Frank van The Athlete’s Foot: ‘Wij vinden de juiste schoen bij de juiste persoon’

Frank is de eigenaar van The Athlete's Foot in Veenendaal (Foto: The Athlete's Foot)

Frank Jongeleen (46) opende zes jaar geleden zijn eerste winkel in Nieuwegein en afgelopen oktober opende hij een tweede vestiging van The Athlete’s Foot in Veenendaal. Zijn passie heeft altijd bij sneakers gelegen en sinds een paar maanden mag hij ook Veenendalers voorzien van hippe stappers. Hij vertelt over zijn droom om een eigen winkel te openen, de keuze voor Veenendaal en zijn liefde voor mooie schoenen.

De ondernemer droomde er al langer van om een eigen winkel te openen. “In 2011 heb ik al eens eerder gekeken om een winkel in Veenendaal te beginnen”, vertelt Frank. Hoewel dat toen niet doorging, werd zijn droom in 2015 toch verwezenlijkt met een eerste, eigen winkel in Nieuwegein. “Een eigen winkel is echt wat ik al jaren wilde en in 2015 ben ik gaan kijken of ik mijn droom toch achterna kon gaan”, vertelt de schoenenliefhebber. “Ik vind het fantastisch om mensen met een positief gevoel de winkel uit te laten gaan en bovendien heb ik altijd een passie voor sneakers gehad”, glundert hij.

The Athlete’s Foot

“Ik was altijd op zoek naar nieuwe schoenen, de nieuwste modellen en de huidige trend”, legt Frank uit. Zo kwam hij uiteindelijk uit bij The Athlete’s Foot en opende hij de allereerste winkel van de franchise in Nederland. Na ruim zes jaar is daar een tweede winkel in Veenendaal bijgekomen. “Ik heb voor Veenendaal gekozen, omdat het ten eerste een hartstikke leuk centrum heeft”, vertelt Frank trots. “Bovendien denk ik dat we met The Athlete’s Foot een hele mooie aanvulling zijn op het winkelaanbod”, licht hij toe.

Dat Frank in aanmerking kwam om de eerste winkel van The Athlete’s Foot in Nederland te openen, was eigenlijk puur toeval. “Ik was de eerste die in aanmerking kwam voor een winkel en zo werd ik de eerste binnen de nieuwe formule”, vertelt hij. Dat zijn droom na al die jaren werd verwezenlijkt was voor hem heel bijzonder. “Een maand nadat ik mijn winkel in Nieuwegein opende, kreeg ik ook een dochtertje. Zo had ik er in een korte periode ineens twee kindjes bij”, glundert Frank. Hij was dan ook heel trots om zijn droom achterna te gaan en uiteindelijk ook in Veenendaal aan de slag te mogen. “Ik heb er altijd van gedroomd om twee winkels te hebben en toen die kans zich voordeed, ben ik er vol voor gegaan.”

Net een snoepwinkel

Voor welke producten je allemaal bij Frank terecht kan? “Wij verkopen heel veel. Schoenen vanaf maat 17 tot en met maat 47 en allemaal verschillende merken, zoals Nike, Adidas, Puma, Lacoste en Cruyff”, somt de ondernemer op. Daarnaast vind je bij The Atlete’s Foot ook diverse merken lifestyle kleding. “Zo hopen we een hele toegankelijke winkel te zijn, waar we zoveel mogelijk producten proberen te verkopen voor zowel dames als heren”, vertelt Frank met een glimlach.

Zelf is hij ook een ontzettende liefhebber van sneakers en ook zijn zoontje wordt blij van schoenen. “Ik heb thuis wel wat sneakers staan en mijn vrouw zucht af en toe als ik weer met nieuwe schoenen thuiskom”, grapt Frank. “Ik houd van mooie sneakers, dus als ik wat leuks zie dan wil ik het graag hebben. Dat hoort er een beetje bij wanneer je in een winkel werkt”, lacht hij. “Als mijn zoontje ziet dat ik nieuwe schoenen aanheb, dan wil hij ook nieuwe schoenen hebben”, voegt de vader daar lachend aan toe. “Het is eigenlijk net een soort snoepwinkel waar ik werk”, glimlacht de ondernemer.

Bovendien is het volgens Frank niet alleen leuk, maar komt het in zijn werk ook nog eens goed van pas: “Als ik nieuwe schoenen heb, dan doe ik ze lekker aan en laat ik ze zien. Daardoor kan ik mijn advies erover geven en de klant vertellen wat ik er fijn aan vind, of ze lekker zitten en of ze goed lopen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Persoonlijke favoriet

Een van zijn favoriete schoenen is de Nike Airmax 90, die ook onder de jeugd populair is naast merken als Jordan en Air Force One. “Ik vind het een heerlijke schoen waar ik de hele dag lekker op kan lopen zonder moeie of pijnlijke voeten te krijgen. Dat komt doordat de demping en stevigheid zo goed zijn”, legt de sneakerfan uit.

