Hanna is wandelcoach: ‘Het is belangrijk om even de ruis weg te halen’

Hanna wandelcoach
Hanna is wandelcoach (foto: Hanna Pol)

Een jaar geleden trok Hanna Pol (37) de stoute schoenen aan. Ze startte als wandelcoach onder de naam Zinstap. Als geen ander weet ze hoe belangrijk het is om een betekenisvol leven te hebben, je bewust te zijn van alles om je heen en op de juiste momenten rust te pakken en te ervaren. Als coach helpt ze anderen om dit te bereiken.

Voor de liefde vertrok ze bijna tien jaar geleden naar Veenendaal. Het bleek de perfecte plaats. “Het is hier prachtig. Zeker qua natuur. Voor je het weet zit je op de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug”, vertelt Hanna.

Toch was ze tot een paar jaar geleden nauwelijks in de natuur te vinden. Werk was het allerbelangrijkste. Een burn-out zorgde voor een omslag. “Ik pakte op mijn werk alles aan; allerlei projecten. Toch miste ik iets. Er moet meer zijn dacht ik. De zingeving ontbrak”, begint Hanna.

Iedereen pleasen

Als kind was al ze op zoek naar antwoorden op grote levensvragen. “Ik was bezig met onderwerpen waar je eigenlijk niet mee bezig bent op die leeftijd. Vragen over het leven en het geloof. Maar alleen in mijn hoofd. Ik deed juist mijn best om voor iedereen een lief meisje te zijn. Iedereen pleasen”, vertelt Hanna.

Daarin liep ze vast. Hanna: “Eigen keuzes maken durfde ik niet. Gevoelens van anderen voelde ik heel sterk. Als die negatief waren kwam dat heel sterk binnen. Het moest voor iedereen gezellig zijn. Daar wilde ik voor zorgen. Dat ging ten koste van mijzelf. Daar kwam ik later achter.”

Bewust de natuur in

De natuur in bleek dé oplossing. “Tijdens mijn burn-out ging ik wandelen. Eigenlijk kwam het idee opeens in me op. “Wat als ik anderen kan begeleiden tijdens het wandelen?”, dacht ik. Het had mij zoveel gebracht. Bewust de natuur in; de seizoenen die voorbij komen, de geur van het bos en de wind op je gezicht”, zegt Hanna. Het liet haar anders naar het leven kijken en die ervaring wilde ze delen.

Foto: Hanna Pol

Zinstap

Ze had er eigenlijk nog nooit van gehoord: een wandelcoach. Blij verrast was ze toen het bestond. “Ik heb een wandelcoach opleiding gedaan en startte vorig jaar Zinstap.”

Met Zinstap biedt Hanna op maat gemaakte trajecten aan waarin alles draait om betekenisvol leven. “Tijdens wandelsessies praat ik één op één over het leven. In het begin gaat het over stilte zoeken in je leven. We brengen tijdens de wandelingen stilte momenten aan. We vergeten de drukte van de dag en proberen alle ruis te filteren. Zo kom je dichter bij wat je echt voelt. Dichter bij je hart”, legt Hanna uit.

Geloof

Voor Hanna is het Christelijke geloof belangrijk. Hanna: “Daar hebben we het ook over. Als je door de natuur wandelt voel je je deel van de schepping. Bepaalde vragen over zingeving koppel ik aan het geloof. Maar iedereen is welkom, want het hoeft er niet altijd over te gaan. Het is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij is.”

Rustmomenten

Wat Hanna heeft ervaren door rustmomenten te pakken en bewust te leven hoopt ze in de toekomst met nog meer mensen te delen. “Iemand zei ooit: “accepteer nu maar dat je alleen maar hoeft te zijn.” En dat besef is één van de grootste geschenken ooit. Dat gaf mij de ontspanning om echt mens te zijn”, besluit Hanna.

Lees ook:

Win een dagje pretpark!

indebuurt geeft cadeaubonnen weg

Zin in een dagje uit? indebuurt verloot 6 cadeaubonnen voor een dagje pretpark

Meer in deze categorie

Veenendalers

Ga naar “Joyce, Judith en Petra helpen vluchtelingen: ‘Het is fijn om er voor je medemens te zijn’”

Joyce, Judith en Petra helpen vluchtelingen: ‘Het is fijn om er voor je medemens te zijn’

Ga naar “Freelancer gezocht voor indebuurt Veenendaal”

Freelancer gezocht voor indebuurt Veenendaal

freelancer indebuurt
Ga naar “77 jaar bevrijding: zoveel Veenendalers die erbij waren leven nu nog”

77 jaar bevrijding: zoveel Veenendalers die erbij waren leven nu nog

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Ruffle jurk € 12,99”

Ruffle jurk € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Horrengaas € 0,84”

Horrengaas € 0,84

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48”

Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Multi functionele schoudertas € 17,99”

Multi functionele schoudertas € 17,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Badjas € 14,99”

Badjas € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022

Vacatures

Ga naar “Voorman/-vrouw”

Voorman/-vrouw

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Projectmanager”

Projectmanager

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning”

Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning

 • Vallei Auto Groep Veenendaal
 • Parttime
Ga naar “Slaapwacht GGZ”

Slaapwacht GGZ

 • Stichting Kwintes
 • Parttime
Ga naar “HR Medewerker”

HR Medewerker

 • Weijman Vastgoedonderhoud BV
 • Parttime