...

Raad de straat: zie jij welke Vlaardingse straat dit is? (VIDEO)

We gaan jouw kennis eens even goed testen! Kun jij aan de hand van een korte video zien welke Vlaard...

De Hofnar gaat verbouwen en is de komende tijd dicht

In augustus schreven we erover: er was brand bij de Hofnar. Sindsdien kon je alleen nog maar op het ...

Goed nieuws: de oliebollenkraam op het Veerplein mag blijven

Het leek er even op dat de oliebollenkraam in de stad niet zou terugkeren op zijn originele plek naa...
Danny en Sylvia van Traiteur de Culinair

Traiteur de Culinair bestaat al 20 jaar: ‘Vanaf dag 1 bleek er veel behoefte te zijn aan ons concept’

Thuis genieten van hoogwaardige en culinaire maaltijden, zonder zelf in de keuken te staan? Culinair...

 

adv.