Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bianca van Koffie, Thee & Zo: ‘Ik stopte als verpleegster en opende mijn eigen zaak’

Door Layla Pansier 13 december 2019

Nog geen drie jaar geleden werkte Bianca Ribbens-Borsje in de verpleging. Maar toen ze door de Hoogstraat liep en zag dat Koffie, Thee & Zo te koop stond, greep ze meteen haar kans. “Ik was altijd al geïnteresseerd in koffie en thee en bovendien was ik toe aan een nieuwe uitdaging,” vertelt Bianca. “Van ondernemen wist ik helemaal niets, maar toen ik in gesprek ging met de toenmalige eigenaar wist ik meteen dat dit was wat ik wilde gaan doen.”

En zo geschiedde. Na het gesprek regelde Bianca binnen een maand een ondernemingsplan, de financiering en liet zij zich door leverancier informeren hoe het allemaal werkte. “Dat was 2,5 jaar geleden. En ik ben dolblij dat ik die stap toen heb gezet,” laat de enthousiaste eigenaresse van Koffie, Thee & Zo.

‘Ik wil alle producten in mijn winkel zelf ook goed kennen, zodat ik het beste advies kan geven’

Terwijl ze werkt aan een bestelling van thee-pakketjes – ‘freubelen’ noemt ze dat zelf – vertelt ze verder: “Ik begon met de verkoop van koffie, thee en chocolade. Dat was toen al het concept van de winkel. Ik wilde echt de producten goed leren kennen en heb dan ook met alle leveranciers gesproken. Zij hielpen mij enorm goed, legden alles uit, ontvingen mij in de branderijen en lieten mij alles proeven.”

Koffie, Thee en Creatieve pakketten

Doordat Bianca zich zo goed verdiept in haar assortiment, kan zij haar klanten helpen om precies datgene te vinden wat zij nodig hebben. En daar horen ook speciaal samengestelde pakketjes bij. “Na een maand of vier begon ik op aanvraag theeboeketten en andere pakketjes te maken, een onderdeel van Koffie, Thee & Zo dat nu niet meer weg te denken is,” laat Bianca weten. “Natuurlijk heb ik ook veel klanten die speciaal bij mij komen voor de lekkere koffie of bijzondere theeën in het assortiment, maar steeds meer klanten willen net iets extra’s. Gelukkig houd ik enorm van knutselen, dus dat doe ik met heel veel plezier. Of het nu gaat om een bestelling van 175 creatieve cadeautjes voor de gasten van een bruiloft, of dat ene cadeau waar iemand al even naar op zoek is.”

Koffie, Thee Enzo

Die samengestelde pakketten maakt Bianca overigens wel altijd in overleg met haar klanten. “Iedereen heeft een eigen smaak en die hoeft niet hetzelfde te zijn als de mijne. Ik ga daarom altijd eerst in gesprek met de klant en ik laat wat foto’s zien van wat er mogelijk is. En bevalt het resultaat niet, dan hoor ik dat ook graag. Want dan kan ik er iets anders van maken, waar men wel blij van wordt. Daar gaat het immers allemaal om.”

Producten met een bijzonder verhaal

Bianca heeft duidelijk van haar hobby haar werk gemaakt, het enthousiasme is van Bianca’s gezicht af te lezen wanneer ze vertelt over haar winkel. “Het is geweldig dat ik mijn creativiteit kwijt kan in mijn werk. En niet alleen als het gaat om de samengestelde pakketten, maar ook de rest van het assortiment,” laat de van oorsprong Dordrechtse Vlaardinger weten. “Ik heb 25 soorten koffie en 100 soorten thee in de winkel en elk product heeft een bijzonder verhaal.”

‘De Vlaardingse Mix is een thee die is samengesteld van de best verkochte kruiden in Vlaardingen’

Zo verkoopt Bianca haar eigen koffie, waarvoor ze samen met haar klanten het label heeft ontworpen. “Mokka Indonesië is dat, een heerlijke mokka koffie. Voor het label heb ik mijn klanten gevraagd wie er een foto had van een vakantie op Java. Er werd een hele mooie afbeelding aangeleverd van een koffieplant en dat is ‘m geworden.” Ook twee van de theeën uit het assortiment heeft Bianca zelf gemengd. De ene samen met een klant en de andere op basis van de meest verkochte kruiden in de winkel, dat is de Vlaardingse mix geworden.

Kwaliteit en exclusiviteit

“Wat mij, naast de persoonlijk samengestelde cadeaupakketten, onderscheid van andere winkels waar je koffie en thee kunt kopen, is dat ik echt ga voor kwaliteit en exclusiviteit, vertelt Bianca. “Zo werk ik alleen met ambachtelijke koffiebranders en bied ik soorten thee aan die niet overal verkrijgbaar zijn.”

Ook leuk om te lezen:

Mirjam Warnars van Hoeve Avondrust: ‘Ik doe al dertig jaar wat ik het liefste doe’

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat Mirjam Warnars verhuisde naar Hoeve Avondrust in de Zuidbuur...


Meer over Koffie Thee & Zo Vlaardingen ontdekken?

Koffie Thee & Zo Vlaardingen

winkelen

Geopend10:00 - 17:00

Hoogstraat 153b, Vlaardingen

Bekijk meer:winkelen

adv.