Weekend weg in Veenendaal: dit kun je in de wintermaanden doen

winters weekend weg veenendaal
(Foto: indebuurt Veenendaal)

Op vakantie gaan in eigen land is populair! Wat dacht je van een weekend weg in Veenendaal? Of je nou een romantisch tripje met je date wil of met de kinderen op stap gaat; in Veenendaal is genoeg te beleven.

In de stad is zowel binnen als buiten veel te doen. En ja, ook in de winter kun je je hier goed vermaken!

Hotels in Veenendaal

Een weekend weg in Veenendaal start met de juiste accommodatie. Je kunt je koffer uitpakken bij bijvoorbeeld bed and breakfast De Veense Zolder of bij Ecolodge La Granja. Als je liever in hotel in Veenendaal overnacht, zit je goed bij Van der Valk.

Kerstmarkt in Veenendaal

De accommodatie is geboekt en dus start het leuke werk: uitjes plannen. Hét winterse uitje tijdens een weekend weg is natuurlijk de kerstmarkt. Op het moment van schrijven is er niks bekend over een eventuele kerstmarkt in Veenendaal. Wel kan je naar de Dickens Fair in Ede. Meer over deze historische kerstmarkt lees je hier.

Schaatsbaan in Veenendaal

Een weekend weg in de winter is niet compleet zonder een rondje schaatsen. Leuk om te doen met je date, maar ook een perfecte activiteit als de kinderen mee zijn. In Veenendaal vind je schaatsbaan De Greb aan de Groeneveldselaan 3. Heb je genoeg rondjes gemaakt? Warm dan op met een hot chocolate bij een van de vele gezellige cafés in het centrum van Veenendaal. Mét slagroom natuurlijk.

Zodra de schaatsbaan geopend is, wordt dit artikel geüpdatet.

Winterse wandeling in Veenendaal

De natuur rondom Veenendaal is leuk om in de wintermaanden te verkennen. Misschien spot je wel sneeuwklokjes. In dit artikel vind je leuke routes rondom Veenendaal. Als het gesneeuwd heeft, raden we je aan om de Slaperdijk of het Prattenburgse bos te bezoeken, want daar kun je lekker sleeën! Ook in de stad zelf wandel je fijn, want veel straten zijn prachtig versierd.

Museum in Veenendaal

De bovenstaande opties zijn leuk, maar als het regent is een binnenactiviteit toch fijner. In Veenendaal is het museum een bezoekje waard. Hier duik je in de geschiedenis van Veenendaal en kun je verschillende workshops volgen. Leuke tip: reserveer tijdens je rondleiding door het museum een workshop sigaren maken. Typisch Veens! 

Tegen elkaar aan kruipen in de bioscoop

Een avondje naar de bioscoop kan alle kanten op gaan: de kinderen kijken hun ogen uit bij een speelfilm en jij en je date kruipen tegen elkaar aan bij een horrorfilm. Het maakt niet uit hoe koud het buiten is, binnen bij Filmhuis Veenendaal zit je warm en droog!

Uit eten in winterse sferen

Na al die leuke uitjes wil je vast een hapje eten. Daar weten de Veenendaalse chefs wel raad mee. Zo zijn er veel restaurants en eetcafés in Veenendaal waar je gezellig kunt zitten. Ben je op zoek naar vegetarische restaurants? Dan zit je op deze plekken goed. Ook sushiliefhebbers komen aan hun trekken, kijk maar eens naar deze sushirestaurants in Veenendaal. Mensen die gek zijn op pizza kunnen terecht bij deze Italiaanse restaurants in Veenendaal. Daarnaast kan een wildgerecht niet ontbreken tijdens de wintermaanden! Die eet je onder andere bij Restaurant Vendel en Restaurant Mucha.

Weekend weg met oud en nieuw

Wil jij oud en nieuw een keer in Veenendaal vieren? Goed plan! Je start je kleine vakantie dan met een oliebol bij een van de kramen in de stad. Vervolgens geniet je van een prachtig versierd Veenendaal. Als je van plan bent om uit te gaan, kun je terecht bij deze feestjes.

Veel plezier!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Genieten van Veenendaal

Ga naar “Zo beleef je in Veenendaal een romantische Valentijnsdag ”

Zo beleef je in Veenendaal een romantische Valentijnsdag 

Ga naar “Mysterie: waarom Veenendalers op 2 februari pannenkoeken eten ”

Mysterie: waarom Veenendalers op 2 februari pannenkoeken eten 

Ga naar “Breakfast all day: 7 x lekker ontbijten in Veenendaal”

Breakfast all day: 7 x lekker ontbijten in Veenendaal

ontbijten in veenendaal eten drinken breakfast

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Retail Coördinator”

Retail Coördinator

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers