Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mucha in Veenendaal mag weer open: ‘Je kunt nu al online een tafeltje reserveren’

Aangeboden door Restaurant Mucha 14 mei 2020

Schakelen. Als er één woord is dat centraal staat voor het handelen van ondernemers in tijden van coronacrisis, is dat het wel. Ook Jelle en Corrie Gerritsen, eigenaren van restaurant Mucha aan de Sterke Arm in Veenendaal, hebben sinds half maart de knop omgezet om hun gasten – koste wat kost – te laten genieten van hun gerechten. Thuis, weliswaar. Maar er is goed nieuws: per 1 juni kun je ook weer in het gezellige restaurant aanschuiven (als je vooraf reserveert)!

De allereerste persconferentie kwam ook bij Jelle en Corrie als donderslag bij heldere hemel. “We waren geschokt”, beaamt Jelle. “We moesten linea recta stoppen, terwijl het restaurant vol zat met gasten. Sommige gerechten werden net uitgeserveerd. We hebben hen toen eten mee naar huis gegeven.”

Restaurant zonder bezoekers

Het sluiten van het restaurant aan de Grift in Veenendaal was dan op zijn zachtst gezegd een domper. Jelle: “Tja, dat is natuurlijk niet waarom je een onderneming runt: een restaurant zonder bezoekers. Geen partijen, tafelgasten en bruiloften. Hierdoor loop je omzet mis.” In cijfers: “Normaal gesproken verwelkomen we ongeveer honderd personen op een zaterdagavond.”

Maar bij de pakken neerzitten, dat is niets voor de ondernemers uit Veenendaal. “We bedachten ons geen seconde en hebben ons maximaal gefocust op bezorgen en afhalen”, legt Jelle uit. Dat doen de uitbaters al zo’n twee jaar, maar de laatste maanden hebben zij samen met hun personeel de bezorgservice naar een hoger niveau getild. “Van steaks tot vitello tonnato. Hoogstaande gerechten.”

Tekst gaat onder de foto verder

Restaurant Mucha in Veenendaal
(Foto: Mucha)

Coronamaatregelen versoepeld

Gelukkig lijkt het tij weer iets te keren. Op basis van het advies van het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet een plan opgesteld tot 1 september 2020. Beetje bij beetje worden de coronamaatregelen versoepeld.

Concreet: terrassen en restaurants mogen weer open vanaf maandag 1 juni. En dat laten Jelle en Corrie zich geen twee keer zeggen. “We gaan verantwoord tafelen”, vertelt Jelle. “Minimaal anderhalve meter tussen alle tafels, zodat we gasten weer welkom kunnen heten.”

In twee sessies dineren

Reserveren is volgens de richtlijnen van het RIVM wel noodzakelijk. Jelle: “We zijn in dubio of we de vrijdag- en zaterdagavond in twee sessies opsplitsen. Van 17.00 tot 19.15 uur en van 19.30 uur tot het einde van de avond, zodat onze gasten ook dan weer maximaal kunnen genieten.”

Per 1 juni mogen er maximaal 30 personen tegelijk in het restaurant aanwezig zijn, inclusief personeel. Een maand later, per 1 juli, wordt dat aantal uitgebreid naar honderd. “We kunnen niet wachten!”

Wil je zeker zijn van een tafeltje bij Mucha in Veenendaal? Je kan hier reserveren.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Mucha. Meer over Restaurant Mucha ontdekken?

Restaurant Mucha eetcafés

Vandaag gesloten

De Sterke Arm 1, Veenendaal

Bekijk meer:eetcafés

Lees ook:

Zangfietspad

Nachtegaaltjes opgelet: het verhaal achter het zangfietspad in Veenendaal

Lekker meezingen met je favoriete nummer terwijl je door Veenendaal fietst. Doe je dat weleens? Het ...
Kapper

Oproep: hoe zag jouw kapsel vóór corona eruit en hoe zit het nu?

Het is zover: kapsalons mogen weer open. Veel Veenendalers kijken al weken uit naar een knipbeurt. E...
Het Groene Kruis

Dag van de Verpleging: de geschiedenis van het Groene Kruis in Veenendaal

De dag van de Aarde, Wereld Circusdag, de Dag van de Filosofie, Nationale Pannenkoekdag. Iedere dag ...

adv.