De Veense G-band kan muziek maken dankzij Rabo ClubSupport: ‘Het verrijkt hun leven’
Clubs en verenigingen in Veenendaal zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt,...
Een laptop, microfoon, software en een gouden keel: daarmee heeft Maya Willemse haar allereerste EP – een klein album – uitgebracht. Niet in een muziekstudio, maar in haar slaapkamer.
“De muziek en videoclip heb ik gemaakt voor de eindopdracht van mijn eerste jaar aan het Conservatorium in Utrecht. Normaal gesproken zou dit een live optreden zijn, maar vanwege corona moest het een digitaal project worden.”
Maya is niet voor één gat te vangen. “Ondanks de coronacrisis heb ik voor dit album, Alined, zelfs samengewerkt met andere muzikanten”, vertelt ze enthousiast. “Niet in persoon, helaas, maar digitaal. Ik noem mezelf rebel met een doel: ik trek mijn eigen plan.”
Met haar muziek wil ze mensen inspireren en verbinden. “De kunst- en cultuursector ondervindt – net als vele andere sectoren – hinder van het coronavirus. Ik mis optreden enorm”, legt de singer-songwriter uit Veenendaal uit. “Door muziek te blijven maken, kan ik mijn gevoel kwijt. Het is mijn uitlaatklep: een manier om te reflecteren en verwerken.”
Haar album valt in het genre indie-pop en indie-folk. “Indie betekent alternatief. Het is niet in één woord uit te drukken. Het zijn veelal piano-, viool- en gitaargeluiden. Zachtere muziek”, omschrijft ze. In combinatie met haar ‘sausje’ komen daar verrassende klanken uit. “Het is poëtisch en doordringend. Hiermee hoop ik mensen aan het denken te zetten.”
Net als de songs van haar idolen Adele en Ed Sheeran. “Zij zijn ook klein begonnen en hebben altijd vertrouwen gehad in hun eigen kracht. Dat bewonder ik.” Toch hoeft ze niet hetzelfde pad te bewandelen. “Ik hoef niet rijk of beroemd te worden, zolang ik maar mijn brood kan verdienen met muziek. Muziek is mijn passie. Dit wil ik mijn hele leven blijven doen.”
Lees ook:
In onze gids
Populaire rubrieken