Waar hij die kennis over schoenen vandaan haalt? “Dat heb ik mezelf aangeleerd en komt met de jaren”, vertelt hij. De informatie over al die sneakers komt goed van pas bij het adviseren van klanten. “Mensen die met hun voeten wat naar binnen lopen, moeten bijvoorbeeld geen hele soepele schoenen hebben”, geeft Frank als voorbeeld. Hij is dan ook eerlijk in zijn advies: “Ik hoop dat mensen zich naderhand goed geholpen voelen en de juiste schoen hebben gevonden, want dat is uiteindelijk waar je het voor doet”, vindt hij.  

Contact met mensen

Het contact met mensen vindt Frank dan ook het leukste aan het hebben van een eigen winkel. “Een gezellige babbel, mensen herkennen wanneer ze terugkomen en dat je ziet dat ze dezelfde schoenen aanhebben. De omgang met en het adviseren van mensen, dat vind ik leuk en belangrijk”, straalt hij. Frank is zeven dagen per week met zijn winkels bezig en probeert de meeste dagen ook zelf in Veenendaal aanwezig te zijn.

“Het is af en toe heel hard werken, maar dat vind ik hartstikke leuk en totaal niet erg. Daar houd ik van en het geeft mij ook gewoon heel veel voldoening”, licht de ondernemer toe. Bovendien draagt de gezelligheid van zijn winkel daaraan bij. “Verschillende producten, gezellige verkopers en leuke muziek”, somt Frank op. “We krijgen vaak van mensen terug dat ze het een supermooie winkel en een verrijking voor Veenendaal vinden. We zijn een leuke sneakerwinkel mét vrijetijdskleding, waar we altijd klaar proberen te staan voor mensen”, glimlacht hij.

De juiste combinatie

Service vindt de ondernemer belangrijk en dat probeert hij dan ook aan zijn klanten mee te geven. Wat volgens Frank het allerbelangrijkste is wanneer je nieuwe sneakers aanschaft? “Ze moeten lekker zitten. Is de schoen net iets te breed of een beetje te ruim? Dan proberen wij daarin te sturen door er een extra zooltje in te doen voor net iets meer stevigheid. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je langer plezier van de schoenen hebt”, glimlacht Frank. Voor comfortabele kleding of toegankelijke sneakers ben je bij The Athlete’s Foot dus aan het juiste adres. Frank hoopt in de toekomst dan ook meer bekendheid te krijgen en nog meer Veenendalers van sneakers te voorzien: “Bij The Athlete’s Foot vinden we de juiste schoen bij de juiste persoon!”

Lees ook:

Win een dagje pretpark!

indebuurt geeft cadeaubonnen weg

Zin in een dagje uit? indebuurt verloot 6 cadeaubonnen voor een dagje pretpark

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Maikel Brinkman opent Kvik winkel in Veenendaal: “Deze nieuwe uitdaging is mij op het lijf geschreven””

Maikel Brinkman opent Kvik winkel in Veenendaal: “Deze nieuwe uitdaging is mij op het lijf geschreven”

Aangeboden door Kvik Veenendaal

Ga naar “Sandra van Float Center Veenendaal: ‘In de zoutkamers, floattank of baby spa kom je helemaal tot rust’”

Sandra van Float Center Veenendaal: ‘In de zoutkamers, floattank of baby spa kom je helemaal tot rust’

Ga naar “Roos van De Thee van Mijn Tante: ‘Bij ons vind je het perfecte cadeau’”

Roos van De Thee van Mijn Tante: ‘Bij ons vind je het perfecte cadeau’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48”

Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Ruffle jurk € 12,99”

Ruffle jurk € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Multi functionele schoudertas € 17,99”

Multi functionele schoudertas € 17,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Horrengaas € 0,84”

Horrengaas € 0,84

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022
Ga naar “Bijzettafel met opbergruimte € 19,95”

Bijzettafel met opbergruimte € 19,95

 • Action
 • Geldig t/m 24 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Voorman/-vrouw”

Voorman/-vrouw

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Projectmanager”

Projectmanager

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning”

Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning

 • Vallei Auto Groep Veenendaal
 • Parttime
Ga naar “Slaapwacht GGZ”

Slaapwacht GGZ

 • Stichting Kwintes
 • Parttime
Ga naar “Leraar”

Leraar

 • De Onderwijsspecialisten
 • Parttime