Toffe actie! Bij Jumbo spaar je een verzamelboek vol plaatjes over de Veenendaalse geschiedenis

Aangeboden door Jumbo Veenendaal

Jumbo Veenendaal
Wirner van Aanholt, Rick Hoek en Kees Huibers (Foto: Jacques Jullens)

Niet iedereen weet dat Veenendaal een gave geschiedenis heeft. Zonde, want die geschiedenis is juist interessant en zelfs spannend. Daarom brengen drie Veenendaalse Jumbo-eigenaren, Kees Huibers, Rick Hoek en Wirner van Aanholt, een verzamelboek over de geschiedenis van Veenendaal uit. Dit is waarom je die wil hebben!

De ondernemers hebben hulp gekregen van historicus en stadsgids Jaap Pilon en Hennie Henzen, voorzitter van de werkgroep Documentatie van de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV). De titel van het verzamelboek? Veenendaal Verzamel(t)d.

Ongeveer driehonderd plaatjes en vijfentwintig verhalen brengen de geschiedenis van het dorp, dat inmiddels een stad is geworden, in beeld. Wil je actief met de geschiedenis van Veenendaal bezig zijn? Appeltje-eitje: sparen en plakken maar!

Zo werkt het:

Bij huis-aan-huiskrant De Rijnpost van woensdag 23 december zit een voucher. Hiermee kun je het boek gratis ophalen in een van de Jumbo-vestigingen in Veenendaal. Geen paniek: er zijn voldoende boeken beschikbaar. Je kunt de voucher inwisselen voor een boek wanneer je boodschappen komt doen.

Vanaf 28 december tot en met 21 februari ontvang je bij besteding van iedere tien euro aan boodschappen een set van vier plaatjes. Die plak je in het gratis verzamelboek. Samen met je kinderen, vader, moeder, opa en oma komen bij het verzamelen van de plaatjes vanzelf de verhalen over vroeger los. Verhalen over de vele scholen, fabrieken en kerken in Veenendaal uit vervlogen tijden. Of herinneringen aan Lampegietersavond, de Palmpasenoptocht, de Avondvierdaagse en Koninginnedag.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Verdwenen gebouwen

Misschien kan opa of oma nog vertellen over de vele verdwenen gebouwen in Veenendaal. Gebouwen die zij nog hebben gekend, maar die nu in het Jumbo-boek op de plaatjes voor een ieder weer tot leven komen. De titel van het boek Veenendaal verzamel(t)d heeft zo een dubbele betekenis.

Jumbo zorgt ervoor dat iedere Veenendaler historische plaatjes kan verzamelen. Wanneer het gratis aangeboden boek volgeplakt is, heb je de geschiedenis van Veenendaal verzameld. De drie Veenendaalse Jumbo-eigenaren zijn het erover eens: het sparen van de plaatjes is een leuke bezigheid.

Meer informatie:

Op www.jumboveenendaal.nl is alle informatie over de actie te vinden en de openingstijden van de Jumbo’s. Vanaf maandag 28 december 2020 ontvang je de plaatjes bij de boodschappen en kan het verzamelen beginnen!

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt freelance bureauredacteuren”

Werk! indebuurt zoekt freelance bureauredacteuren

Ga naar “Frans verkoopt kampeerspullen van A tot Z: ‘voor de luxe kampeerder’”

Frans verkoopt kampeerspullen van A tot Z: ‘voor de luxe kampeerder’

Aangeboden door Qredits

van de haar caravans frans
Ga naar “In dit prachtige pand wonen óf werken? Binnenkort kun je alvast binnenkijken!”

In dit prachtige pand wonen óf werken? Binnenkort kun je alvast binnenkijken!

Aangeboden door Het Gouden Hart Leersum

Het Gouden Hart Leersum Korian

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Krabpaal van € 24,95 voor € 24,95”

Krabpaal van € 24,95 voor € 24,95

  • Geldig t/m 27 september 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

  • Geldig t/m 2 oktober 2022