Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kirsten (32) verkoopt brownies zo groot als je hand: ‘Het is 150 gram puur geluk’

Door Kelly van Straten 8 september 2020

Puzzelen, skeeleren, bakken: veel inwoners van Veenendaal hebben door het coronavirus hun hobby’s weer opgepakt. Net als de 32-jarige Kirsten Meij van Ohchocolala. Ze staat urenlang in de keuken voor de perfecte brownie en verkoopt ze sinds augustus online. 

Uit haar handtas steekt een notitieboekje. “Dat is mijn bijbel”, zegt ze gekscherend. “Hier staan al mijn recepten in. Meer kaneel toevoegen, minder cacao”, vertelt ze terwijl ze door haar notities bladert. “O, hier had ik er iets overheen laten vallen. Ik moet mijn recepten hoognodig plastificeren.”

Experimenteren

Ze komt tijd te kort sinds ze aan het bakken geslagen is. Een uit de hand gelopen hobby. “Door corona ben ik gaan experimenten in de keuken. Ik kreeg veel support van vrienden en familie en vond het heel spannend om voor mezelf te beginnen, maar ik had zoiets van ik zie wel waar het schip strandt.”

Dat het zo’n vaart zou lopen, had ze niet verwacht. “Het is in een korte tijd zo’n succes geworden! Ik werk ook nog vier dagen in de week als communicatieadviseur dus het is flink aanpoten. Op de eerste dag dat mijn website live ging, had ik al tien bestellingen.”

Goed plannen

Dat vraagt om organisatietalent. “Het is heel goed plannen”, zegt ze met een lach. De brownies moeten ook een nacht wachten voordat je kan toppen.” Om de big loaded brownies, zoals Kirsten haar baksels noemt, op tijd klaar te hebben, maakt ze korte nachten. “Dan zet ik om 6.00 uur mijn wekker, zodat ik voor mijn andere werk nog even kan bakken.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ohchocolala (@ohchocolala) op

Bezig bijtje

Toch doet ze niets liever dan hollen en vliegen. “Ik ben een bezig bijtje. Ik haal er zoveel voldoening uit als mensen de brownies lekker vinden”, zegt ze enthousiast. “Sommigen complimenteren mijn baksels met de beste brownies die ze ooit gegeten hebben. Daar doe ik het voor, dat mensen mijn bakkunsten waarderen.”

Op haar website staan ruim tien smaken brownies. Van de zogeheten ‘Let’s go Nuts’ met noten tot de ‘Chocolate Overdose’, een brownie met een dikke laag Nutella, chocolate sprinkles en een mini Tony Chocolonely. De Cinnabon Baby wint het aan populariteit. “Een superzachte, chewy, blonde brownie met een volle kaneelsuikersmaak.”

Caloriebom

De brownies en blondies (een brownie zonder cacao) wegen tussen de 140 en 160 gram en bevatten tussen de 650 en 850 calorieën. “Ik zeg altijd: 150 gram puur geluk.” Die mening delen velen met haar, aan haar online achterban te zien. “Het is zo tof dat mensen die ik helemaal niet ken ambassadeur van Ohchocola worden. Dan krijg ik plots allemaal bestellingen uit Rotterdam binnen, dan weet ik gewoon dat vriendinnen elkaar tippen. Dat had ik echt nooit verwacht!”

Lees ook:

Michaela maakt rauwe vegan toetjes: ‘Mensen zijn gemaakt om planten te eten!’

Michaela Andrejčáková uit Veenendaal heeft één doel: alle Veenendalers laten kennismaken met haar pl...
Nadia plantenruil

Nadia start (online) plantenruil in Veenendaal: ‘Mijn droom is een plantenasiel’

Varens, hortensia's, cactussen: Nadia Aliyat uit Veenendaal heeft flink wat planten in huis. "Daar w...
Tompouce IJskoffie

HEMA-fans opgelet: de Tompouce IJskoffie is geboren en dit vinden wij ervan

Mix de klassieke HEMA tompouce met de all time favoriet ijskoffie en je hebt een oer-Hollandse zomer...

adv.