Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rianne: ‘Het wordt stap voor stap ons droominterieur’

Door Kelly van Straten 21 mei 2020

Van knusse appartementen tot riante villa’s: Veenendaal kent heel wat bijzondere woningen. In de rubriek ‘Binnenkijken bij’ nemen we een kijkje achter de voordeur van Veenendalers. Deze week: Rianne Veenendaal en haar hotel chique interieur.

Waar anderen niet de juiste woorden kunnen vinden om hun woning te omschrijven, weet Rianne het direct: hotel chique. Een warme, rijke uitstraling. Vaak in combinatie met duurdere materialen, zoals velvet en donker hout.

Walvisgraat vloer

In het stulpje van Rianne en haar man Mark, waar ze nu ruim twee jaar wonen, zie je die materialen terug. “Wij hebben een walvisgraat vloer. Dat is groter parket dan visgraat”, vertelt Rianne. De zonnestralen in hun woning worden verduisterd door zwarte, houten jaloezieën. “Juist die combinatie, de lichte vloer in contrast met de donkere jaloezieën, creëert dat hotel chique sfeertje.”

(Foto: Rianne Veenendaal)
(Foto: Rianne Veenendaal)
(Foto: Rianne Veenendaal)
(Foto: Rianne Veenendaal)
(Foto: Rianne Veenendaal)
(Foto: Rianne Veenendaal)

Instagram

Daar is Rianne best wel trots op. Ze deelt interieurfoto’s op Instagram onder de naam @wonenop.31. Een instagramaccount met ruim 3800 volgers. Dat is een flink aantal, maar Rianne blijft bescheiden: “Het is best veel, natuurlijk. Vooral als je je voorstelt dat je voor iedereen een drankje moet kopen in de kroeg. Maar andere interieuraccounts hebben véél meer volgers. Daar verbleekt mijn account bij.”

Toch doet ze het niet voor de cijfers. “Nee, ik doe het echt voor de fun. Ik vind het superleuk om contact te hebben met mijn volgers. Als ze vragen hebben over mijn interieur beantwoord ik ze met liefde! Bijvoorbeeld waar ik mijn lamp gekocht heb, welk behang erop de muur zit of waar een accessoire vandaan komt. Juist die interactie maakt Instagram zo leuk.”

Lamp van rookglas

Haar meest favoriete item in huis is op dit moment de lamp boven de eettafel. “Een lamp met zwart rookglas. Het is echt een eyecatcher.” Om die lamp nóg meer te laten spreken, gaat er binnenkort een ander behangetje op. “De lamp valt een beetje weg in het bloemenbehang. Voor een donkere achtergrond komt de lamp meer tot zijn recht. We hebben daarom gekozen voor een zwart krokodillen-printje.”

Zwart behang is best gedurfd! “Daar ben ik heel praktisch in: als je het niet probeert, dan weet je het niet. Ik houd wel van veranderen. Als kind was ik al bezig met het aanpassen van mijn slaapkamer.”

Nieuw bankstel

Niet alleen het behang wordt opgepimpt, maar ook de zithoek. De grijze bank moet binnenkort plaatsmaken voor een exemplaar dat meer past bij Rianne’s droominterieur: een velvet exemplaar met chaise lounge. “Ik kan niet wachten totdat hij binnen is. Ik ben zo benieuwd hoe het staat!”

Daarna is het wel even gedaan met veranderen en klussen, zegt ze in alle eerlijkheid. “Ik wil het helemaal naar onze zin maken, en dat kost geld. Daarom passen we steeds iets aan. Het wordt stap voor stap ons droominterieur. Soms moet ik dus gewoon even geduld hebben. Of, zoals mijn man grapt, ‘na de bank is het ‘effe klaar’.”

Lees ook:

Binnenkijken bij Bo

Binnenkijken bij Bo: ‘Ik houd van een strak, Scandinavisch interieur’

Van knusse appartementen tot riante villa’s. Veenendaal kent heel wat bijzondere woningen. In de rub...
Liza Veenendaal

Binnenkijken bij een voormalig woonwinkelpand: ‘Ik was op slag verliefd’

Van knusse appartementen tot riante villa’s. Veenendaal kent heel wat bijzondere woningen. In de rub...
Binnenkijken bij

Oproep: laat jouw woning zien in een nieuwe editie van ‘binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is ‘binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij and...

adv.