Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten of terrasje pakken in Veenendaal: dit zijn de regels per 1 juni

Door Kelly van Straten 19 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Veenendaalse horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Bite
(Foto: indebuurt)

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Veenendalers een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Robert's Pub
(Foto: indebuurt)

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Horeca in Veenendaal
(Foto: indebuurt)

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Horeca Veenendaal
(Foto: indebuurt)

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Mucha Veenendaal
(Foto: indebuurt)

Als gasten vertrekken

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Lees ook

corona

Visite, oppassen of ander bezoek: dit zijn de regels in coronatijd

Kappers zijn weer aan het werk, basisschoolleerlingen gaan naar school en zo zijn er met ingang van ...
Openbaar vervoer

Handig: alles wat je nu moet weten voordat je in Veenendaal de trein of bus stapt

De trein pakken in coronatijd. Hoe werkt dat momenteel? Moet je nu al een mondkapje dragen in het op...
coronaproof nachtje weg

Coronaproof overnachten: hier kun je in de buurt van Veenendaal een nachtje weg

Zin om een nachtje ‘weg’ te gaan in eigen land? Dan heb je geluk, want in de buurt van Veenendaal zi...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.