Blue Caribbean Vlaardingen is open! ‘Mijn missie is om de Caribische keuken op de kaart te zetten’

Blue Caribbean Vlaardingen
Eigenaar Kenneth Asporaat van restaurant Blue Caribbean. Foto: Layla pansier

Twee en een half jaar geleden opende Kenneth Asporaat het eerste Blue Caribbean restaurant in Rotterdam, waarna er al snel nog één volgde in dezelfde stad. Op 10 maart was de opening van filiaal nummer drie – en wel in ons eigen Vlaardingen. “Vlaardingen is er klaar voor. En ik ook,” aldus Kenneth.

Sinds vorige week is Vlaardingen dus weer een nieuw restaurant rijker. En niet zomaar een restaurant, maar een met een bijzonder concept.

Bij Blue Caribbean worden namelijk niet alleen heerlijk Caribisch eten en smakelijke cocktails geserveerd, maar terwijl je geniet van jouw lekkers kun je tevens genieten van live entertainment. “Iets wat we nog niet hadden in Vlaardingen, dus het werd hoog tijd. Een mooie aanvulling op het Vlaardingse uitgaansleven, toch?” vindt Kenneth Asporaat, die samen met Raggiett Chatlein en Vaëtta Schmidt eigenaar is van het Caribische restaurant.

Live entertainment

De nieuwe Vlaardingse club opende op donderdag 10 maart met live entertainment van Jandino, een avond die – evenals de avonden erna – binnen no time was uitverkocht. “Het was een zeer geslaagde opening,” vertelt Kenneth. “Alle gasten waren heel enthousiast en ook Jandino leek het erg naar zijn zin te hebben. Hij ging ook regelmatig het publiek in om een praatje te maken en heeft zelfs nog geholpen in de bediening.”

Jandino heeft niet alleen opgetreden, maar hielp zelfs een handje mee in de bediening

Die interactie is precies wat Kenneth ook voor ogen had bij het nieuwe concept van Blue Caribbean in Vlaardingen. “Het zorgt er voor dat de mensen zich direct thuis voelen en dat vind ik heel belangrijk,” aldus de ambitieuze ondernemer. “Er is ook geen podium, maar een ‘spot’ in het restaurant, waar de artiest optreedt. En we hebben al gemerkt dat de artiesten – niet alleen Jandino, maar ook zangeres Shirma, die afgelopen weekend optrad – het liefst lekker door de rest van de zaak gaan, heel gezellig!”

Missie

In twee en een half jaar tijd drie restaurants uit de grond stampen, dat is niet niets. Voor Kenneth is het een onderdeel van zijn missie, want met zijn derde filiaal in Vlaardingen is hij nog lang niet klaar, vertelt hij. “Ik wil echt een grote keten maken van Blue Caribbean. Mijn doel is om de Caribische keuken meer op de kaart te zetten. Ik kom zelf uit het Caribisch gebied, namelijk Curaçao, en wij hebben een heerlijke en gevarieerde keuken die naar mijn mening lang niet voldoende representatie heeft in Nederland en veel andere Europese landen.”

Van Soul Food tot Street Food

Kenneth gaat verder: “De Franse, Italiaanse en Aziatische keukens hebben hun plek gevonden in de rest van de wereld, nu is het de tijd voor de Caribische keuken. Het fijne is dat deze heel gevarieerd is, dus die kans dat iemand het niet lust is heel klein. Zo serveren we bij Blue Carribean Mixed Grill en Grilled Chicken, maar bijvoorbeeld ook stoofvlees, visgerechten of vegetarische groentestoof. Alles van Soul Food tot Street Food.”

Trend

Het lijkt erop dat Kenneth met Blue Caribbean een trend heeft gezet. “Sinds de opening van mijn eerste restaurants, zie ik in Nederland inderdaad steeds meer Caribische horecazaken die hun deuren openen,” aldus de Vlaardinger. “Ik zeg niet dat dat door mij komt, maar het valt wel op. Het belangrijkste is dat de Caribische keuken in elk geval steeds bekender wordt bij het Nederlandse publiek. Én geliefder!”

Ook leuk om te lezen:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Haar ziektes maakten van zangeres Crystal (22) een vechtersbaas: ‘Ik sta nu op Spotify en YouTube’”

Haar ziektes maakten van zangeres Crystal (22) een vechtersbaas: ‘Ik sta nu op Spotify en YouTube’

Ga naar “Kunstenares Susan Ruiter heeft atelier in Hoogstraat: ‘Ik ben de hele dag bezig met creëren’”

Kunstenares Susan Ruiter heeft atelier in Hoogstraat: ‘Ik ben de hele dag bezig met creëren’

Ga naar “Handelshuis De Haring ging op de schop en werd De Huiskamer van Vlaardingen: dit kun je er nu kopen”

Handelshuis De Haring ging op de schop en werd De Huiskamer van Vlaardingen: dit kun je er nu kopen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “2-pack eetrijpe avocado’s van € 2,49 voor € 1,89”

2-pack eetrijpe avocado’s van € 2,49 voor € 1,89

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “RUNDERGEHAKT OF BIOLOGISCH RUNDERGEHAKT van € 10,58 voor € 7,50”

RUNDERGEHAKT OF BIOLOGISCH RUNDERGEHAKT van € 10,58 voor € 7,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3”

COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Slagersrookworst € 3,50”

Slagersrookworst € 3,50

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “SPRUITEN € 0,69”

SPRUITEN € 0,69

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Klantenservice Medewerker”

Klantenservice Medewerker

 • RGF Staffing the Netherlands B.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Allround medewerker met technisch inzicht”

Allround medewerker met technisch inzicht

 • Tempo-Team
 • Fulltime