Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Joyce: ‘Met al dat roze moet ik oppassen dat het geen Barbie-huis wordt!’

Door Kelly van Straten 23 maart 2020

Van knusse appartementen tot riante villa’s. Veenendaal kent heel wat bijzondere woningen. In de rubriek Binnenkijken Bij nemen we een kijkje achter de voordeur van Veenendalers. Deze week achter die van de 36-jarige Joyce Valkenburg.

Ze hadden het verkoopbord al in de tuin staan, Joyce en haar partner Tiago. Maar toen ze na een aantal bezichtigingen een bod kregen op hun huis in hartje Veenendaal kregen ze er toch de kriebels van. “We zeiden tegen elkaar: we lijken wel gek ook!”, vertelt Joyce aan de keukentafel.

Dichtbij het centrum

Nu, dertien jaar later, wonen ze nog steeds in hetzelfde huis. Samen met hun drie kinderen. “Het is een fijn huis, een leuke buurt, de kinderen zijn in een paar minuten op het voetbalveld of de kickboks-les en het is super dichtbij het centrum.”

Dat illustreert ze aan de hand van een anekdote. “Een hectische donderdagmiddag: snel na werktijd eten, oppas voor de deur, kids naar bed brengen. Nog geen vijf minuten later keken we naar een theatervoorstelling van cabaretier Bert Visscher in theater Lampegiet.”

(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
In dit kleurrijke kastje bewaart Joyce het servies van haar oma.(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)

Verhuizen of verbouwen

In plaats van verhuizen koos het stel voor verbouwen. “Een uitbouw aan een uitbouw”, legt Joyce uit. “Vroeger was dit gedeelte…”, ze wijst naar de wand waar een grote poster van ‘Het melkmeisje’ van Johannes Vermeer hangt, “…een klompenhokje. Een houten hok in de tuin. De nieuwe uitbouw werd bijna twee meter langer dan de oorspronkelijke uitbouw.”

Toch is het huis nog niet helemaal naar wens. “We missen net één slaapkamer. Twee van de kinderen, de jongsten, delen daarom een kamer. Gelukkig vinden ze dat wel gezellig.”

Luik naar beneden

De favoriete plek van Joyce is de keuken. “Ik kom uit Limburg. Bourgondisch hè.” Met als kers op de taart een verschuifbaar glazen luik dat de keuken van de woonkamer scheidt. “Ideaal”, weet Joyce te vertellen. “Met voetbal, bijvoorbeeld. Dan zitten de vrouwen aan de keukentafel te kletsen en de mannen op de bank in de woonkamer.”

“Een oudroze bank”, verduidelijkt ze. Een waarop ze opslag verliefd was. Haar partner daarentegen… “Ik weet het niet, hoor, zei hij. Toen we ‘m eenmaal in huis hadden staan, was hij net als ik verkocht.”

Niet alleen de bank is kleurrijk, maar ook de rest van het meubilair. Discoballen in het raam, een lampenkap met neon accenten, een turkooiskleurige kast. “Alles wat ik mooi vind, mag naar binnen”, zegt ze voor de grap. “Ik neig vaak naar roze; ik moet oppassen dat het geen Barbie-huis wordt.”

(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)
(Foto: indebuurt)

Toch verhuizen?

Hoewel Joyce met haar gezin gelukkig is in dit huis, sluit ze niet uit dat er ooit een bord met de letters ‘Te koop’ in de voortuin komt te staan. “Ik ben verliefd op een huis in de Beatrixstraat. Als die ooit te koop staat… Je weet het nooit.”

Lees ook:

Sanne Heymann

Veenendaler Sanne noemt zichzelf professioneel Pippi Langkous

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan." Die zin is niet alleen het levensmotto...
Ali Mashhadiyari

Influencer Ali Mashhadiyari: ‘Het is stressvoller dan je denkt’

Hij kreeg tijdens zijn studie Communicatie en Multimedia Design (CMD) aan de Hogeschool Arnhem-Nijme...
Veenendaal vroeger

5 x dit was vroeger heel normaal tijdens het winkelen in Veenendaal

Steeds meer winkels verdwijnen uit het straatbeeld in Veenendaal en dat doet ons verlangen naar de g...
Binnenkijken bij Jantine

Binnenkijken bij Jantine: ‘Volgens vrienden past mijn interieur in ’n woonmagazine!’

Van knusse appartementen tot riante villa’s. Veenendaal kent heel wat bijzondere woningen. In de rub...

adv.