Ed van Restaurant Jansen: ‘Ik wil echt iets toevoegen aan Vlaardingen’

Foto: Indebuurt

Na dertig jaar werkzaam geweest te zijn als aannemer, opende Ed Jansen drie weken geleden zijn eigen restaurant in de Hoogstraat. Iets wat een ander misschien niet aan zou zien komen. Of toch wel? “Je moet doen wat je wilt in dit leven. Al zolang ik mij kan herinneren wilde ik mijn eigen horecazaak en nu kreeg ik die kans,” vertelt de gepassioneerde ondernemer. “De beste keus die ik ooit gemaakt heb.”

De Vlaardingse Hoogstraat is sinds een paar weken weer een stukje levendiger geworden. Wanneer je richting nummer 158 loopt, komen de heerlijke geuren uit de keuken je tegemoet. De lunchkaart is nog in ontwikkeling, maar ook nu al kun je bij Restaurant Jansen in de middag terecht voor een kopje koffie of een wijntje en een gezellig praatje. En ondertussen lopen er regelmatig mensen binnen om even gedag te zeggen of om alvast een tafeltje te reserveren voor de avond. Precies zoals Ed Jansen het altijd voor zich zag. “Dit is toch heerlijk?” Ed geniet van elk moment. “Ik heb de afgelopen weken niet veel geslapen door alle drukte, maar hier krijg ik echt energie van.”

Droom

De Vlaardinger heeft dertig jaar met plezier als aannemer gewerkt, maar met Restaurant Jansen is er een droom voor hem uitgekomen. “Ik wilde vroeger al een eigen koffietentje of een ander soort horecazaak. En hier sta ik dan, in mijn eigen restaurant,” vertelt Ed trots.

Het lijkt erop of alles voor Ed op z’n plek is gekomen op 62-jarige leeftijd. “Het leven is niet altijd even makkelijk geweest voor mij. Ik heb een hoop meegemaakt en vanalles geprobeerd, zowel goede als minder goede dingen. En overal heb ik wat van opgestoken. Het is de bedoeling dat je in het leven blijft onderzoeken wat je wilt en zo ben ik gekomen waar ik nu ben,” laat de gepassioneerde Vlaardinger weten. “En waar ik inmiddels achter ben: God wil gewoon dat je een fucking leuk leven hebt!”

Plaatje

Het verwezenlijken van zijn droom begon toen Ed een jaar geleden in het pand was waar zich nu zijn restaurant bevindt, om een vloer te leggen. “Terwijl ik aan het werk was, dacht ik: ‘als dit ooit vrij komt, is het van mij’,” vertelt Ed. Twee maanden later werd die gedachte al waarheid. “Voor ik het wist, kon ik beginnen met de verbouwing. Ik had al een plaatje in mijn hoofd van hoe het eruit moest zien en wist als aannemer ook hoe ik het aan moest pakken, dat scheelt. Ik heb er wel de tijd voor genomen, mezelf geen deadline gesteld, want ik wilde niets afraffelen.”

Een jaar later kon Restaurant Jansen zijn deuren openen. Tegen die tijd had Ed ook “de perfecte kok” gevonden. “Ik wilde een menukaart met mediterraanse gerechten. Via via kwam Asmaa op mijn pad, zij is een Marokkaanse kok en heeft 21 jaar in Italië gewoond en gewerkt. Het klikte meteen en gelukkig kon ze ook nog eens heerlijk koken. Ik ben ontzettend dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen, we vullen elkaar goed aan.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Ed is ontzettend dankbaar dat kok Asmaa op zijn pad kwam. Foto: Indebuurt.

Samen met Asmaa werkt Ed nu aan een lunchkaart, maar ook hier wordt de tijd voor genomen. “Ik wil het gewoon allemaal goed doen en pas aan iets nieuws beginnen als het ook goed voelt,” legt de Vlaardingse ondernemer uit. “Daarbij wil ik geen standaard items op de kaart hebben. Het is mijn bedoeling om met Restaurant Jansen echt iets toe te voegen aan Vlaardingen. Met gezelligheid en een fijne sfeer, maar ook met lekkere gerechten die er bijzonder uitzien. En er is tijd voor nodig om dat te verwezenlijken.”

Oude man

Alles op zijn tijd, dus. En dat geldt niet alleen voor de lunchkaart of de verbouwing die vooraf ging aan het openen van het restaurant, maar ook voor andere toekomstplannen. “Ik heb ideeën genoeg, van shared dining tot leuke feestjes in de straat. En dat komt allemaal vanzelf, als we er klaar voor zijn.” Het is in elk geval de bedoeling dat Restaurant Jansen nog vele jaren gaat zorgen voor lekker eten en gezelligheid in Vlaardingen. “Ik zie het al helemaal voor me: als ik tachtig ben, wil ik zo’n tevreden oude man zijn die op een krukje voor zijn restaurant zit te genieten.”

Ook leuk om te lezen:

Restaurant Jansen

Hoogstraat 158, 3131 BR Vlaardingen

Nu gesloten

Meer informatie

Restaurant Jansen

Hoogstraat 158, 3131 BR Vlaardingen

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Berry van Van Gent Hoortoestellen: ‘Ik kan je nu laten horen zoals het bedoeld is’”

Berry van Van Gent Hoortoestellen: ‘Ik kan je nu laten horen zoals het bedoeld is’

Ga naar “Delta Hotel: ‘Wij hebben het meeste enthousiaste hospitality team van Nederland’”

Delta Hotel: ‘Wij hebben het meeste enthousiaste hospitality team van Nederland’

Ga naar “7 x deze ondernemers die wij in 2021 spraken vonden jullie het tofst!”

7 x deze ondernemers die wij in 2021 spraken vonden jullie het tofst!

In onze gids

Ga naar “Restaurant Jansen”

Restaurant Jansen

 • Hoogstraat 158
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “De Soete Suikerbol”

De Soete Suikerbol

 • Westlandseweg 254
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Jofel aan de plas”

Jofel aan de plas

 • Surfpad 50
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Jofel aan de Plas

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 7,98 voor € 5”

Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks van € 7,98 voor € 5

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 23 januari 2022
Ga naar “Reus, Persil en Fleuril wasmiddelen van € 42,45 voor € 16,98”

Reus, Persil en Fleuril wasmiddelen van € 42,45 voor € 16,98

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 23 januari 2022
Ga naar “Dekbedovertrek 4-seizoenen vanaf”

Dekbedovertrek 4-seizoenen vanaf

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 30 januari 2022
Ga naar “AH Greenfields stoofvlees van € 5,42 voor € 4,49”

AH Greenfields stoofvlees van € 5,42 voor € 4,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 23 januari 2022
Ga naar “Alle AH Kleintje groentegemak* van € 1,99 voor € 0,99”

Alle AH Kleintje groentegemak* van € 1,99 voor € 0,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 23 januari 2022

Vacatures

Ga naar “Huiskamerstudent”

Huiskamerstudent

 • Zonnehuisgroep Vlaardingen – locatie Drieën-Huysen Zuid
 • Parttime
Ga naar “Chauffeur Dagbesteding”

Chauffeur Dagbesteding

 • Noot Personenvervoer
 • Parttime
Ga naar “Teamleider BOA Parkeerhandhaving”

Teamleider BOA Parkeerhandhaving

 • Safety Group
 • Fulltime