Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Riet (83) past op viervoeter Indy: ‘Ik ben daardoor iets minder eenzaam’

Door Kelly van Straten 4 september 2020

Riet van de Lustgraaf-van Doorn (83) is dolgelukkig: ze heeft sinds kort een oppashond, Indy. Een 14-jarige viervoeter die Riet gezelschap houdt wanneer haar baasje werkt. “Ik vind het hartstikke gezellig!” 

“Ik wilde zo graag een hond”, vertelt Riet in haar woonkamer, “maar op een bepaalde leeftijd moet je daar gewoon niet meer aan beginnen. Als er iets gebeurt, zit een ander met jouw huisdier.” Haar dochter schakelde Stichting OOPOEH in, Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, om Riet op te vrolijken.

Minder eenzaam

De stichting matcht 55-plussers aan honden in de buurt, zodat senioren meer bewegen en minder eenzaam zijn én de viervoeters de aandacht en verzorging krijgen die ze nodig hebben. Een combinatie die voor beide partijen lijkt te werken. “Indy kwispelde vanochtend zo hard toen ze mij zag”, vertelt de 83-jarige inwoonster van Veenendaal enthousiast.

“Het is hartstikke gezellig in huis. Een kat is ook leuk, maar een hond is veel hechter”, zegt Riet terwijl haar 2-jarige kat Bella naar buiten huppelt. “Een hond komt lekker bij je zitten.” Ze kijkt naar haar kat die inmiddels meeuwen verjaagt. “Bella is de hele dag op pad, achter de jongens aan”, grapt ze.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Riet vervoert Indy in haar scootmobiel. (Foto: indebuurt Veenendaal)
De 14-jarige Indy is ook blij met het gezelschap van Riet. (Foto: indebuurt Veenendaal)

Met de scootmobiel

Het is tijd voor een korte wandeling. Voor de deur van Riet staat haar scootmobiel. “Ik word ook een dagje ouder, dan kan je niet zo ver meer.” Dat komt ook de 14-jarige viervoeter perfect uit. Ze nestelt zich tussen de voeten van haar verzorgster. “Indy is een beetje doof en wil ook niet meer zo lang wandelen.”

Tijdens het ommetje vertelt Riet  over vorige week, toen het met bakken uit de lucht kwam. “Ik moest mezelf, Bella – die loopt ook mee – en Indy afdrogen. Er was plots een enorme stortbui.” Ze geniet zichtbaar. “Ach, geeft niets. Het is maar regen. Ik ben blij dat ik voor Indy mag zorgen. Ze is leuk gezelschap en ik ben daardoor iets minder eenzaam.”

Lees ook:

Hond in auto

MAG DAT: autorijden met een hond los naast je?

Regels zijn er genoeg, maar vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vrag...
Hond uitlaten

Je hond uitlaten in Veenendaal: dit zijn de regels

Loop jij een aantal keer per dag een rondje door Veenendaal met je trouwe viervoeter? Dan is het goe...
Hondenuitlaatplaats

Losloopgebieden voor honden: hier vind je ze in Veenendaal

Niets maakt een hond gelukkiger dan een fijne tennisbal en een groot veld om rond te rennen. Even ni...

Schattig: 11 x dieren in Veenendaal met een eigen online profiel

Deze is voor alle dierenliefhebbers in Veenendaal! Want jullie weten vast al dat Instagram barst van...

adv.