Elze verkoopt handgemaakte groendecoratie: ‘Met alleen een leuke kast breng je geen sfeer’

Elze Ippel van 't Theelichtje (Foto: indebuurt Veenendaal)

Na lang twijfelen maakte ze eindelijk één van haar dromen waar. Elze Ippel (29) uit Veenendaal startte in november 2020 haar onderneming ’t Theelichtje en mét succes. Ze creëert met groendecoratie en woonaccessoires sfeermakers voor in huis.

Wat zijn die sfeermakers dan precies? Dat kan van alles zijn, zoals een krans, een toef, een guilander of een bloementaartje. Bij elk product stopt Elze een stukje van zichzelf erin: ”Ik kopieer niks en werk vanuit mijn hart. Je kan een leuke kast in huis hebben staan, maar zo’n toevoeging maakt het af. Dan pas creëer je sfeer.”

Duurzaam en exclusief

Elze vindt het belangrijk dat alles wat ze koopt duurzaam is. ”Bij de bloemenveiling koop ik producten die geschikt zijn om in te drogen, zoals lamsoor en eucalyptus. Wanneer er bijvoorbeeld rozen van een opdracht over zijn, zet ik ze nog even op de vaas totdat ik ze laat drogen. Dan verwerk ik ze als droogbloem in een ander bloemstuk.” Onlangs maakte de onderneemster een geboortekrans met een naamlabel erin. Elze vertelt: ”Wanneer je de geboorte niet meer wil aankondigen, haal je het naamlabel eruit. Je hebt dan alsnog een prachtige krans aan de deur hangen die langer meegaat.”

De creatieveling beschrijft haar stijl als exclusief, mooi en met verrassende combinaties. Op dit moment maakt ze sfeermakers met bloemen en planten. Vanuit daar wil ze ook andere spullen voor in huis verkopen, zoals potten, kaarsen, windlichten en amberblokjes (handgemaakte geurblokjes).

Jong geleerd, oud gedaan

Elze was al op jonge leeftijd bezig met het maken van kransen. Als elfjarige was ze al in de weer met ijzerdraad, berkentwijgen en bloemen. Toch werkte Elze jarenlang als secretaresse, voor ze haar eigen bedrijf oprichtte. “De grote verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, hield me in eerste instantie het meest tegen.”

Een bevriende bloemist spoorde haar aan om toch iets met haar groene vingers en creativiteit te doen. In november 2020 werd toen ’t Theelichtje geboren.

Voor Elze is het persoonlijke contact met haar klanten een leuk onderdeel van haar werk. ”Ik werk bij ons thuis in de schuur. Klanten komen hier ook langs om hun bestelling om te halen. Het is altijd fijn om dan even een praatje met ze te maken en tips mee te geven.”

Toekomstplannen

Het liefst zou de 29-jarige een eigen winkel beginnen in ’t Veen. “Een winkel die knus en gezellig is, waar ik woonaccessoires en groendecoratie verkoop.” Tot die tijd houdt ze zich bezig met andere dingen, zoals het leren van bindtechnieken en het stijlen met kleurencombinaties. Nu ligt de focus vooral op haar online webshop.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Frans verkoopt kampeerspullen van A tot Z: ‘voor de luxe kampeerder’”

Frans verkoopt kampeerspullen van A tot Z: ‘voor de luxe kampeerder’

Aangeboden door Qredits

van de haar caravans frans
Ga naar “André en Tessa halen het Italiaanse vakantiegevoel naar de omgeving Veenendaal: ‘Lekker lang tafelen in de binnentuin’”

André en Tessa halen het Italiaanse vakantiegevoel naar de omgeving Veenendaal: ‘Lekker lang tafelen in de binnentuin’

Aangeboden door Birra Moretti

Ga naar “Ben van Olala Chocola: ‘We maken alles met de hand, in onze open keuken’”

Ben van Olala Chocola: ‘We maken alles met de hand, in onze open keuken’

Aangeboden door Qredits

Olala Chocola Veenendaal Ben

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Vest omkeerbaar € 21,99”

Vest omkeerbaar € 21,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022