Bo is fotograaf: ‘Ik vind het waardevol om kostbare momenten vast te leggen’

Bo is fotograaf en eigenares van haar eigen onderneming: Boofotoo (Foto: Shoot! by Savannah)

Bo Theijs (30) woont al haar hele leven in Veenendaal en is ruim tien jaar actief in de fotografie. De fotograaf legt veelal baby’s en zwangere vrouwen vast, maar ook voor zakelijke fotografie ben je bij haar aan het juiste adres! Bo vertelt hoe ze als klein meisje al graag fotografeerde, hoe haar passie uitgroeide tot haar eigen onderneming Boofotoo en wat ze zo bijzonder vindt aan het vastleggen van kostbare momenten.

Als ze haar ouders moet geloven, liep Bo als klein meisje al met een camera rond. Dankzij haar zus Lotte ging ze uiteindelijk ook naar de fotovakschool. “Ik was altijd al bezig met fotografie en maakte ook veel foto’s van vriendinnen, maar wist in het begin nog niet precies wat ik wilde”, lacht Bo. “Mijn zus is daarin de doorslaggevende factor geweest en heeft mij in de goede richting geduwd”, glimlacht ze. Uiteindelijk studeerde Bo af als fotograaf en zo groeide haar liefde voor fotografie uit tot een passie. “Het is van een uit de hand gelopen hobby, uitgegroeid tot mijn bedrijf: Boofotoo”, vertelt ze trots.

Van zakelijke tot particuliere fotografie

Haar eerste camera kocht Bo samen met haar vader bij de BCC van haar spaargeld. Ondertussen is ze alweer twee camera’s en een heleboel ervaring als fotograaf verder. Waarvoor je allemaal bij Boofotoo terechtkan? “Van zakelijke fotografie tot particuliere fotografie: in principe kan iedereen bij mij terecht”, glimlacht Bo.

Het allermooiste aan haar werk vindt ze dat ze de kans krijgt om de meest kostbare momenten vast te leggen. Haar passie ligt bij de particuliere fotografie: “Laatst maakte ik een familieportret, waarbij de man een briefje met lieve woorden had geschreven voor zijn meiden en vrouw. Dat zijn hele speciale momenten om bij te zijn als fotograaf en dat maakt mijn werk heel erg leuk en speciaal”, vindt ze.

Bo’s bucketlist

Hoewel ze tijdens haar opleiding dacht dat ze events wilde fotograferen, bleek ze een passie voor baby- en zwangerschapsfotografie te hebben. “Omdat ik zelf moeder ben geworden, weet ik hoe speciaal de zwangerschaps- en newbornperiode is. Het is heel bijzonder om dat vast te kunnen leggen. “Een foto van het borstvoeden kan bijvoorbeeld al heel bijzonder zijn”, vindt Bo.

Een bevalling fotograferen staat ook hoog op haar bucketlist. “Daarbij zijn er zoveel emoties om vast te leggen. Dat lijkt mij heel bijzonder”, glimlacht de onderneemster. “Een van mijn beste vriendinnen is in verwachting. Dat vind ik ook heel speciaal om vast te mogen leggen”, glundert de vriendin. “Het fotograferen van zwangere vrouwen en baby’s vind ik een van de leukste dingen om te doen en geeft mij heel veel energie”, vertelt ze enthousiast.

Waardevolle foto’s

Bo mag als fotograaf bij veel mooie momenten aanwezig zijn. “Het is heel speciaal als een kindje net is geboren en je als een van de eerste langs mag komen om dat kleine wondertje te fotograferen”, glundert ze. Volgens Bo zijn foto’s dan ook waardevol: “Ik vind foto’s belangrijk, omdat ik zie hoe snel de tijd gaat. Daarom is het leuk om eens in de zoveel tijd lekker met z’n allen op de foto te gaan”, vindt de fotograaf. “Bovendien zijn een paar mooie foto’s van je kids, superfijn om te hebben en een shoot moet vooral een leuk uitje zijn”, vindt Bo.

Daaraan hoopt zij als fotograaf bij te kunnen dragen. “Ik hoop dat mensen tijdens de shoot een paar leuke uurtjes hebben. Ik probeer er ook altijd een feestje van te maken”, glimlacht Bo. “Zo zorg ik ervoor dat ze mooie, frisse en nieuwe foto’s aan de muur kunnen hangen of cadeau kunnen geven. Ik vind het waardevol om kostbare momenten vast te leggen!”

Lees ook:

Win een dagje pretpark!

indebuurt geeft cadeaubonnen weg

Zin in een dagje uit? indebuurt verloot 6 cadeaubonnen voor een dagje pretpark

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Maikel Brinkman opent Kvik winkel in Veenendaal: “Deze nieuwe uitdaging is mij op het lijf geschreven””

Maikel Brinkman opent Kvik winkel in Veenendaal: “Deze nieuwe uitdaging is mij op het lijf geschreven”

Aangeboden door Kvik Veenendaal

Ga naar “Sandra van Float Center Veenendaal: ‘In de zoutkamers, floattank of baby spa kom je helemaal tot rust’”

Sandra van Float Center Veenendaal: ‘In de zoutkamers, floattank of baby spa kom je helemaal tot rust’

Ga naar “Roos van De Thee van Mijn Tante: ‘Bij ons vind je het perfecte cadeau’”

Roos van De Thee van Mijn Tante: ‘Bij ons vind je het perfecte cadeau’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Ruffle jurk € 12,99”

Ruffle jurk € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Biodermal van € 27,98 voor € 13,99”

Biodermal van € 27,98 voor € 13,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Multi functionele schoudertas € 17,99”

Multi functionele schoudertas € 17,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48”

Zwitsal billendoekjes van € 100,44 voor € 33,48

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 5 juni 2022
Ga naar “AH Grote groene planten van € 10,99 voor € 8,99”

AH Grote groene planten van € 10,99 voor € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Voorman/-vrouw”

Voorman/-vrouw

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Projectmanager”

Projectmanager

 • Gemeente Veenendaal
 • Fulltime/Parttime
Gemeentehuis Veenendaal
Ga naar “Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning”

Medewerker Centrale Planning – Medewerker Centrale Planning

 • Vallei Auto Groep Veenendaal
 • Parttime
Ga naar “Slaapwacht GGZ”

Slaapwacht GGZ

 • Stichting Kwintes
 • Parttime
Ga naar “Leraar”

Leraar

 • De Onderwijsspecialisten
 • Parttime