Harm en Natasja van Boti: ‘Met een supboard kun je je de hele dag vermaken’

Harm (links) en Natasja (rechts) starten binnenkort met het verhuren van supboards in Veenendaal (Foto: Pauline Dons)

De zomer is in aantocht en Harm Timmermans (35) en Natasja Bovenschen (26) zijn druk bezig om Veenendalers met dit mooie weer een toffe activiteit te brengen. De twee starten binnenkort namelijk met Boti, waarmee zij supboards verhuren in Veenendaal. Ze vertellen over het ontstaan van hun onderneming en hoe zij hun stadsgenoten binnenkort een unieke dag hopen te bezorgen op het water.

Harm en Natasja zijn beiden opgegroeid in Veenendaal en onlangs kwamen ze met het idee om een eigen onderneming te starten. Sindsdien zijn ze druk bezig met het opstarten van hun eigen bedrijf: Boti. Hoe het idee voor hun onderneming ontstond? “We zaten op een zondag op de bank”, vertelt Natasja. “Harm had al langer het idee om een eigen onderneming te beginnen en het leek mij leuk om dit samen te doen”, vervolgt ze. Het idee om supboards te verhuren was snel bedacht: “We worden waar we wonen omringd door water en we vinden suppen allebei erg leuk”, vertelt Harm.

Boti

Het koppel is zelf namelijk ook sportief. Daarnaast vinden ze de uitdaging leuk en leren ze veel van het opstarten van een eigen onderneming: “Er komt achter de schermen veel bij kijken”, lacht Harm. Van het maken van het logo, flyers, spullen bestellen, fotoshoots en het in elkaar timmeren van een opslagbox voor de sups: “We zijn al heel vaak naar Gamma geweest voor schroefjes, moertjes, boutjes en nog veel meer”, lacht Natastja.

Over de naam waren de twee sportievelingen daarentegen snel uit. “Boti vinden we helemaal passen en bovendien zijn de eerste twee letters van mijn achternaam en de laatste twee letters van de achternaam van Harm”, vertelt Natasja. Daarnaast vindt het stel het een leuke, catchy naam waarbij iedereen meteen aan water denkt. “De naam hadden we in vijf seconden”, lacht Harm.

Voor iedereen

Hoewel de verdere voorbereidingen nog in volle gang zijn, krijgen de ondernemers al veel aanvragen. “Sommige mensen krijgen zelfs al zelfgemaakte cadeaubonnen, waardoor je ziet dat Boti echt al leeft in Veenendaal”, glundert Natasja. Waarvoor je binnenkort allemaal bij Boti terechtkan? “Een leuke, sportieve ervaring in Veenendaal en omstreken”, vertelt Harm. “Wil je een keer iets leuks doen met vrienden of iets nieuws proberen, dan kun je bij ons supboards huren”, vervolgt hij. “We hebben ook al aanvragen gehad voor een vrijgezellenfeest, kinderfeestjes en kleinere sportteams, maar je kunt ook gewoon met z’n tweetjes sups komen huren. Boti is voor iedereen!”

Tekst gaat verder onder de foto

Embed niet geladen. Accepteer eventueel de cookies om deze te kunnen zien. Cookie-instellingen

Hotspots in Veenendaal

Met Boti krijg je volgens Harm en Natasja een leuke en sportieve ervaring en daarbij hoef je helemaal niet in Veenendaal te blijven. “Je kunt ook naar Wageningen suppen of als je op vakantie gaat kun je de sups zelfs meenemen in de auto naar Italië”, legt Harm uit. Wanneer je een sup huurt, haal je deze namelijk uit de opslagbox in een tas en pomp je de sup zelf op. “Je kunt de sups dus makkelijk meenemen en opblazen op de plek van bestemming”, legt Harm uit. Daarnaast zijn er volgens de twee ook genoeg ‘hotspots’ in Veenendaal te vinden. Zo is Veenendaal-Oost volgens hen een geschikt gebied, “maar de Grift, het Stadspark en de Surfvijver zijn ook hele mooie toevoegingen”, vullen Harm en Natasja elkaar aan.

Een unieke ervaring

Wat suppen volgens Harm en Natasja zo leuk maakt? “Je bent in beweging en het ontdekken van de sport zorgt ervoor dat je niet binnen een uurtje uitgekeken bent”, vindt Harm. Daarnaast zorgt suppen volgens Natasja voor ontspanning. “Wanneer je op het water bent, word je omgeven door rust en natuur.” Harm en Natasja hopen Boti voor de zomervakantie te kunnen openen en Veenendalers dan een leuke ervaring te kunnen brengen. “Het voornaamste doel is mensen een leuke en unieke dag of weekend bezorgen met Boti”, vinden Harm en Natasja. “Onder bruggetjes door suppen of even stoppen aan een steiger om te zonnen: met een supboard kun je je de hele dag vermaken!”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Anne-Marèl (15) heeft haar eigen bedrijf Bonnies: ‘Ik voel me een kunstenaar achter de breimachine’ ”

Anne-Marèl (15) heeft haar eigen bedrijf Bonnies: ‘Ik voel me een kunstenaar achter de breimachine’ 

Ga naar “Ada-Louise (19) opent interieurstudio in Veenendaal: ‘Dit is me op het lijf geschreven’”

Ada-Louise (19) opent interieurstudio in Veenendaal: ‘Dit is me op het lijf geschreven’

Ga naar “Jolanda van Stoffetti Atelier: ‘Een linnen jurk is een kledingitem voor jaren’”

Jolanda van Stoffetti Atelier: ‘Een linnen jurk is een kledingitem voor jaren’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Alle Taksi van € 3,38 voor € 1,69”

Alle Taksi van € 3,38 voor € 1,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99”

Reisbed Novi Baby Nora Luxe Grey/Wood € 69,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle AH Ham- en spekreepies en -blokies van € 9,18 voor € 4,59”

Alle AH Ham- en spekreepies en -blokies van € 9,18 voor € 4,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Oral-B opzetborstels Floss Action € 5,95”

Oral-B opzetborstels Floss Action € 5,95

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Senior BOA”

Senior BOA

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers
Ga naar “Koningsdag”

Koningsdag

 • 27 april 2023
Koningsdag 2023Koningsdag 2023
Ga naar “Oogcafé Veenendaal”

Oogcafé Veenendaal

 • 31 maart 2023