Delta Hotel: ‘Wij hebben het meeste enthousiaste hospitality team van Nederland’
Al bijna 67 jaar komen er mensen van binnen en buiten Vlaardingen naar het Delta Hotel om te logeren, lekker…
Twee en een half jaar geleden opende Kenneth Asporaat het eerste Blue Caribbean restaurant in Rotterdam, waarna er al snel nog één volgde in dezelfde stad. Op 10 maart was de opening van filiaal nummer drie – en wel in ons eigen Vlaardingen. “Vlaardingen is er klaar voor. En ik ook,” aldus Kenneth.
Sinds vorige week is Vlaardingen dus weer een nieuw restaurant rijker. En niet zomaar een restaurant, maar een met een bijzonder concept.
Bij Blue Caribbean worden namelijk niet alleen heerlijk Caribisch eten en smakelijke cocktails geserveerd, maar terwijl je geniet van jouw lekkers kun je tevens genieten van live entertainment. “Iets wat we nog niet hadden in Vlaardingen, dus het werd hoog tijd. Een mooie aanvulling op het Vlaardingse uitgaansleven, toch?” vindt Kenneth Asporaat, die samen met Raggiett Chatlein en Vaëtta Schmidt eigenaar is van het Caribische restaurant.
De nieuwe Vlaardingse club opende op donderdag 10 maart met live entertainment van Jandino, een avond die – evenals de avonden erna – binnen no time was uitverkocht. “Het was een zeer geslaagde opening,” vertelt Kenneth. “Alle gasten waren heel enthousiast en ook Jandino leek het erg naar zijn zin te hebben. Hij ging ook regelmatig het publiek in om een praatje te maken en heeft zelfs nog geholpen in de bediening.”
Jandino heeft niet alleen opgetreden, maar hielp zelfs een handje mee in de bediening
Die interactie is precies wat Kenneth ook voor ogen had bij het nieuwe concept van Blue Caribbean in Vlaardingen. “Het zorgt er voor dat de mensen zich direct thuis voelen en dat vind ik heel belangrijk,” aldus de ambitieuze ondernemer. “Er is ook geen podium, maar een ‘spot’ in het restaurant, waar de artiest optreedt. En we hebben al gemerkt dat de artiesten – niet alleen Jandino, maar ook zangeres Shirma, die afgelopen weekend optrad – het liefst lekker door de rest van de zaak gaan, heel gezellig!”
In twee en een half jaar tijd drie restaurants uit de grond stampen, dat is niet niets. Voor Kenneth is het een onderdeel van zijn missie, want met zijn derde filiaal in Vlaardingen is hij nog lang niet klaar, vertelt hij. “Ik wil echt een grote keten maken van Blue Caribbean. Mijn doel is om de Caribische keuken meer op de kaart te zetten. Ik kom zelf uit het Caribisch gebied, namelijk Curaçao, en wij hebben een heerlijke en gevarieerde keuken die naar mijn mening lang niet voldoende representatie heeft in Nederland en veel andere Europese landen.”
Kenneth gaat verder: “De Franse, Italiaanse en Aziatische keukens hebben hun plek gevonden in de rest van de wereld, nu is het de tijd voor de Caribische keuken. Het fijne is dat deze heel gevarieerd is, dus die kans dat iemand het niet lust is heel klein. Zo serveren we bij Blue Carribean Mixed Grill en Grilled Chicken, maar bijvoorbeeld ook stoofvlees, visgerechten of vegetarische groentestoof. Alles van Soul Food tot Street Food.”
Het lijkt erop dat Kenneth met Blue Caribbean een trend heeft gezet. “Sinds de opening van mijn eerste restaurants, zie ik in Nederland inderdaad steeds meer Caribische horecazaken die hun deuren openen,” aldus de Vlaardinger. “Ik zeg niet dat dat door mij komt, maar het valt wel op. Het belangrijkste is dat de Caribische keuken in elk geval steeds bekender wordt bij het Nederlandse publiek. Én geliefder!”
In onze gids
Populaire rubrieken