Sandra van Float Center Veenendaal: ‘In de zoutkamers, floattank of baby spa kom je helemaal tot rust’

Sandra is eigenaresse van haar pas geopende onderneming Float Center Veenendaal (Foto: Pauline Dons)

Tot rust komen in een van de zoutkamers, relaxen in een ‘floattank’ of een middagje spa met jouw kleintje? Sinds vrijdag 25 maart is het allemaal mogelijk in Veenendaal. Sandra Gijsen (49) is eigenaresse van Float Center Veenendaal en vertelt trots wat haar pas geopende onderneming aan de Kerkewijk allemaal te bieden heeft.

Een tijdje geleden ontstond bij Sandra het idee om een eigen onderneming te starten. “Ik wilde geen winkel openen, maar echt iets beginnen wat nog niet bestond in Veenendaal”, glimlacht Sandra. “Een vriendin raadde mij aan om met zoutkamers te beginnen en een andere vriendin vroeg of ‘floaten’ misschien een idee was”, vertelt de Veenendaalse. “Toen ben ik op zoek gegaan naar een floattank en degene die deze verkocht had zelf een baby spa. Zo kwam alles beetje bij beetje samen”, glundert ze.

Van zoutkamers tot baby spa

“Van het één kwam het ander en zo vond ik dit pand”, vertelt Sandra. Sindsdien is ze druk bezig geweest met de verbouwing. Twee weken geleden was het zo ver: “We konden open en ik vond het heel spannend. Een week van tevoren gierden de zenuwen door mijn lijf, maar ik ben heel blij met het eindresultaat”, glundert ze trots. Waarvoor je allemaal bij Float Center Veenendaal terechtkan? “Ik wil het geen spa noemen, maar het is echt voor de gezondheid en het welzijn”, vindt Sandra. “In de zoutkamers, floattank of baby spa kom je helemaal tot rust.”

Rust en ontspanning

“In de zoutkamers kun je bijvoorbeeld ook terecht wanneer je huidklachten hebt”, geeft de Veenendaalse als voorbeeld. “In de floattank drijf je in zout water en dat geeft rust”, vertelt ze. “Eén uur ‘floaten’ staat gelijk aan vijf uur slaap. Het is bloeddrukverlagend, maar ook goed tegen stress, rug- en nekklachten of onrustige benen”, legt Sandra uit. Tot slot is er ook een heuse baby spa te vinden. “Dit is goed voor baby’s met krampjes, maar kan ook goed zijn voor de groei en ontwikkeling van een kind”, legt Sandra uit. “Bovendien vinden ouders het erg leuk om een halfuurtje te ontspannen met de kleine”, glimlacht ze.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Klachten verlichten

Haar persoonlijke favoriet? “De floattank is echt mijn ding”, lacht ze. “Maar eigenlijk vind ik alles heel fijn.” Daarin is ze niet de enige. “Gisteren was al meteen een volle dag”, vertelt Sandra. “Drie baby’s, twee floaters en twee gasten in de zoutkamers”, somt de onderneemster op. Ze vindt het bijzonder om mensen op deze manier te kunnen helpen. “Ik kan mensen niet van hun klachten afhelpen, maar ik kan ze wel verlichten”, glimlacht ze. “Een klant met luchtwegklachten merkte na een eerste bezoek bijvoorbeeld al dat haar ademhaling een stuk rustiger was”, geeft ze als voorbeeld. “Als ik dit twaalf jaar geleden zelf had geweten, had ik iedere dag bij de baby spa gezeten”, lacht Sandra. “Het werkt bijvoorbeeld ook ontspannend voor baby’s die slecht of kort slapen.”

Een huiselijke sfeer

Wanneer je Float Center Veenendaal binnenstapt, heerst er een huiselijke sfeer. Er is geen balie, maar een eettafel. “Want thuis zitten we ook altijd gezellig aan de eettafel”, glimlacht Sandra. “Het is hier altijd gezellig”, vindt ze. “Terwijl ik mijn werk doe, genieten de gasten lekker met elkaar van een kopje thee”, vertelt de Veenendaalse. “Het is fijn dat mensen zich hier thuisvoelen”, vindt ze. Ze hoopt met Float Center Veenendaal een rustmoment te creëren en hoopt dat mensen inzien dat de verschillende mogelijkheden verlichtend kunnen werken voor hun gezondheid. “Alle drie de concepten in één: de zoutkamers, floattank en baby spa, zijn voor de gezondheid en het welzijn van de klant. Dat maakt Float Center Veenendaal uniek!”

Lees ook:

Win een dagje pretpark!

indebuurt geeft cadeaubonnen weg

Zin in een dagje uit? indebuurt verloot 6 cadeaubonnen voor een dagje pretpark

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Maikel Brinkman opent Kvik winkel in Veenendaal: “Deze nieuwe uitdaging is mij op het lijf geschreven””

Maikel Brinkman opent Kvik winkel in Veenendaal: “Deze nieuwe uitdaging is mij op het lijf geschreven”

Aangeboden door Kvik Veenendaal

Ga naar “Roos van De Thee van Mijn Tante: ‘Bij ons vind je het perfecte cadeau’”

Roos van De Thee van Mijn Tante: ‘Bij ons vind je het perfecte cadeau’

Ga naar “Bo is fotograaf: ‘Ik vind het waardevol om kostbare momenten vast te leggen’”

Bo is fotograaf: ‘Ik vind het waardevol om kostbare momenten vast te leggen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Ruffle jurk € 12,99”

Ruffle jurk € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Biodermal van € 27,98 voor € 13,99”

Biodermal van € 27,98 voor € 13,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Multi functionele schoudertas € 17,99”

Multi functionele schoudertas € 17,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48”

Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “AH Grote groene planten van € 10,99 voor € 8,99”

AH Grote groene planten van € 10,99 voor € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Voorman/-vrouw”

Voorman/-vrouw

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Projectmanager”

Projectmanager

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning”

Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning

 • Vallei Auto Groep Veenendaal
 • Parttime
Ga naar “Slaapwacht GGZ”

Slaapwacht GGZ

 • Stichting Kwintes
 • Parttime
Ga naar “Leraar”

Leraar

 • De Onderwijsspecialisten
 • Parttime