Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jun van China Garden is trots: “We hopen in het voorjaar van 2020 weer open te gaan”

Door Rinske Lichtendahl 11 oktober 2019

Ah, we missen het Platje! Begin 2019 begon de sloop van China Garden om de boel vervolgens weer helemaal op te bouwen. Jun Chou Jr. heeft dit project op zich genomen. En hij doet dat vol enthousiasme!

Als we in het raamwerk van het nieuwe gebouw staan, legt hij uit hoe het eruit komt te zien: “De hele begane grond wordt een open keuken. De eerste en tweede verdieping worden het restaurant en bovenop het dak komt een dakterras. Zo kunnen we ongeveer 350 mensen kwijt!”

Nog steeds aan het water, maar niet meer in het water

Onze eerste brandende vraag was natuurlijk wanneer China Garden weer opengaat! En dat is met een slag om de arm in het voorjaar van 2020. Jun legt uit dat de kern hetzelfde blijft: “We blijven het oude vertrouwde Chinese restaurant op misschien wel de mooiste locatie van Vlaardingen. Een mooie verandering is wel dat we het restaurant nu op een flinke verhoging bouwen. Zo hebben we hopelijk geen last meer van de overstromingen, haha!”

Nieuwe en oude veranderingen

Maar dat is niet het enige wat nieuw is aan het nieuwe restaurant. Jun vertelt: “We passen de kaart aan naar de huidige trends. Mensen willen niet te lang op hun eten wachten, maar het moet natuurlijk wel vers zijn. Dat soort dingen nemen we mee in het samenstellen van onze nieuwe menukaart. Een andere verandering is dat we in het nieuwe restaurant ook een lift krijgen. Dat hadden we nog niet in het oude pand, maar we willen echt dat iedereen bij ons kan eten.”

‘We willen dat iedereen bij ons kan eten’

’t Platje

Misschien wist je het al, maar de bijnaam ‘het Platje’ is ontstaan doordat het oude pand vroeger een (plat) dakterras had. En dat komt weer terug! Zo kun je in de zomer heerlijk van de zon genieten met een panorama-uitzicht over de Maas. En je hebt geen last van de wind, want je zit heerlijk achter glas!

China Garden
De huidige status van de opbouw

Gemengde gevoelens

Jun vertelt dat de sloop van het oude pand wel gemengde gevoelens met zich meebracht: “Tuurlijk vonden we het ergens wel jammer dat het oude pand tegen de vlakte ging. We zitten er immers al bijna 40 jaar in met China Garden! Maar uiteindelijk moet je kijken naar wat je ervoor terugkrijgt. Het nieuwe pand wordt echt een verbetering. Naar een personenlift was bijvoorbeeld al jaren vraag en nu komt die er dus ook!”

Trots op de samenwerking tussen alle teams

Jun benadrukt het harde en goede werken van de teams die meewerken aan de opbouw. “De input van de architect was echt heel goed. Ook ben ik trots op de samenwerking tussen alle teams. Het was een hele klus om alle partners te vinden, maar de grootste uitdaging zit hem in de samenwerking tussen alle teams. En dat verloopt heel goed. We moeten aan een hoop dingen denken, juist omdat we op zo’n mooie locatie zitten. We moeten bijvoorbeeld rekening houden met overstromingen, maar ook met schepen die kunnen ontploffen.”

Een uniek restaurant in de regio

Uiteindelijk hoopt Jun dat niet alleen Vlaardingers naar het nieuwe restaurant komen, maar dat het een leuke ontmoetingsplaats wordt voor mensen uit de hele regio. “We zitten op zo’n mooie locatie! We hopen dat mensen uit de hele regio bij ons komen genieten van lekker eten met een fantastisch uitzicht!”

Lees ook:

Pittstop Vlaardingen

The Pittstop 2.0 is open: ‘De 4 maanden dat we dicht waren voelde als een eeuwigheid’

Pittstop 2.0 is ging maandag 20 september 2019 voor het eerst weer open. 4 maanden heeft het geduurd...


Meer over Restaurant China Garden (‘t Platje) ontdekken?

Restaurant China Garden (‘t Platje)

chinese restaurants

Maasboulevard 2, Vlaardingen

Bekijk meer:chinese restaurants

adv.