Manon verkoopt cadeaupapier, stickers en meer: ‘Ik zie dat mensen nóg blijer worden van een mooi ingepakt cadeau’

Bij Winkeltje van Manon vind je alles om van cadeautjes geven een feestje te maken (Foto: Boofotoo)

De feestdagen zijn in aantocht en als er iemand is die daar raad mee weet, dan is het Manon Veldhuizen (30) wel. Notitieblokjes, pennen, kaarten, stickers en cadeaupapier… De Veenendaalse verkoopt via Winkeltje van Manon allerlei spullen om van het geven van een cadeau een heus feestje te maken. Manon vertelt maar al te graag over haar uit de hand gelopen hobby en haar liefde voor leuke stickers en prachtig ingepakte cadeaus.

Manon woont al haar hele leven in Veenendaal en heeft een kapsalon aan huis. Het idee om Winkeltje van Manon te starten kwam toen Manon met zwangerschapsverlof ging en niet veel te doen had. “Ik pakte zelf altijd al cadeautjes leuk in en ik vind het geweldig om leuke papiertjes en stickers in huis te hebben”, vertelt de Veenendaalse. “Toen ik een keer twee rollen met vijfhonderd stickers kocht bij de groothandel, kwam ik erachter dat ik al die stickers natuurlijk nooit in mijn eentje opmaak”, vertelt ze. “De rest verkocht ik aan mensen waar ik ging knippen en dat is een beetje uit de hand gelopen”, lacht Manon.

Van Instagram tot inpakcursus

Naast de drie dagen in de week dat Manon werkzaam is als kapster, werkt ze aan Winkeltje van Manon. “Wanneer ik bestellingen binnenkrijg, pak ik ze in de avonduren in of tussendoor als ik er tijd voor heb”, vertelt de onderneemster. Het voordeel van haar kapsalon aan huis, is dat ze makkelijker tussendoor een bestelling inpakt. “Toch gaat er meer tijd inzitten dan je denkt”, vindt ze. Niet alleen de website en de Instagrampagina vragen veel tijd, Manon heeft onlangs een heuse inpakcursus in elkaar gezet. “Ik ben de hele dag bezig geweest met filmpjes opnemen”, vertelt ze. Daarnaast heeft ze avonden werk in haar website gestoken, gaat ze op inkoop en verdiept ze zich in Instagram.

Tekst gaat verder onder de foto

Pop of color

Wat Manon allemaal verkoopt in haar winkeltje? “Notitieblokjes, pennen, cadeauzakjes, kaarten, kalenders, kaarsen, haarlokdoosjes en armbandjes met naam en ik heb een zwak voor stickers”, somt Manon op. De items worden bewaard in een kamertje bij Manon thuis. “We hebben er een slaapkamer voor opgeofferd en daar heb ik alles uitgestald. Ik heb een inpaktafel en alle stickers hangen aan rekken.” Manon lacht: “Eigenlijk is het hierboven een mini-winkel.” Haar droom? In de toekomst zou ze graag een kapsalon willen met een fysieke winkel. “Dat lijkt mij heel erg leuk, dus wie weet ooit”, glimlacht ze. Hoe Manon haar stijl zou omschrijven? “Ik houd helemaal niet van hysterische kleuren, maar meer van basic. Wit met goud of zwart, maar dan wel met een pop of color.”

Feestje om uit te pakken

Manon noemt haar onderneming een uit de hand gelopen hobby. “Uiteindelijk had ik zoveel spullen, dat ik dacht: ik kan er beter iemand anders blij mee maken, want wat moet ik er in mijn eentje mee”, lacht de Veenendaalse. Toch komt de keuze voor inpakinspiratie en cadeaupapier niet helemaal uit de lucht vallen. “Ik vind het zelf altijd heel erg leuk om cadeautjes in te pakken. Ik vind het niet leuk om iets zomaar in een envelop te doen. Een leuk cadeauzakje of een toffe sticker zorgt ervoor dat ik het zelf ook leuk vind om te geven”, vertelt ze. Wat een leuk papiertje volgens haar toevoegt aan een cadeautje? “Dan vind je het cadeautje al leuk voordat je het hebt uitgepakt en dan is het een feestje om alleen al een ingepakte verrassing te krijgen”, legt Manon uit.

Aandacht maakt mooier

Verjaardagen vindt ze dan ook geweldig. “Allereerst vind ik het altijd leuk om cadeautjes te krijgen”, grapt Manon. “Maar ik zie ook dat mensen nóg blijer worden van een mooi ingepakt cadeau.” En moeilijk hoeft het volgens haar helemaal niet te zijn. “Een bedankje hoeft bijvoorbeeld niet iets duurs te zijn, maar als je ziet dat iemand er aandacht aan heeft besteed, dan is dat al extra leuk. Ik merk dat iemand het ook speciaal vind als ik zelf een kaartje voor ze maak”, vertelt Manon. Dat is dan ook meteen het mooiste cadeau dat Manon zelf heeft mogen ontvangen. “Ik heb ooit een kaart gekregen van mijn moeder, geschreven door mijn nichtje, en daar staat een tekst op die over mij gaat. Ik vind dat zo bijzonder, ik houd daar echt van”, glundert ze.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Manon tipt

Nu de feestdagen in aantocht zijn verklapt Manon haar ultieme inpaktips: “Een mooi papiertje is sowieso goed”, vertelt ze. Wat je beter niet kunt doen? “Meestal zijn mensen heel enthousiast wanneer ze spullen bij mij kopen en dan doen ze juist teveel. Een lintje, touwtje en ook nog een sticker op elke hoek van een pakje”, noemt Manon als voorbeeld. Wat je dan moet doen? “Houd het minimalistisch. Kies voor maximaal drie kleuren, als je twee of drie stickers plakt, plak ze dan bij elkaar en kies maximaal drie accessoires”, tipt de Veenendaalse. Vind je het lastig en ben je niet creatief aangelegd? “Je kunt ook makkelijk een leuk pakketje maken door een voorbeeld na te apen”, vindt Manon. “Ik zeg altijd: beter goed gejat, dan slecht bedacht”, tipt de onderneemster.

Iedereen blij maken

Manon heeft het druk nu pakjesavond en kerst in aantocht zijn. “Ik had afgelopen week iedere dag twee bestellingen en dat is nog nooit gebeurd”, vertelt ze. Toch kan ze er ontzettend van genieten. “Ik vind het heel erg leuk om te horen dat mensen zo enthousiast zijn en ik krijg veel reacties via Instagram, maar ook vanuit de kapsalon”, vertelt Manon trots. “Vaak zeggen mensen tegen mij: ik heb het cadeautje alvast ingepakt, want dan kan ik er zelf nog even naar kijken”, glimlacht ze. En dat is waar het voor haar uiteindelijk allemaal om draait. “Een leuk ingepakt cadeau, daar word je toch gewoon blij van?”, lacht Manon. Ze licht toe: “Ik wil gewoon iedereen blij maken en eigenlijk doe ik ook alleen maar leuke dingen. Door te knippen maak ik mensen blij met hun haar, met Winkeltje van Manon maak ik mensen blij met een cadeautje. Ik maak gewoon feest!”, sluit ze vrolijk af.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’”

Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’

Ga naar “Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is”

Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is

Aangeboden door Bureau Huisartsen Gelderse Vallei

Ga naar “Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen”

Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen

Aangeboden door Qredits

kevin velocity marketing

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Velvet huispak voor € 9,95”

Velvet huispak voor € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3”

COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Retail Coördinator”

Retail Coördinator

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers