Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas van Vitaminstore Vlaardingen: “Mensen helpen gezond te blijven, dat is wat ik graag doe”

Door Layla Pansier 3 april 2020

In deze tijden waarin het onderhouden van onze weerstand en algehele gezondheid extra belangrijk is, voelt Bas van der Laan maar al te goed wat een dankbaar beroep hij uitoefent. Bas is eigenaar van de Vitaminstore op het Veerplein in Vlaardingen. “Meer dan ooit lijken mensen nu aan hun gezondheid te willen werken,” vertelt hij. “En ik ben blij dat ik daarbij kan helpen.”

Elf jaar geleden nam Bas van der Laan de Vitaminstore Vlaardingen over van de vorige eigenaar. De ondernemer, die zelf in Hellevoetsluis woont, liep al enige tijd met de gedachte rond om een gezondheidswinkel te runnen, toen de winkel in Vlaardingen ter beschikking kwam.

“Omdat gezondheid en kwaliteit van de producten bovenaan staan, vind ik Vitaminstore een geweldig concept,” laat van der Laan weten. “Bovendien is het een franchise winkel, die lokaal georiënteerd is. Daardoor kan ik ook samenwerken met andere ondernemers, zoals sportscholen en personal trainers. Via hen bied ik bijvoorbeeld een ledenkorting aan in de winkel en ik verwijs natuurlijk ook mijn klanten door naar de deskundige die bij hen past. Die lokale samenwerkingen maken het ondernemen extra leuk!”

‘De lokale samenwerkingen maken het ondernemen in Vlaardingen extra leuk’

Zo heeft Bas zich ook aangesloten bij de Binnenstad Bezorgt Box, een initiatief van Vlaardingse ondernemers om pakketten samen te stellen en te (laten) bezorgen in Vlaardingen. “Ik heb een verse sap toegevoegd aan de box, die een flinke boost voor de weerstand geeft,” aldus Bas.

Van vitaminen tot sportvoeding

In zijn Vitaminstore verkoopt Bas naar eigen zeggen “alles wat je nodig hebt voor een gezond leven.” In de gezondheidswinkel aan het Veerplein kun je dan ook een uitgebreid assortiment vinden aan voedingssupplementen, vitaminen, mineralen, RAW en superfood,  kruiden, biologische kruidenierswaren, natuurlijke sportvoeding, afslankproducten en natuurcosmetica. Tevens verkoopt Bas duurzame waterflessen, zoals de dopper, die nog steeds erg populair is. “Ook in Vlaardingen doet deze het erg goed, maar ik ben dan ook de enige aanbieder hier in de stad,” vertelt Bas lachend. “Daarnaast merk ik vooral dat er in Vlaardingen flink gesport wordt: sportvoeding is erg populair.”

Orthomoleculaire Voedingsleer

Dat Bas een missie heeft om bij te dragen aan de gezondheid van zijn klanten, blijkt niet alleen uit het feit dat hij koos voor een gezondheidswinkel. Een aantal jaar geleden nam hij zelf het initiatief om zijn kennis over voeding en suppletie uit te breiden door een opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer te gaan doen.

‘Ik weet alle Ins en Outs van Vitaminen’

“Ook via Vitaminstore worden er verschillende cursussen en trainingen aangeboden en die ik ook heb gevolgd, maar ik merkte dat ik toch iets meer de diepte in wilde.” vertelt Bas. “Daarom koos ik voor deze opleiding, met het gevolg dat ik alle ins en outs weet over vitamines. En dat betekent dat ik mijn klanten echt goed kan adviseren over het gebruik van de supplementen.”

Tips van Bas voor een goede weerstand

Zoals gezegd bevinden we ons in een tijd en situatie waarin het extra belangrijk is om op onze gezondheid te letten. Want wie een goeie weerstand heeft is extra beschermt tegen het Coronavirus. Daarom enkele tips van Bas van Vitaminstore Vlaardingen om te werken aan een goede weerstand:

  • Let vooral goed op je voeding. Eet veel vitaminerijke producten zoals groenten en fruit en drink bijvoorbeeld verse sappen.
  • Zorg ervoor dat je goed en voldoende slaap krijgt.
  • Gebruik supplementen van goede kwaliteit (deze worden beter opgenomen door het lichaam) om je vitaminen aan te vullen. Vooral Vitamine C en D zijn nu erg belangrijk.
  • Maak gebruik van weerstand-ondersteunende producten, zoals zink, echinaforce, vlierbessen en de genoemde vitaminen.

 

Dit vind je waarschijnlijk ook interessant:

Binnenstad Bezorgt Box

Vlaardingse ondernemers werken samen door corona: ‘Zo kunnen we ook iets voor anderen betekenen’

Door het coronavirus hebben veel zaken hun winkels al moeten sluiten en ook doordat er minder mensen...


Meer over Vitaminstore Vlaardingen ontdekken?

Vitaminstore Vlaardingen


Gesloten13:00 - 17:30

Veerplein 40, Vlaardingen

adv.