Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe mee aan de kerstkaartenactie voor ouderen: ‘Het is fijn als er aan je gedacht wordt’

Door Kelly van Straten 1 december 2020

De periode rondom kerst is voor veel mensen een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. Om een aantal van hen een hart onder de riem te steken, start indebuurt een kerstkaartenactie voor ouderen. Zo ervaren mevrouw Huijbens en de heer Kwetters, cliënten van Zorggroep Charim, de kerstdagen:

Op de televisiekast van mevrouw Huijbens (94), cliënte van De Engelenburgh, staat een kaart van een onbekende. “Daar kijk ik iedere dag naar”, zegt ze opgetogen. In het voorjaar kreeg de Veense een aantal kaarten om haar moed in te spreken in tijden van corona. “Het is fijn als er aan je gedacht wordt. Dit is een moeilijke periode.”

Denk aan een ander

De voor haar moeizame tijd is niet te verwarren met eenzaamheid, want de 94-jarige verveelt zich naar eigen zeggen geen moment. “Breien, puzzelen: ik zit niet stil, hoor. Op dit moment maak ik een 3D-kaart voor iemand die ziek is. Ik denk aan een ander, een ander denkt aan mij. Daar ben ik heel blij om.”

Iets minder enthousiast is ze over de naderende feestdagen. Vorig jaar vierde ze kerst met dertien personen. Ze blikt terug: “Met mijn kinderen, maar dat is dit jaar jammer genoeg niet mogelijk. Gelukkig komen ze mij toch allemaal opzoeken, verspreid over de maand. ”

Kerst is het mooiste wat er is: ik kijk er naar uit!

Spannende tijden

Meneer Kwetters (84), cliënt van De Meent, krijgt deze feestdagen ook bezoek van zijn familie. “Met het virus is het wel spannend”, geeft hij toe. “Maar ik kijk er zo naar uit! Kerst is het mooiste wat er is.” Tot die tijd verheugt hij zich op het weerzien met zijn kleinkind. “Die komt iedere week gebakken mosselen brengen, speciaal voor mij.”

Dhr Kwetters
Meneer Kwetters (84) hoopt ook op kerstkaarten dit jaar (Foto: Zorggroep Charim in Veenendaal)

Zo doe je mee!

Schrijf je ook een kerstkaartje voor de bewoners van zorggroep Charim in Veenendaal? Hoe meer kaarten, hoe beter! Stuur vóór zondag 13 december een of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap naar indebuurt. Het team van indebuurt zorgt ervoor dat de kaarten bij de bewoners terechtkomen.

Gratis kaartje van Kaartje2go

Hoe lief is dit: in samenwerking met Kaartje2go.nl kan je dit jaar een gratis kaartje versturen! Wacht niet te lang als je gebruik wil maken van deze actie, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

We hopen ook dat veel kinderen mooie kerstkaarten gaan knutselen. Ga jij met je klas of vriendengroepje een middagje kaarten maken? Laat het ons weten en stuur vooral leuke foto’s in: [email protected]

Stuur je kaartje, tekening of knutselwerk naar: 

Redactie indebuurt

T.a.v. Kerstkaartenactie indebuurt Veenendaal

Jansbinnensingel 1
6811 AJ in Arnhem

Kaarten zelf inleveren

Wil je de kaart(en) of knutselwerkjes liever langs brengen? Dat kan! Je kunt je kaarten afgeven bij twee vestigingen van Jumbo Huibers in Veenendaal:

  • Prins Willem-Alexanderpark 617, 3905 CT in Veenendaal
  • Doctor Slotemaker de Bruïnestraat 20, 3904 CC in Veenendaal

Bekijk hier de openingstijden van de vestigingen.

Je kaarten doe je in de speciale indebuurt-brievenbus. Vergeet niet je adresgegevens op de post te vermelden want soms vinden de ontvangers het leuk om een berichtje terug te sturen!

Kerstkaartenactie voor ouderen
Kerstkaartenactie voor ouderen (Foto: indebuurt)

adv.