Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo check je thuis hoe druk het is in het centrum van Veenendaal of in een supermarkt

Door Kelly van Straten 20 mei 2020

Stel: je hebt iets nodig van een winkel in het winkelcentrum in Veenendaal. Toch twijfel je om te gaan, want het kan zomaar druk zijn in het winkelcentrum. Het liefst ga je wanneer het rustig is en je zoveel mogelijk afstand kunt houden van andere Veenendalers. Nou, daar is gelukkig een handige tool voor! 

Met Google Maps is het niet alleen mogelijk om openingstijden te zien, maar je kunt ook live controleren hoe druk het ergens is. Zo zie je gewoon vanuit huis hoe druk het is in het winkelcentrum of bijvoorbeeld de Albert Heijn in de Ellekoot.

Database

Google gebruikt hiervoor zijn eigen database die gebaseerd is op locatiedeling van zijn gebruikers. Let op: het live meekijken kan alleen tijdens openingsuren, daarbuiten zie je alleen de grafieken met de gemiddelde drukte. Het is ook (nog) niet voor elke locatie beschikbaar.

Zo werkt het

  • Open de Google Maps applicatie
  • Zoek naar een bepaalde locatie
  • Open de locatie (tik onderaan op de ‘kaart’)
  • Scrol naar beneden

Nu zie je de openingstijden en overige informatie. Onderaan zie je ‘populaire tijden’ staan. Bij deze optie (indien beschikbaar) vind je een paarsachtige grafiek terug met ‘LIVE’. Deze geeft een indicatie aan van de drukte op dat moment. Zo kun je dus zien of je de drukte kan vermijden en je ‘veilig’ je favoriete winkel of supermarkt in kunt duiken. Handig!

Lees ook:

Dauwtrappen

Tip voor Hemelvaartsdag: vroeg uit de veren om te dauwtrappen

Een echte traditie met Hemelvaart: dauwtrappen. Ook in Veenendaal en omgeving wordt dit gedaan. Waar...
Natuur in Veenendaal

Hemelvaart 2020 in Veenendaal: dit kun je ondanks de maatregelen wel doen

Donderdag 21 mei is het Hemelvaartsdag. Voor de meesten van ons geldt: lekker een dagje vrij. Benieu...

Meer over

Winkelen

adv.