Frans verkoopt kampeerspullen van A tot Z: ‘voor de luxe kampeerder’

Aangeboden door Qredits

van de haar caravans frans

Het liefste trekt Frans van de Haar er ieder jaar op uit met de caravan. Hij en zijn gezin zijn wat hij noemt echte luxe kampeerders. Daarnaast is Frans een ondernemend type: de perfecte combi voor een eigen kampeerwinkel. In 2019 besloot hij in Veenendaal zo’n winkel te beginnen waar hij caravans, tenten en alles eromheen verkoopt. ‘’Dit jaar doen de vliegenverjarers het heel goed.’’ 

Frans heeft zijn bedrijf Van de Haar Caravans in 2019 opgezet. Hij heeft een kampeerwinkel in Veenendaal van tweehonderd vierkante meter. “Dat was eerst een kleiner pand van twintig vierkante meter, maar dankzij een zakelijk krediet van Qredits kon ik mijn assortiment en winkel flink uitbreiden”, vertelt hij. Daarnaast heeft hij een webshop voor kampeerspullen. “Ook daar vind je alles om van je kampeeravontuur een feestje te maken. Van een luchtbed tot een vliegenverjager: we hebben het allemaal.”

Aan de handel

Frans is bij toeval in de wereld van kampeerspullen terecht gekomen. “Ik ga graag met mijn gezin eropuit in de caravan”, legt hij uit. “Een paar jaar geleden besloten we onze caravan te verkopen en dat ging eigenlijk heel snel. Met dat geld hebben we een nieuwe caravan gekocht, en ook die hebben we weer verkocht. Toen ontstond het idee om het serieuzer aan te pakken.”

Inmiddels is Van de Haar het vaste adres voor alle kampeerspullen van A tot Z. “Ik ben een echte luxe kampeerder en verkoop dus ook dat soort producten. Dan kun je denken aan kacheltjes, een barbecuegereedschapset of een luxe campingtafel. Maar ook voor de backpackers en meer ruige outdoor vakanties hebben we van alles.”

Persoonlijk contact

Toen Frans opnieuw zijn assortiment wilde uitbreiden, kwam hij weer bij Qredits terecht. “Ik heb ze ooit bij toeval via het internet gevonden en het is de beste partij die ik me voor kon stellen”, vertelt hij. “Qredits is meer dan een geldverstrekker. Het zijn echt partners. Mijn bedrijfsadviseur Piet is bijvoorbeeld een paar keer langs geweest en was zeer betrokken. Het contact is daardoor ook persoonlijk, dat voelt goed.”

Een groeispurt

Ondanks zijn start vlak voor de coronapandemie, gaat het heel goed met Van de Haar Caravans. Sterker nog, er was een goede spurt in 2020 en 2021. “Het was hartstikke druk”, vertelt Frans. “Veel mensen wilden dolgraag in eigen land op vakantie. Nederland ontdekken doe je het beste door te kamperen. Bovendien wilden mensen graag coronaproof op vakantie; ook daarvoor is kamperen perfect.”

Over Qredits

Coaching, training en krediet. Dat is Qredits. Een springplank voor starters, een buddy voor beginners en een vliegwiel voor blijvers. Oftewel; Qredits is er voor startende ondernemers én bestaande ondernemers. In alle branches. Of je nou een eigen bakkerij begint, zzp-er in de bouw bent, of je toko wilt uitbreiden; het begint bij ondernemen. En ondernemen begint bij Qredits.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’”

Johnny verkoopt al zeven jaar zijn (luxe) oliebollen op het Bruïneplein: ‘De krentenbollen blijven favoriet’

Ga naar “Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is”

Al je medische gegevens bij elkaar in één digitale omgeving: hier lees je waarom dat handig én goed voor je is

Aangeboden door Bureau Huisartsen Gelderse Vallei

Ga naar “Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen”

Hoe dan? Kevin en Nanne runnen een online kledingwinkel én marketingbureau ineen

Aangeboden door Qredits

kevin velocity marketing

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging* van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Velvet huispak voor € 9,95”

Velvet huispak voor € 9,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3”

COCA-COLA, FANTA OF SPRITE ZERO van € 3,94 voor € 3

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Retail Coördinator”

Retail Coördinator

 • Kamphorst Personeel
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wielerronde Veenendaal-Veenendaal”

Wielerronde Veenendaal-Veenendaal

 • Van 19 mei t/m 20 mei
wielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoerswielerronde veenendaal-veenendaal wielrennen wielerevenement wielerwedstrijd wielerkoers