Corine en Alexandra van bruidsmodewinkel Corale: ‘Er is niets leuker dan een bruid laten stralen’

Corine (links) en Alexandra (rechts) openden samen bruidsmodewinkel Corale (Foto: Bruidsmode Corale)

Ga jij binnenkort trouwen en ben je op zoek naar jouw droomjurk? Bij Bruidsmode Corale ben je aan het juiste adres! Begin september opende de bruidsmodewinkel in het centrum van Veenendaal en eigenaressen Corine en Alexandra staan sindsdien iedere dag klaar om van jou een stralende bruid te maken. Ze vertellen over hun droom om samen een winkel te openen, wat hun bruidsmode zo uniek maakt en over het magische moment wanneer de perfecte bruidsjurk wordt gevonden.

De dames kennen elkaar al langer en hebben beiden van jongs af aan liefde voor het vak. “Wij waren vroeger al collega’s en hebben allebei veel ervaring in de bruidsmode. Ik was twintig toen ik begon en die liefde is altijd blijven kriebelen”, vertelt Corine. “Het hele plaatje eromheen en bruiden van begin tot eind begeleiden, dat vind ik super leuk”, voegt ze er enthousiast toe. Een liefde die Alexandra met haar deelt: “Mijn passie is bruiden blij maken”, vertelt ze. Hoe de twee dat doen? Ze hebben bijna honderd jurken in hun collectie en daarmee is er genoeg keuze voor iedere bruid. “Dat is het mooie, er is zoveel diversiteit”, vindt Alexandra. “Onze jurken gaan van maat 36 tot maat 54 en zijn vaak onder de tweeduizend euro. Daar zijn we best trots op”, voegt Corine toe.

Corine en Alexandra

Het is de eerste winkel van de onderneemsters en sinds september zijn de deuren van Corale geopend. “We zitten heel centraal in Nederland en hopelijk kan er in het voorjaar weer lekker getrouwd worden. Bovendien zitten we in een superleuk centrum”, vertelt Corine trots over de locatie van haar bruidsmodewinkel. Waar de naam vandaan komt? “Ik ben het eerste deel van Corale”, vertelt Corine over de eerste drie letters van de naam. Alexandra: “Het is een combinatie van onze voornamen.” En daar houdt de verwijzing niet op. “De koraalkleur vind je ook terug in de winkel en in het logo. Daar hebben we echt over nagedacht”, vertelt Alexandra trots terwijl ze glimlachend een hand op de schouder van haar collega legt.

Gedeelde passie

Corine en Alexandra vullen elkaar dan ook goed aan. “We delen dezelfde passie en dat vinden we belangrijk. Daardoor vullen we elkaar op vakgebied aan, maar ook qua persoonlijkheden”, vertelt Alexandra. “Zo zijn we bij elkaar gekomen en ontstond het idee om samen een winkel te openen”, maakt Corine haar zin af. Met jarenlange ervaring in de mode en bij diverse bruidsmodezaken, besloten de collega’s voor zichzelf te beginnen. “Wij wilden het net even iets anders aanpakken”, vertelt Corine daarover. “Het is bij ons heel gemoedelijk. Je mag gewoon lekker zelf rondkijken, passen wat je leuk vindt en zoveel mensen meenemen als je wilt, zolang je maar niet met een volle bus komt voorrijden”, grapt ze lachend.

Huiselijk en vertrouwd

Dat de sfeer bij Corale gemoedelijk is, blijkt ook uit de reviews die de dames van verschillende bruiden ontvangen. “Mensen voelen zich hier heel fijn”, vertelt Alexandra. En dat is ook wat de collega’s voor ogen hadden met de bruidsmodewinkel: “Wij wilden de sfeer veranderen en hebben daarom gekozen voor een moderne, romantische stijl. Daarbij proberen we huiselijkheid te bieden in een vertrouwde omgeving.” Alexandra voegt toe: “Het is een ruime winkel, dus je kan lekker rondlopen in verschillende trouwjurken.”

Hoe een afspraak bij Corale verloopt? “Het begint met een warm ontvangst aan de grote tafel die hier in de winkel staat en dan krijgen de gasten koffie of thee met iets lekkers”, vertelt Corine. “We vragen wie de bruid is, wie je hebt meegenomen…” Alexandra vult aan: “En waar je gaat trouwen, bijvoorbeeld in een kasteel of op het strand, want daar past ook weer een ander type jurk bij.” Een afspraak duurt ongeveer twee uur en je mag onbeperkt jurken passen. “Even snel vier of vijf jurken passen, dat doen wij niet.” Corine glimlacht: “Heb je zelf al iets gezien op de website of wil je moeder of een van je gasten ook een jurk passen? Natuurlijk mag dat, daar zijn wij heel makkelijk in.”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Van top tot teen

Hoewel de taken een beetje zijn verdeeld, doen de collega’s de meeste dingen samen. “Alles gaat altijd in goed overleg en de inkoop van de jurken doen we ook samen”, vertelt Alexandra. Alleen het vermaken van de jurken doet Corine, die voorheen haar eigen atelier in Veenendaal had. Vandaag de dag is Corine’s atelier onderdeel van Corale. Wat de dames naast jurken nog meer verkopen? “Sieraden, sluiers, schoenen, lingerie, jasjes… Alles om de bruid van top tot teen aan te kleden”, sommen ze gezamenlijk op. Ga je binnenkort trouwen en weet je niet waar je moet beginnen? “Je hoeft niet op zoveel te letten, wij ontzorgen je helemaal”, stelt Alexandra gerust.

