Veenendaal

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toffe actie! Bij Jumbo spaar je een verzamelboek vol plaatjes over de Veenendaalse geschiedenis

Aangeboden door Jumbo Veenendaal 21 december 2020

Niet iedereen weet dat Veenendaal een gave geschiedenis heeft. Zonde, want die geschiedenis is juist interessant en zelfs spannend. Daarom brengen drie Veenendaalse Jumbo-eigenaren, Kees Huibers, Rick Hoek en Wirner van Aanholt, een verzamelboek over de geschiedenis van Veenendaal uit. Dit is waarom je die wil hebben!

De ondernemers hebben hulp gekregen van historicus en stadsgids Jaap Pilon en Hennie Henzen, voorzitter van de werkgroep Documentatie van de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV). De titel van het verzamelboek? Veenendaal Verzamel(t)d.

Ongeveer driehonderd plaatjes en vijfentwintig verhalen brengen de geschiedenis van het dorp, dat inmiddels een stad is geworden, in beeld. Wil je actief met de geschiedenis van Veenendaal bezig zijn? Appeltje-eitje: sparen en plakken maar!

Zo werkt het:

Bij huis-aan-huiskrant De Rijnpost van woensdag 23 december zit een voucher. Hiermee kun je het boek gratis ophalen in een van de Jumbo-vestigingen in Veenendaal. Geen paniek: er zijn voldoende boeken beschikbaar. Je kunt de voucher inwisselen voor een boek wanneer je boodschappen komt doen.

Vanaf 28 december tot en met 21 februari ontvang je bij besteding van iedere tien euro aan boodschappen een set van vier plaatjes. Die plak je in het gratis verzamelboek. Samen met je kinderen, vader, moeder, opa en oma komen bij het verzamelen van de plaatjes vanzelf de verhalen over vroeger los. Verhalen over de vele scholen, fabrieken en kerken in Veenendaal uit vervlogen tijden. Of herinneringen aan Lampegietersavond, de Palmpasenoptocht, de Avondvierdaagse en Koninginnedag.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Overhandiging van het boek aan de burgemeester (Foto: Jacques Jullens)
Boekoverhandiging aan Hennie Henzen (Foto: Jacques Jullens)
Wirner van Aanholt, Rick Hoek en Kees Huibers (Foto: Jacques Jullens)
Boekoverhandiging aan Jaap Pilon

Verdwenen gebouwen

Misschien kan opa of oma nog vertellen over de vele verdwenen gebouwen in Veenendaal. Gebouwen die zij nog hebben gekend, maar die nu in het Jumbo-boek op de plaatjes voor een ieder weer tot leven komen. De titel van het boek Veenendaal verzamel(t)d heeft zo een dubbele betekenis.

Jumbo zorgt ervoor dat iedere Veenendaler historische plaatjes kan verzamelen. Wanneer het gratis aangeboden boek volgeplakt is, heb je de geschiedenis van Veenendaal verzameld. De drie Veenendaalse Jumbo-eigenaren zijn het erover eens: het sparen van de plaatjes is een leuke bezigheid.

Meer informatie:

Op www.jumboveenendaal.nl is alle informatie over de actie te vinden en de openingstijden van de Jumbo’s. Vanaf maandag 28 december 2020 ontvang je de plaatjes bij de boodschappen en kan het verzamelen beginnen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jumbo Veenendaal. Meer over Jumbo Veenendaal ontdekken?

adv.