Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Colin is al 10 jaar slijter: ‘Mijn Vlaardingse drank Het Lopertje heb ik zelf gemaakt’

Door Rinske Lichtendahl 28 november 2020

Colin Schrama (32) zit al een tijdje met zijn slijterij en wijnwinkel Colins op de Loper. Als je hier als eens bent geweest, weet je dat dit niet zomaar een slijterij is. Door de hoge houten kasten gevuld tot aan het plafond heeft zijn zaak bijna iets weg van een bibliotheek. En wil je even proeven voordat je iets koopt? Dat kan gewoon. “Na de coronacrisis wil ik proeverijen organiseren.”

Colin vertelt waar het allemaal begon. “Toen ik 18 was werkte ik parttime bij een slijterij in Leiden, die hier op de Loper ook een vestiging had. Eigenlijk ben ik daar blijven hangen en er fulltime gaan werken rond mijn 22e. Twee jaar geleden heb ik deze zaak uiteindelijk overgenomen en ben ik voor mezelf begonnen. Sindsdien heet de winkel Colins Slijterij en Wijnwinkel.”

Contact met mensen en klanten adviseren

En hij vindt het nog steeds superleuk om in de winkel te staan. “Het is altijd gezellig hier. Mensen lopen in en uit en veel klanten zijn in voor een praatje. Sommige vasten klanten zijn eigenlijk gewoon vrienden geworden. En ik vind het leuk om mensen te kunnen adviseren over de dranken die ik verkoop.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Foto: indebuurt Vlaardingen
Foto: indebuurt Vlaardingen

Het Lopertje

Colin verkoopt ook een aantal Vlaardingse specialiteiten, zoals Vulcaanbier, Schelvispekel en Bruidstranen. Maar hij heeft nu ook zijn eigen specialiteit: het Lopertje. Hij vertelt: “Dit heb ik zelf bedacht en samengesteld, een ander bedrijf stookt het voor me. Het is een vanillelikeur en de naam en het etiket verwijzen natuurlijk naar dit gezellige winkelcentrum!”

Tekst gaat verder onder de foto.

colin colins
Foto: indebuurt Vlaardingen

Passie voor wijn

Door de jaren heen deed Colin heel wat cursussen en proeverijen. “Ik heb veel geleerd en leer nog steeds bij. Toch leer je het meest in de praktijk en door zelf te drinken, dus mijn huiswerk is heel vervelend”, lacht hij. “Of ik alles geproefd heb wat ik verkoop? Haha, van de wijnen wel! Maar dat drink ik zelf ook het liefst en daar ligt mijn passie. Maar sommige dranken die ik heb zijn zo speciaal, dat ik die nog nooit heb kunnen proeven. Bijvoorbeeld whiskeys van 400 of 500 euro.”

Proeftafel

Dat proeven vindt hij zelf ook belangrijk. “Ik heb alle populaire dranken hier open staan op de proeftafel. Die vul ik af en toe aan met wat nieuws. Ik kan nog zoveel vertellen over een fles wijn of gin, maar het belangrijkst is dat de klant het lekker vindt. En dat weet je pas als je het proeft.”

Tekst gaat verder onder de foto’s.

De proeftafel. Foto: indebuurt Vlaardingen
De proeftafel. Foto: indebuurt Vlaardingen

 

Proeverijen na corona

In de toekomst wil Colin dan ook proeverijen organiseren. In de winkel, of bij mensen thuis. “Door de coronacrisis is dat nu wat lastiger, maar het lijkt me leuk om de zaak uit te breiden met proeverijen. Ik heb bijvoorbeeld ook veel geleerd over wijn en spijs combinaties en het lijkt me tof om die kennis te delen.”


Meer over Colins Slijterij en Wijnhandel ontdekken?

Colins Slijterij en Wijnhandel slijterijen

De Loper 22, Vlaardingen

Bekijk meer:slijterijen

Lees ook:

Pop de champagne: indebuurt is verkozen tot beste nieuwswebsite van het jaar

Het is feest met een hoofdletter F bij indebuurt! De verkiezingsuitslagen van Website van het Jaar z...

Marcus ging in quarantaine in Taiwan om te werken op een festival: ‘Het was vreemd en vet tegelijk’

De meeste Vlaardingers zitten in de gedeeltelijke lockdown. Veel thuis en niet op vakantie. Marcus H...

Het pand van Coisas & Loisas staat te koop: dit gaat er gebeuren

Coisas & Loisas zit al vijf jaar op een prachtige plek in onze stad en je kunt er heerlijk Portugees...

Kerstboom kopen in Vlaardingen: hier kan het

Oh Denneboom... Zin om je huis lekker in kerstsferen te brengen? Dan mag een kerstboom natuurlijk ni...
ijzerkoekje

Jammie! Dit zijn de lekkerste streekproducten uit Vlaardingen

Wie het spreekwoord 'Wat van ver komt, is lekker' heeft bedacht, kwam duidelijk niet uit de buurt va...

adv.