Voorjaarsvakantie! 6 x leuke wandelroutes voor kinderen in de buurt van Veenendaal

Een dagje natuur is heerlijk, maar ‘gewoon’ wandelen vinden veel kinderen maar saai. Gelukkig zijn er in Nederland een heleboel wandelroutes die extra leuk zijn voor kinderen, met speeltuinen, opdrachten en meer. Wij zetten er vijf op een rijtje in de buurt van Veenendaal. Zo kom je de voorjaarsvakantie wel door!

Hutten bouwen in de Sysselt

Foto: Geldersch Landschap & Kastelen

Dichtbij huis: een wandeling door de Sysselt. Parkeer op de parkeerplaats aan de Dokter Hartogweg en volg simpelweg de rode route, die is 4,7 kilometer lang. Onderweg kom je het Paradijs tegen, waar kinderen lekker in bomen kunnen klimmen en hutten bouwen. Ook kom je langs een wildspotpunt. Extra leuk: de hond mag ook mee, want de Sysselt is een hondenlosloopgebied.

Kabouterroute in Renkums Beekdal

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

In het Renkums Beekdal wonen kabouters. Overal zijn sporen van ze te vinden. Deze route begint bij het informatiecentrum Renkums Beekdal en is ongeveer 800 meter lang. Leuk voor kinderen van drie tot zes jaar. Voor € 5,- krijgen de kinderen een puntmuts, rood geschminkte wangen en een knapzak vol lekkers. Onderweg luisteren ze naar een verhaal uit het kabouterboek en doen ze kabouteropdrachten. Spot jij alle bomen met deurtjes en meubeltjes, waar de kabouter wonen? Na afloop krijg je nog een leuke verrassing mee en een bon voor een hapje en drankje in Lunchroom de Beken. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Kabouters in Hoenderloo

Kabouterpad
Foto: Staatsbosbeheer

De boswachters in Hoenderloo hebben jou nodig, want ze denken dat er kabouters in het bos zitten. De kabouters mogen je natuurlijk niet herkennen, dus zet die rode muts op die je krijgt en laat je wangen rood schminken. De route is zo’n 800 meter lang en leuk voor kinderen van drie tot zeven jaar. Onderweg doe je 6 kabouteropdrachten, die in elk seizoen anders zijn. Het Kabouterpad kan je starten bij de volgende recreatieparken; Bungalowpark Hoenderloo, Camping De Pampel, Camping ’t Schinkel, Recreatiepark ’t Veluws Hof, Ben’s dream de Rimboe en Landal Miggelenberg. Deelname kost € 5,- per kind. Dit is inclusief een koekje, sapje en een verrassing. Honden mogen mee!

Blotevoetenpad in Arboretum Wageningen

Foto: Arboretum Oostereng

Het Arboretum Oostereng in Wageningen is een oud bomenpark uit de negentiende eeuw. Lange tijd is het verwaarloosd, maar vrijwilligers geven het park een make-over. Het park heeft een blotenvoetenpad en een reuzenxylofoon die je kunt bespelen. Langs het bomenpad van 1,3 kilometer staan bijzondere boomsoorten, waarvan de samengestelde meerstammige beuk met een omvang van meer dan 6 meter de opvallendste is. De ingang is aan de Keijenbergseweg 2 in Wageningen, bij hectometerpaaltje 4.3. Let op: daar zijn slechts twee parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen van Staatsbosbeheer aan de Keijenbergseweg en aan de Regentesselaan liggen op vijf minuten loopafstand.

Met een gids mee

Kinderen met gids in natuur
Foto: Staatsbosbeheer

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Als je meegaat met een kinderexcursie, kun je een gids al het werk laten doen. Bovendien weet je dan zeker dat je kids een heleboel gaan leren over de natuur. IVN-Ede organiseert regelmatig wandelexcursies voor kinderen van verschillende leeftijden. Denk aan kabouterroutes en routes waarbij je waterbeestjes gaat vangen. Vaak zijn deze routes ook leuk voor volwassenen. Check ook even of Staatsbosbeheer nog leuke excursies of activiteiten organiseert in de buurt. Zijn je kinderen wat ouder? Dan vinden ze een Wildkanseltocht (waarbij je wild gaat spotten) of andere excursie van Natuurcentrum Veluwe in Ede vast leuk!

Wandelen met de Perfect Earth Animals app

Foto: indebuurt Ede

Het Nationale Park De Hoge Veluwe, natuur bij Wageningen, het Renkums Beekdal, De Buunderkamp, Park Sonsbeek in Arnhem en zelfs het Proosdijpark in Ede. In heel veel kleine en grote natuurgebieden zijn digitale dierenkaarten te vinden in de gratis app Perfect Earth Animals. Download de app, check de landkaart in de app en zie waar de dichtstbijzijnde dierenkaarten te vinden zijn. Kom je binnen 50 meter van een dierenkaart-locatie, dan wordt de dierenkaart toegevoegd aan de collectie op je telefoon en leer je over de dieren op de kaart. Dubbele kaarten kun je ruilen met andere spelers. Yes, go Freek Vonk!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Het huis van Veenendaler Marjolein krijgt een make-over in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven”

Het huis van Veenendaler Marjolein krijgt een make-over in Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Ga naar “Zo beleef je in Veenendaal een romantische Valentijnsdag ”

Zo beleef je in Veenendaal een romantische Valentijnsdag 

Ga naar “4 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Veenendaal”

4 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Veenendaal

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4”

Alle Hak potten van € 9,98 voor € 4

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Retail Coördinator”

Retail Coördinator

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers