Marisha is eigenares van Lovely Lace: ‘In lingerie mag iedereen zich zelfverzekerd voelen’

Marisha in Espressobar de Fazant in Veenendaal (Foto: Marisha Heijnekamp)

Marisha Heijnekamp (22) kent Veenendaal op haar duimpje. Ze besteedt haar tijd het liefst in de sportschool, maar komt ook graag in Espressobar de Fazant of spreekt af met haar vriendinnen. De jonge onderneemster heeft sinds een jaar haar bedrijf: Lovely Lace. Daarnaast werkt ze fulltime in de horeca, maar waar ze écht blij van wordt is mooie lingerie verkopen. Ze vertelt over haar droom om een onderneming te starten en waarom ze voor lingerie heeft gekozen.

De jonge onderneemster is nu bijna een jaar de eigenares van Lovely Lace. Hoe het idee om een onderneming te starten en lingerie te verkopen ontstond? “Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg ik heel erg last van mijn borst en ben ik naar de dokter gegaan”, vertelt Marisha. “Ik bleek het syndroom van Tietze te hebben, waardoor het dragen van een bh met een beugel heel erg pijn deed”, licht ze toe. “Toch wilde ik mooie lingerie blijven dragen, maar toen dat pijn ging doen en ik geen mooie bh’s zonder beugel kon vinden, ben ik zelf aan de slag gegaan met het verkopen van mooie en comfortabele lingerie”, vertelt de onderneemster.

Lovely Lace

Over de naam Lovely Lace hoefde Marisha niet lang na te denken. “Het was een naam die vrijwel meteen bij mij opkwam en eigenlijk ben ik meteen met mijn eerste keuze gegaan.” Ze legt uit: “Bovendien is het een naam die bij het bedrijf past. Ik verkoop lingerie zonder beugels en de setjes zijn alleen maar van kant, waardoor het comfortabel zit.” Alles is dus gemaakt van lovely lace. Hoe Marisha een jaar geleden begon? “In het begin kostte het veel tijd. Ik heb mijn website helemaal zelf gemaakt en dat kost veel tijd om bij te houden”, vertelt ze. “Uiteindelijk is de webshop af en dan is het een kwestie van inpakken, pakketjes verzenden en sociale media bijhouden”, somt Marisha haar werkzaamheden op.

Mooi en classy

De eerste stap vond Marisha spannend. “Niet alleen omdat het lingerie is, maar ik ben ook nog vrij jong en als ik ergens aan begin, wil ik het gelijk goed doen”, licht ze toe. Uiteindelijk koos ze voor sexy, maar op een lieve manier, zoals ze haar stijl omschrijft. “De designs die ik verkoop zijn verschillend. Ik verkoop setjes die net iets doorschijnender zijn, maar ook heel mooi en classy”, vertelt Marisha. “Wat dat betreft is er voor ieder wat wils en ook voor iedere gelegenheid iets geschikts te vinden. Zo vind je in de webshop bodies die ook leuk te combineren zijn met je outfit, bijvoorbeeld onder een blazer”, tipt de onderneemster. Zoek je liever puur iets voor in de slaapkamer? Dat kan ook! “Het algemene doel is vooral om de setjes zo mooi, maar tegelijkertijd ook zo comfortabel mogelijk te maken”, glimlacht Marisha.

Variatie is belangrijk

Hoewel Marisha haar bedrijf zelf runt, krijgt ze veel hulp van haar vriendinnen. “Ik heb in het begin heel veel besteld en gekeken wat ik wel en niet wilde verkopen. Daarbij vond ik variatie belangrijk”, vertelt ze. Veel vriendinnen hebben ook hun mening gegeven en meebeslist. “Zo zorgde ik ervoor dat ik een breed aanbod heb en voor ieder wat wils”, legt Marisha uit. Alles wat ze verkoopt draagt ze zelf ook en vindt ze prachtig. En daarin is ze niet alleen. “Het is gebleken dat veel mensen van dezelfde leeftijd het met mij eens zijn en ik weet nu goed wat ik kan inkopen, omdat je na een tijdje merkt wat mensen mooi vinden.”

Tekst gaat verder onder de foto

Vriendinnen helpen Marisha graag en staan vaak model tijdens fotoshoots (Foto: Marisha Heijnekamp)

Van inpakken tot fotoshoots

Hoe een dag in het leven van de jonge onderneemster eruitziet? “In de ochtend kijk ik naar de bestellingen van de dag ervoor en als je voor drie uur ’s middags bestelt, wordt het dezelfde dag nog verzonden. Ik kijk dus twee keer per dag of er bestellingen zijn”, vertelt Marisha. “Dan print ik de labels uit voor de verzendingen, pak ik alles in en breng ik het naar de post.” Daarnaast houdt ze haar sociale media bij en zoekt ze foto’s uit. “Ik ben er vooral in de ochtend mee bezig”, vertelt de onderneemster. Wanneer er fotoshoots op de planning staan, komt er iets meer bij kijken. “Dan doet iemand de make-up van de modellen en heb ik een fotograaf. Mijn vriendinnen staan vaak model”, vertelt Marisha trots over de samenwerkingen.

Creatief zijn

Het was altijd al een droom om een eigen onderneming te starten, maar wat Marisha het allerleukste vindt? “Ik denk de shootdagen. Je bent dan met meerdere mensen en ik kan echt mijn creativiteit kwijt in hoe ik de foto’s wil hebben. Bovendien verloopt een shoot iedere keer weer anders”, vertelt ze. “Ik ben veel alleen aan het werk, waarbij ik zelf alle keuzes kan maken en kan beslissen wat ik belangrijk en mooi vind, maar ik ben ook echt een mensenmens.” Marisha is dan ook het meest trots op de hulp die ze krijgt van vriendinnen. “Iedereen reageerde superpositief op mijn onderneming en wilde heel graag helpen. Op shootdagen heb ik ook mijn vriendinnen mee en dat is wat ik heel erg leuk vind aan Lovely Lace. Ik doe het echt met hun samen”, vertelt ze blij.

Tekst gaat verder onder de foto

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen
Marisha is fan van bodies en body Lott (rechts) is haar persoonlijke favoriet.

Comfortabel en zelfverzekerd

Volgens Marisha is het ontzettend belangrijk om je goed te voelen in mooie lingerie. “Als je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in lingerie, dan voel je je ook zelfverzekerd in de kleren die je daaroverheen aanhebt. Ook al ziet niemand anders wat je onder je kleren draagt, dan word je als vrouw alsnog blij en gelukkig van een mooi setje.” Ze licht toe: “Als je in de spiegel kijkt en je hebt een mooie lingerieset aan, dan geeft dat je een lekker gevoel over jezelf en ook je zelfvertrouwen krijgt een boost.” Haar persoonlijke favoriet? “Van de collectie op mijn website denk ik body Lott. Dat setje is verkrijgbaar in meerdere kleuren, vind ik het meest comfortabel en bovendien kan je ‘m dragen onder een leuke blazer, maar ook zeker in de slaapkamer”, aldus Marisha.

De basis van je outfit

En dat is waar het volgens haar allemaal om draait. “Voor mij is het belangrijk dat een lingeriesetje comfortabel zit, maar er ook mooi uitziet. Ik denk dat dat voor iedereen prettig is.” Ze tipt daarom: “Zoek iets waar je jezelf lekker in voelt en niet alleen wat mooi is op de plaatjes. Er is tegenwoordig zoveel op het internet te zien, maar kies iets waar jij jezelf fijn in voelt.” Hoe ze daar met Lovely Lace aan bijdraagt? “De setjes die ik verkoop dragen bij aan je zelfvertrouwen en postuur en maten maken daarbij niks uit. Ze zitten allemaal comfortabel en iedereen mag zich er supermooi in voelen.” Kleine of grote borsten, de cupmaat of grootte is volgens Marisha helemaal niet belangrijk. “Een bh is de basis van je outfit en in lingerie mag iedereen zich zelfverzekerd voelen!”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’”

Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’

Ga naar “Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is”

Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is

Aangeboden door Bureau Huisartsen Gelderse Vallei

Ga naar “Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen”

Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen

Aangeboden door Qredits

kevin velocity marketing

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Velvet huispak voor € 9,95”

Velvet huispak voor € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3”

COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Retail Coördinator”

Retail Coördinator

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers