Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daniël van Skullture: ‘We hebben een wachttijd van 3 maanden en daar zijn we best trots op’

Door Layla Pansier 19 juni 2020

Geïnspireerd door de tattoos van zijn vader, kreeg Daniël Brandt al als jong ventje een liefde voor tatoeëren. Het was dan ook niet vreemd dat hij 7,5 jaar geleden zijn eigen shop opende, in de Fransenstraat. Skullture Tattoo & Piercing is inmiddels een begrip in Vlaardingen en we kunnen stellen dat de zaak het behoorlijk goed doet. “We hebben een wachtlijst van drie tot vier maanden, dus daar zijn we best trots op. En het mooie is dat mensen niet alleen langskomen voor het maken van een afspraak of het zetten van een tattoo, maar ook voor een bakkie koffie of een praatje: even een snufje Skullture opsnuiven noemen we dat.”

Het zou zomaar kunnen dat Skullture Tattoo & Piercing je de laatste anderhalf jaar meer is gaan opvallen. Voor die tijd zat de zaak namelijk in een ander pand, ook al was het slechts een deur verder. “We hebben vanaf het begin af aan in de Fransenstraat gezeten, maar na zes jaar zijn we verhuisd naar de hoek,” vertelt Daniël. “Ik wilde een mooier, groter pand dat ook nog eens beter zichtbaar is. Daarvoor hoefden we gelukkig niet ver te verhuizen.”

Iedereen een eigen stijl

Een groter pand was nodig, want inmiddels wordt er met zes man sterk getatoeëerd bij Skullture. Daarnaast is er de shopmanager, die ook de piercing afdeling onder haar hoede neemt. “Het is een mooi en gezellig team en iedereen heeft weer een eigen stijl,” laat Daniël weten. “Daardoor kunnen we veel verschillende klanten voorzien van een mooie tattoo, helemaal custom gemaakt naar hun persoonlijke smaak.”

‘Ik voel me inmiddels een echte Vlaardinger’

Die gezelligheid is ook terug te vinden in de huiselijke sfeer van de zaak zelf. Wanneer je er binnenkomt hoor je meteen een mix van muziek en gelach, waardoor je je als klant meteen op je gemak voelt. Precies zoals het hoort, volgens Daniël: “Er komen regelmatig mensen langs voor een praatje of een kopje koffie, daar hou ik van. Ik ben dan wel geen echte Vlaardinger, maar zo voel ik me onderhand wel.”

Foto: Indebuurt

Normaal contact

Dat is dan ook een van de dingen die de tattoo artiest heeft gemist, tijdens de drie maanden dat hij zijn zaak noodgedwongen moest sluiten vanwege het Coronavirus. “Dat contact met iedereen miste ik al heel snel,” vertelt hij. “We zijn nu weer drie weken open en dan besef je nog meer hoeveel je dat gemist hebt. En niet alleen wij, maar ook onze klanten. Mensen verlangen weer naar normaal contact.”

‘Mensen verlangen weer naar normaal contact’

Dat ‘normale contact’ proberen de tatoeëerders van Skullture dan ook zoveel mogelijk weer terug te brengen in de zaak. “Natuurlijk houden we ons aan de maatregelen, maar die verschillen niet veel van voorheen,” laat de van oorsprong Barendrechtste tattoo artiest weten. “Als tatoeëerder ben je immers verplicht om jezelf en je werkplek te desinfecteren voordat je met een klant aan de slag gaat. We hebben ook mondkapjes, maar zijn niet verplicht deze te dragen, dus dat besluit laten we aan de klant over. En het overgrote deel heeft hier geen behoefte aan. Gelukkig maar, want zo’n mondkapje kan het lastiger maken om je te concentreren op wat je doet en ons hoofddoel is natuurlijk om een mooie tattoo te zetten.”

Niet langer open

Dat kwaliteit op nummer 1 staat bij Skullture mag duidelijk zijn. Want alhoewel Daniël merkt dat het na de heropening drukker is, heeft de zaak nog dezelfde openingstijden als voorheen. “We zijn acht uur per dag open en dat houden we zo. Ik wil bovenal gewoon mooie tattoos afleveren. Als we te lang doorgaan kan dat ten koste gaan van de concentratie en dus ons werk, dat willen we niet. Jammer als je wat ongeduldig van aard bent, maar goed werk is het waard om op te wachten, toch?”

Ook leuk om te lezen:

Goudsmit Adri Stam

Goudsmid Adri Stam: “Ik verkoop geen sieraden, maar emoties”

Al 20 jaar is heeft hij zijn eigen winkel en atelier. En al 20 jaar oefent hij zijn vak uit op zijn ...


Meer over Skullture Tattoo ontdekken?

Skullture Tattoo

tattoo shops

Vandaag gesloten

Fransenstraat 14, Vlaardingen

Bekijk meer:tattoo shops

adv.