“De laagdrempeligheid is juist onze kracht. Wij hebben alles in huis, kom als jezelf en wij doen de rest”, voegt ze eraan toe. De bruidsmode is volgens de dames een vak apart waar je passie voor moet hebben. “Je moet geduldig zijn en mensen echt begeleiden in hun aankoop”, vindt Alexandra. Daarin zitten de dames helemaal op hun plek: “Een bruidsjurk perfect passend maken, zodat het mooi de deur uitgaat en het hele plaatje compleet is, dat vinden wij ontzettend leuk”, glimlacht Corine.

Combinatie van bruid en jurk

Allerlei leeftijden stappen over de drempel van de bruidsmodezaak. “Hier komt echt iedereen”, vertelt Alexandra. De dames weten vanuit hun ervaring welke jurk bij de bruid past die binnenkomt. “De ideale bruidsjurk is de combinatie van bruid en jurk”, vertelt Alexandra. Ze tipt: “Het is belangrijk om je niet blind te staren op één model of jurk. Wij proberen je zo goed mogelijk te begeleiden en het gebeurt heel vaak dat een bruid tijdens het passen andere jurken vindt die ze mooi vindt.” Corine: “Wij begeleiden de bruid tot in de paskamer en wanneer dé jurk wordt gevonden zorgt dat natuurlijk voor een kippenvelmomentje. Je ziet het meteen aan de bruid: de houding en de blik veranderen en vaak wordt er een traantje gelaten.”  

Magisch moment

Of Corine en Alexandra het passen van bruidsjurken nog altijd een magisch moment vinden? “Ja, zeker!” klinkt er in koor. “Het kiezen van een jurk laten we eigenlijk over aan de bruid, die meestal zelf kijkt of plaatjes heeft meegenomen, maar wij weten waar het hangt en laten ook dingen zien”, vertelt Corine. “Je mag gerust zelf rondlopen en ondertussen proberen wij je te sturen en begeleiden, want dat is ook ons vak en onze adviserende functie”, vertelt Alexandra. Ze voegt toe: “Je moet ook een beetje de verrassende jurken eruit halen, waar de bruid zelf nog niet aan heeft gedacht.”

Vaak zit in de eerste drie of vier jurken een grote kanshebber. De sleutel tot de perfecte bruidsjurk? “Het zijn uiteindelijk allerlei dingen die samenkomen. Het is belangrijk dat je iets out of the box gaat, maar je moet wel dicht bij jezelf blijven en niet een heel ander persoon worden in een jurk”, verklapt Alexandra. “De juiste bruidsjurk is eigenlijk als thuiskomen, daarin voelt de bruid zich op haar mooist.” Is de jurk gevonden? “Dan zijn we hier door het dolle heen en gaan we met zijn allen een dansje doen. We maken er altijd een feestje van”, lacht Corine.

Een stralende bruid

Het vinden van de juiste jurk is ook meteen wat Corine en Alexandra het allerleukste vinden aan werken in Corale. “Eigenlijk doe je alles voor dat moment. Dat moment betekent niet alleen iets voor de bruid, maar ook voor ons”, vertelt Alexandra. Corine voegt toe: “Als mensen blij en tevreden de deur uitgaan, dan is dat het grootste compliment dat we kunnen krijgen. Er wordt hier gelachen, maar er wordt ook een traantje gelaten als de juiste bruidsjurk gevonden wordt. Dat vinden wij fijn, maar nog belangrijker, de klant ook.”

Bovendien worden de dames gelukkig van wat ze samen hebben neergezet. “Wij zijn trots dat al veel bruiden ons hebben weten te vinden en bij ons zijn geslaagd”, glundert Corine. “We zijn nog maar net gestart, maar onze droom is dat het een goedlopende winkel wordt en dat bruiden het proces, van de pasafspraken totdat ze getrouwd zijn, als fijn ervaren en er met een goed gevoel op terugkijken.” Corine: “Het is elke keer weer een superfijn en magisch moment als een bruid hier slaagt. Dat zijn voor ons echte geluksmomentjes.” Corine en Alexandra zijn het er dan ook unaniem over eens: “Er is niets leuker dan een bruid laten stralen!”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’”

Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’

Ga naar “Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is”

Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is

Aangeboden door Bureau Huisartsen Gelderse Vallei

Ga naar “Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen”

Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen

Aangeboden door Qredits

kevin velocity marketing

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Velvet huispak voor € 9,95”

Velvet huispak voor € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3”

COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Retail Coördinator”

Retail Coördinator

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers