Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is vanaf nu verboden in Veenendaal en zo reageren Veenendalers

Door Carin van der Meij 24 maart 2020

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet iedereen. Dat concludeert het kabinet tijdens de persconferentie op maandagavond 23 maart. Het gevolg: de maatregelen worden aangescherpt. 

Het kabinet roept iedereen op om weg te blijven van samenkomsten. Om alleen boodschappen te doen en om zoveel mogelijk in je eentje een frisse neus te halen wanneer nodig. Bezoek over de vloer? Liever niet, maar met maximaal drie mensen en alleen als je anderhalve meter afstand neemt. “Het doel is en blijft: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken”, licht Mark Rutte tijdens de persconferentie toe.

Dit is tot 1 juni verboden in Veenendaal

  • Alle samenkomsten, evenementen en bijeenkomsten. Er is geen grens meer van het aantal personen, dus ook bijeenkomsten onder de honderd mensen zijn niet toegestaan.
  • Groepsvorming. Als blijkt dat drie of meer Veenendalers niet de anderhalve meter afstand houden, kunnen ze een boete krijgen. Uitzondering is er voor gezinnen en jonge kinderen die met elkaar spelen.

Burgemeester Gert-Jan Kats krijgt meer bevoegdheid

Burgemeester Gert-Jan Kats krijgt net als alle burgemeesters in Nederland zo snel mogelijk de bevoegdheid om forse boetes te handhaven. Voor Veenendalers kan zo’n boete oplopen tot zo’n €400,-. Ondernemers kunnen een prent van rond de €4000,- krijgen als zij zich niet aan de regels houden. Burgemeester Gert-Jan Kats mag ook sneller besluiten drukke locaties te sluiten. Lees op het AD wat er verder in de persconferentie is besproken.

Zo reageert Veenendaal op de aangescherpte maatregelen

Bruiloften, verjaardagsfeesten en festivals zijn dus voor de komende maanden verboden. Dat is nogal wat en dat vinden Veenendalers ook.

De aangescherpte maatregelen roepen ook vragen op. Op verschillende social media-kanalen, waaronder het Facebookaccount van Gemeente Veenendaal, stellen inwoners van Veenendaal vragen als: ‘Mag je je kind nu nog meenemen naar de supermarkt of een andere winkel? De een zegt nee, de ander ja, dus weet het ook niet meer.’

Ook sportschooleigenaar Jody van Manen van FitBody Coaching reageert op de nieuwe corona-maatregelen. Tientallen leden leven met hem mee: ‘Vreselijk dit. Veel sterkte!’

Lees ook:

Goed voor Elkaar

Samen staan we sterk: 3 x mooie initiatieven in Veenendaal

In deze barre tijden ontstaan veel mooie initiatieven voor en door Veenendalers. Wij maakten een ove...
Trudy Voos

8 x Veenendaal door de ogen van visueel vormgever Trudy Voos

Veenendaal is prachtig. Dat hoeven we je vast niet te vertellen. Maar sommige Veenendalers weten 't ...
Foto familie

Kleinkinderen roepen ouderen in Veenendaal op om binnen te blijven: ‘We willen jullie niet kwijt!’

Ze gaan een blokje om, kletsen voor het koelvak in de supermarkt of theeleuten bij de buren. Om eenz...

adv.