Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekkerrrrr: er komt een nieuwe hamburgertent in Veenendaal

Door Kelly van Straten 22 mei 2020

Loopt het water je al in de mond bij het woord ‘hamburger’? Dan hebben wij héél goed nieuws voor je: vanaf 1 juni is Veenendaal een hamburgertent rijker. Waar? Waar? Waar?! Rustaaaagh: aan de Markt in het centrum.

B E D Burgers & Drinks. Zo gaat de nieuwe tent in ’t Veen heten. De hamburgerzaak wordt gerund door Rowan de Rouw en Sytse Tamminga. Komen die namen je bekend voor? Dat is niet zo heel gek: Sytse is ook de eigenaar van het Dak van de Markt en Rowan stond jarenlang achter de bekende bar in het centrum.

Fantaseren

En precies daar, aan de Markt, komt de nieuwe zaak. Een idee waar het duo al een tijdje aan werkt. “We fantaseren al een paar jaar over een hamburgertent”, vertelt Sytse. “Begin dit jaar hebben we onze ideeën concreet gemaakt.”

Wat er op het menu staat bij B E D? Hamburgers, natuurlijk! Maar ook een aantal voorgerechten. Het duo heeft bedacht om tien ‘vaste’ en twee ‘wisselende’ burgers op de kaart te zetten. De zogeheten ‘specials’ wisselen na onbepaalde tijd. “Onze ervaren chef-kok maakt niet alleen traditionele hamburgers, maar ook specials. Hiervoor mag hij zich helemaal in de keuken uitleven. Hoe lang we die specials serveren, weten we nog niet. Daarin zijn we nog vrij.”

Groot terras

De ondernemers onderscheiden zich naar eigen zeggen met een ‘behoorlijk groot terras’. “Het terras van Meneer de Uil, de Plantage én het Dak van de Markt.” Daarvoor heeft het tweetal al toestemming van de gemeente gekregen.

Een fantastische mededeling in tijden van coronacrisis. “Zo kunnen we zeker weten die anderhalve meter afstand bewaren op ons terras! We blijven, net als onze menukaart, vernieuwen en verrassen!”

Reserveren

Heb je zin om je tanden te zetten in een lekkere burger? Reserveren is verplicht (in tijden van coronacrisis). Ook moet je bij binnenkomst eerst je handen wassen. Meer weten over de regels? Lees dan dit artikel, zodat je je etentje zo aangenaam mogelijk kunt maken.

Kun je niet wachten tot 1 juni? Dat snappen we he-le-maal. We hebben een lijstje gemaakt waarmee je je lekkere trek tot die tijd kan stillen:

Hamburger

Hap, slik, weg: 7 x hier in Veenendaal bestel je hamburgers

Een hamburger waar je in bijt en gelijk denkt: wow! Die gaat er altijd wel in natuurlijk. In Veenend...
  • Wil jij een 'Nieuw in Veenendaal' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Veenendaal.

adv.