Jolanda van Stoffetti Atelier: ‘Een linnen jurk is een kledingitem voor jaren’

Jolanda Keijzer van Stoffetti Atelier. Foto: Nadia van der Sar

Het creatieve brein van Jolanda Keijzer staat nooit stil met haar eigen bedrijf Stoffetti Atelier. Het liefst zit ze uren achter de naaimachine en post ze de mooiste plaatjes op Instagram van haar gemaakte kledingstukken.

“Een paar jaar geleden was ik in Italië en had ik een leuke jurk gekocht die ik zo vaak heb gedragen”, vertelt Jolanda. Zo’n jurk wilde ze zelf ook maken. “Voordat je een patroon hebt ben je uren verder. In het begin was ik aan het stoeien met de pasvorm voor de damesrokken. Nu kan ik het maken zonder erbij na te denken en is het heerlijk om te doen.”

Naai-account op Instagram

“Naaien is met de paplepel ingegoten, mijn moeder naaide altijd onze kleren voor mij en mijn zussen. Zelf heb ik ongeveer tien jaar lang op naailes gezeten en dat was ontzettend leuk.” Wanneer Jolanda kinderen krijgt, begint het maken van kinderkleding achter de naaimachine. “Ik maakte jurkjes, broekjes en jasjes. Op een gegeven moment kwam Instagram en vond ik het leuk om mijn Instagram-pagina in te richten rondom mijn naaimachine.

Jolanda liet zien wat ze maakte en hoe dat proces er precies uit zag. “Mensen waren enthousiast en ik kreeg berichtjes of ik ook voor hen kleding kon maken. Dat was het moment dat ik naar de Kamer van Koophandel ging en een webshop ben gestart. Ik ben alleen maar kleding gaan maken die ik leuk vind en dat is vanaf het begin goed gaan lopen”, vertelt ze trots.

Typische Stoffetti-jurk

Jolanda maakt jurken en rokken voor meisjes en dames, met duurzame stoffen die lang meegaan. “Ik krijg geregeld te horen van klanten dat ze na een paar jaar de rok nog steeds dragen. Dan denk ik: yes, dat is precies de bedoeling! De kleding is tijdloos en het wordt echt een Stoffetti-jurkje door de eenvoud van het model. Maar door bijvoorbeeld roezel-mouwen toe te voegen wordt het net even anders.” Jolanda’s streven is ook dat de kinderjurkjes lekker moeten zitten voor kinderen. “Je kan zo’n jurkje prima aan naar een bruiloft, maar ze kunnen er ook in ravotten. Mensen zeggen vaak dat het typisch een Stoffetti-rok of -jurk is, doordat er niet te veel poespas is en het mooie kleuren zijn. Dat maakt het uniek”, vertelt de Veenendaalse.

Lees verder onder de foto >

Kledingrek met rokken en jurken van Stoffetti Atelier. Foto: Nadia van der Sar

Shoppen in huis

Bij Stoffetti Atelier is er veel mogelijk wat betreft het passen van kleding en het kopen van de goede maat jurk. “Vrouwen kunnen zelf de lengte van de jurk bepalen en ervoor kiezen om er mouwen bij te doen. Op de webshop staat een standaardmaat, maar je kan de roklengte ook aanpassen. Soms krijg ik een berichtje op Instagram of een vrouw langs mag komen om een jurk te passen. Ze komt dan bij mij langs en kijkt of de jurk leuk staat.” Daarnaast organiseert Jolanda een paar keer per jaar een ‘open huis’ bij haar in de woonkamer. “Ik zet allemaal rekken met kleding neer en vrouwen komen kijken en shoppen. Moeders met kinderen komen langs, maar ook groepjes vriendinnen. Het loopt heel erg goed en de sfeer is gezellig.”

Je moet dicht bij jezelf blijven en doen waar je hart sneller van gaat kloppen

Jolanda Keijzer

Blijf uniek

Jolanda is trots op haar atelier en werkruimte op zolder en zou niets anders willen. “Juist het kleinschalige van zelf kleding bedenken en ontwerpen vind ik het leukste. Het contact met de klanten en de reacties die ik krijg wanneer ze een kledingstuk kopen bij Stoffetti Atelier is heel erg mooi. Je moet dicht bij jezelf blijven en doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Ik vind het heerlijk om een linnen jurkje te ontwerpen en te naaien, want je kan er jaren mee doen. Als je dicht bij jezelf blijft, blijf je uniek.”

Meer ondernemers uit Veenendaal:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Lisette van Balloonsss: ‘Iedereen wordt vrolijk van ballonnen!’”

Lisette van Balloonsss: ‘Iedereen wordt vrolijk van ballonnen!’

Ga naar “Esther deelt haar wijnkennis met anderen: ‘Wijn is een beleving’”

Esther deelt haar wijnkennis met anderen: ‘Wijn is een beleving’

Ga naar “Cornelijn van online conceptstore Kees&Beer: ‘Je maakt onderdeel uit van een persoonlijk moment’”

Cornelijn van online conceptstore Kees&Beer: ‘Je maakt onderdeel uit van een persoonlijk moment’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “SUMM Easy-Go draagbare barbecue/grill € 39,95”

SUMM Easy-Go draagbare barbecue/grill € 39,95

 • Action
 • Geldig t/m 30 mei 2023
Ga naar “AH Watermeloen of mini watermeloen van € 3,32 voor € 1,99”

AH Watermeloen of mini watermeloen van € 3,32 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Heel veel mondverzorging € 4,38”

Heel veel mondverzorging € 4,38

 • Etos
 • Geldig t/m 4 juni 2023

Agenda

Ga naar “Dag van het Kasteel”

Dag van het Kasteel

 • 29 mei 2023
Ga naar “Boerderijdagen”

Boerderijdagen

 • T/m 29 mei
boerderijdagenboerderijdagen
Ga naar “Dag van de Bouw”

Dag van de Bouw

 • 17 juni 2023
dag van de bouwdag van de bouw
Ga naar “Nationale Archeologiedagen”

Nationale Archeologiedagen

 • Van 16 jun t/m 18 jun