Linda helpt ouderen in Veenendaal: ‘Iedereen die extra hulp nodig heeft, is welkom’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanager Linda van de Weijer | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Maar heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Veenendaal zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpvragende ouderen. Vestigingsmanager Linda van de Weijer van Saar aan Huis in Veenendaal wil daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Volgens Linda is Saar aan Huis er om de mantelzorgers aan te vullen. “Thuiszorg wast mensen en dient bijvoorbeeld medicatie toe. Onze Saars en Brammen zijn er ter ondersteuning van de mantelzorg. Wij houden de cliënt gezelschap en helpen ze bij de dagelijkse huishoudelijke taken. Daardoor kunnen onze cliënten langer prettig thuis blijven wonen.”

Vele handen maken licht werk

Het is niet altijd makkelijk om mantelzorger te zijn. Een Saar of Bram (mannelijke hulp) kan wat ademruimte te geven. “Wij doen alles samen met de cliënt, bijvoorbeeld boodschappen, wandelen, uitjes of we gaan met ze mee naar de markt of kapper”, vertelt Linda. “We stimuleren hen om de dagelijkse huishoudelijke klusjes samen te doen.”

Ondernemen in de zorg

Voordat Linda zorgondernemer werd, werkte zij in een compleet andere branche. “Ik wilde heel graag voor mezelf beginnen en iets sociaal-maatschappelijks in mijn regio doen. Op Facebook zag ik een advertentie van Saar aan Huis. Het bedrijf zocht een vestigingsmanager voor de regio Ede/Wageningen. Toen ik mij verdiepte in het concept wist ik het zeker: dit is wat ik wil doen!”

Koppelen

Als een Saar aan een cliënt wordt gekoppeld, dan is het belangrijk dat ze raakvlakken hebben. Als je met elkaar door één deur kan, gaat alles veel soepeler. Alexandra vertelt: “Een mevrouw van dik in de 90 jaar woont samen met haar zoon van ruim 70 jaar. Eigenlijk was hij de enige die zij zag. Ze vond het in eerste instantie lastig om iemand anders over de vloer te krijgen. Toen ze onze Saar Yvonne uiteindelijk toe liet, was ze zo blij dat ze haar kalender pakte en vroeg of ze kon opschrijven wanneer ze weer zou komen.”

Dat is Linda’s grootste drijfveer: de perfecte match maken. “De juiste mensen bij elkaar brengen en positieve reacties van de cliënten. Daar doe ik het voor!”

Het profiel van een Saar of Bram

Iedereen kan een Saar of Bram worden. Je hebt geen ervaring in de zorg nodig om aan de slag te gaan bij Saar aan Huis. Het belangrijkste is dat je je hart op de juiste plek hebt en dat je iets wil doen voor kwetsbare mensen. Daarnaast is het belangrijk dat je een aantal uur per week beschikbaar bent.

Zelfstandig blijven

Het gevoel van zelfstandigheid is belangrijk. Ook voor mensen die daar niet meer toe in staat zijn. “Iedereen die kwetsbaar is of hulp nodig heeft kan een beroep op ons doen. Je hoeft niet oud te zijn. Iedereen die baat heeft bij een Saar of Bram is van harte welkom”, vertelt Linda. “Een Saar staat altijd voor je klaar.”

Saar nodig of worden?

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan nu aanvullende mantelzorg aan van Saar aan Huis. Ben je enthousiast geworden door het verhaal Linda en zou je zelf graag de handen uit de mouwen willen steken bij ouderen thuis? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is”

Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is

Aangeboden door Bureau Huisartsen Gelderse Vallei

Ga naar “Huisarts Nelleke zet zich in voor betere oogzorg: ‘Het scheelt tijd voor artsen en kosten voor patiënten’”

Huisarts Nelleke zet zich in voor betere oogzorg: ‘Het scheelt tijd voor artsen en kosten voor patiënten’

Aangeboden door Menzis

Ga naar “Van acupunctuur tot reflexzonetherapie: hier in Veenendaal vind je alternatieve geneeswijzen”

Van acupunctuur tot reflexzonetherapie: hier in Veenendaal vind je alternatieve geneeswijzen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Retail Coördinator”

Retail Coördinator

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers