Mirjam Warnars van Hoeve Avondrust: ‘Ik doe al dertig jaar wat ik het liefste doe’
Dit jaar is het dertig jaar geleden dat Mirjam Warnars verhuisde naar Hoeve Avondrust in de Zuidbuurt. Ze was een…
Vlaardingen is een nieuwe bakker rijker. En niet zomaar een bakker: De Deegkneders kneden hun brood en banket op ambachtelijke wijze en met heel veel liefde voor het vak, de ingrediënten en hun klanten. “Wij willen geen standaard bakker zijn, maar juist iets speciaals bieden,” aldus eigenaresse Monique Peek.
Deegkneders Monique en Marcel zijn nog maar net begonnen. Echter, hun creaties zijn nu al razend populair in Vlaardingen. “Vanaf 1 mei zijn we officieel open, maar daarvoor al waren we actief op Instagram en organiseerden we via dit kanaal ook proeverijen om mensen kennis te laten maken met onze producten,” laat Monique weten.
We organiseerden proeverijen, zodat men onze producten kon leren kennen
Dat bleek een goede zet, want al voor de opening stroomden de bestellingen via Instagram binnen en nu nog steeds. Vanaf juni worden de broden en koekjes van De Deegkneders tevens op vrijdag en zaterdag verkocht bij Hoeve Avondrust. “Ook daar loopt de verkoop erg goed,” vertelt Monique enthousiast. “We zijn er de eerste weekenden zelf bij aanwezig geweest en hebben een hoop complimenten mogen ontvangen.”
De eerste broden die Monique en haar collega bakten, waren een Boekweit Volkoren en een Donker Meergranen. “We zijn simpel begonnen om daarna meer te kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten,” vertelt de Vlaardingse onderneemster. Daarnaast vinden we het leuk om nieuwe recepten te ontwikkelen, steeds weer wat nieuws te proberen.”
Tekst gaat verder onder de foto.
Inmiddels bestaat het assortiment van De Deegkneders uit verschillende gezonde, vezelrijke broden, maar ook gevulde broden en heerlijke cookies, zoete broodjes en muffins. “Juist onze specialiteiten doen het heel goed,” laat Monique weten. “Dat komt volgens mij omdat we alles zelf bedenken en met zorg de juiste ingrediënten erbij zoeken.”
Monique gaat verder: “Daarbij is het heel arbeidsintensief hoe wij bakken: we kneden alles met de hand, want dat is gewoon lekkerder. We willen dat ook zo houden en geen standaard bakker zijn.”
We kneden alles met de hand, dat is gewoon lekkerder
Het duo bakt hun creaties in het pand van afhaal- en bezorgrestaurant Dé Deli in de Westwijk, voor wie zij de brioche bollen bakken waar de broodjes hamburger van gemaakt worden. En waar ook een deel van het assortiment te koop wordt aangeboden. Daarnaast kunnen er bestellingen gedaan worden via Instagram en kan men nu dus ook elke vrijdag en zaterdag terecht bij Hoeve Avondrust voor de broden en cookies van De Deegkneders.
“En wie weet wat de toekomst nog gaat brengen,” vertelt Monique vrolijk. “We willen in elk geval meer gaan samenwerken met restaurants in de regio en we blijven zeker met nieuwe producten komen. Misschien komt er uiteindelijk wel een vaste winkel. Maar we willen niet te snel gaan, het is belangrijker dat we blijven doen wat wij leuk vinden en waar de behoefte van onze klanten ligt. Oftewel: lekkere dingen bakken.”
In onze gids
Populaire rubrieken