Vlaardingen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Isa, Laura en Tessa runden Lokaal 97: ‘We leerden hoe het is om een eigen zaak te hebben’

Door Rinske Lichtendahl 29 mei 2020

Isa, Laura en Tessa hebben afgelopen jaar elke week een dag in Lokaal 97 gewerkt. Een winkel van het Geuzencollege waar je tweedehands spulletjes en snuisterijtjes kunt kopen. En waar scholieren meteen leren hoe het is om een eigen zaak te hebben. De winkel was vanwege het coronavirus gesloten, maar opent 2 juni weer! Isa, Laura en Tessa vertelden ons hoe het was om een jaar lang een winkel te runnen. 

Vertel eens iets over jullie zelf!

Isa: “Wij zijn Isa, Laura en Tessa en zitten in de vierde van het Geuzencollege. We volgen daar de richting Marketing & Ondernemen. Ons laatste jaar dus! Volgende week horen we of we geslaagd zijn.”

Laura: “Ja! En voor deze richting hebben we elke week één dag hier in de winkel gewerkt. Elke dag doet een ander groepje uit de klas dat. Zo leer je hoe het is om een eigen winkel te hebben en eigen baas te zijn.”

En wat doen jullie zoal in de winkel?

Tessa: “Wij zijn hier elke week op donderdagmiddag. Dat is ook de dag dat er altijd iemand spullen komt brengen. Als er wat leuks bijzit voor in de winkel, dan prijzen we dat ook gelijk en kijken we waar het leuk staat.”

Laura: “Het is echt bizar hoeveel spullen we krijgen. De opslag staat écht vol haha. En die mensen kennen ons via via of via social media. We gaan ook wel eens flyeren om de bekendheid te vergroten.”

Wat leren jullie van het runnen van Lokaal 97?

Isa: “Je krijgt best een grote verantwoordelijkheid. Je moet goed met elkaar samenwerken en overleggen, maar natuurlijk ook goed omgaan met de klanten.”

Laura: “Ja dat soort dingen! Maar bijvoorbeeld ook het inrichten van de etalage. Dat hebben wij met Valentijnsdag aangepakt bijvoorbeeld.”

En wat vinden jullie het állerleukst?

Isa: “De klanten! We hebben elke week ook een vaste klant. Die komt elke week langs voor een praatje. En die vaste klanten weten ook wanneer jij aan het werk bent. Superleuk is dat.”

En is er ook iets wat jullie helemaal niet leuk vinden?

Laura: “Schoonmaken. Ik heb er niet heel veel problemen mee. Maar ja, het is toch het minst leuk, haha. We hebben ook zóveel spullen!”

De opbrengst van Lokaal 97 gaat naar het goede doel, toch?

Tessa: “Ja dat klopt. Dit jaar is het Make a Wish. We schenken elk jaar 1010 euro aan een goed doel. Dat komt doordat de winkel acht jaar geleden voor het eerst open is gegaan op 10-10. En dat is ook de dag van de duurzaamheid. Maar dit jaar schenken we het dubbele, dus 2020 euro!”

En hoe gaat het nu verder als jullie geslaagd zijn?

Isa: “Alle derdejaars hebben gesolliciteerd voor een plekje in de winkel. Het leuke is dat we de brieven en CV’s allemaal zelf beoordelen en ook de gesprekken voeren we zelf. En 2 juni wordt het stokje dus overgedragen aan de scholieren die het zijn geworden.”

Lees ook:

Beauty Best Vlaardingen

Susan van Beauty Best: ‘We hebben het nu drukker dan ooit!’

“Van hard werken word je niet moe” en “Stilzitten is niet mijn ding”. Het zijn twee uitspraken die j...

Delano vroeg Juneena ten huwelijk in het Ibis Hotel en ze vierden het bij MacDonald’s

Eerder dit jaar deden we een oproep: waar heb jij je lover ontmoet? Iemand die reageerde was Delano ...
Eigenaren Slagerij Wapenaar Vlaardingen

Marianne van Slagerij Wapenaar: ‘Mijn broers en ik hebben echt een passie voor het slagersvak’

Deze week is het de Week van de Slager. Normaal gesproken organiseert Slagerij Wapenaar in deze peri...
Kapsalon Arachne Vlaardingen

Marlies van Kapsalon Arachne: “We zijn dolblij dat we weer mogen beginnen!”

Kapsalon Arachne bestaat al heel wat jaren en is inmiddels een begrip in Vlaardingen. En niet voor n...


Meer over Lokaal 97 ontdekken?

Lokaal 97

kringloopwinkels

Gesloten13:30 - 17:00

Hoogstraat 97, Vlaardingen

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.