Eerste hulp bij taal: van superleuke gedichtjes tot pakkende webteksten en workshops

Aangeboden door De Taalapotheek

Foto: De Taalapotheek

Bij De Taalapotheek krijg je geen gekke drankjes of pilletjes in potjes, maar talige medicijntjes. Zo schrijft ondernemer Sanne Oudshoorn zakelijke (web)teksten, maar ook gedichtjes (op maat) voor de leukste en minder leuke momenten. Ze geeft binnenkort bovendien toffe workshops poëzie lezen.

De Veenendaalse Sanne studeerde Nederlandse Taal en Cultuur in Utrecht. Na haar studie gaf ze tien jaar les als docent Nederlands. Ze startte met lesgeven op de school waar ze zelf ook heenging als leerling: het CLV (Christelijk Lyceum Veenendaal). “Ik woonde lange tijd in Utrecht, maar ben nu weer helemaal gesetteld in Veenendaal en zet mijn carrière hier voort als ondernemer. Dat had ik tien jaar geleden niet zo kunnen bedenken.”

Passie voor taal delen

Sanne verzorgt al jaren professionele webteksten voor bedrijven. Tegelijkertijd schrijft ze ook graag hobbymatig als fijne uitlaatklep. “Schrijven werkt voor mij bijna medicinaal. Vandaar de naam van mijn onderneming, die ik in november op deze manier startte. Ik wil mijn passie voor taal delen en mensen inspireren met het aanbod van De Taalapotheek. De allerleukste baan ooit, al zeg ik het zelf!” vertelt Sanne enthousiast. Waarvoor je bij de Veenendaalse talendokter allemaal kunt aankloppen? Dat lees je hieronder!

Het poëzieloket

De naam zegt het zelf al: dé plek van De Taalapotheek waar je mooie, door Sanne zelf geschreven, poëzie kunt bestellen. Sanne: “Gedichtjes voor de allerleukste, maar ook zeker voor de minder leuke dingen in het leven. Want die verdienen allebei heel fijne woorden.”

Lees verder onder de foto:

Foto: De Taalapotheek

Blind date met een boek

‘Ingrediënt: boek’ is Sannes variant op een online boekenwinkel. Deze speciaal door Sanne geselecteerde boeken worden ingepakt aangeboden met slechts een korte sneak preview die Sanne geeft. “Hierdoor krijgen mensen vaak gelijk een idee of dat boek iets voor ze is of niet. Het is een soort blind date met het boek.” Deze boeken hebben tegelijkertijd het doel om bepaalde (moeilijke) thema’s anders te interpreteren of te relativeren.

Spraakwaters en Gespreksserums

Dit zijn door Sanne ontworpen kaartjes met algemene vragen die uitnodigen tot een diepgaander gesprek. Deze vragenkaartjes kunnen tijdens een afspraak met vrienden of familie op tafel gelegd worden. “Dankzij deze vragen wordt het gesprek een stukje diepgaander dan weer een avond praten over koetjes en kalfjes.” Sanne maakte ook een speciaal kaartensetje voor ouders met vragen, zoals: ‘Wat vind je tot nu toe het moeilijkst aan het ouderschap?’ en ‘Wat bewonder je aan de vader/moeder van jouw kind(eren)?’

Lees verder onder de foto:

Foto: De Taalapotheek

Schrijfkamer: formele, pakkende teksten

Voor dit onderdeel ben je aan het goede adres voor pakkende, meer formele teksten. “Hier ligt bij de Taalapotheek niet de nadruk op, maar ook dit vind ik superleuk om te doen. Denk aan commerciële webteksten voor de website van je bedrijf of het schrijven van een nieuwsbrief, recensie of blogtekst. Ook het redigeren van een bestaande webtekst behoort tot de mogelijkheden.”

Workshop: hoe lees je poëzie?

Binnenkort begint Sanne met het geven van workshops voor het leren lezen van poëzie. “Het is een workshop waarbij mensen echt poëzie gaan leren lezen, niet zelf schrijven. Ik merk namelijk dat veel mensen poëzie intimiderend en vaag vinden. Ik wil mensen kennis laten maken met gedichten die supergoed te lezen zijn, zodat ze poëzie (opnieuw) leren waarderen. Het gaat er ook niet altijd om dat je alles woord voor woord moet begrijpen. Ze krijgen een cursus EHBP: Eerste Hulp Bij Poëzie.”

Tip: wees op tijd bij het inschrijven van de eerstvolgende workshop in september, want er is plek voor zes cursisten in totaal. “Ik wil namelijk iedereen aan het woord laten en er individueel bij betrekken.”

Verrijk je leven met taal

Geïnspireerd en of enthousiast geworden voor Sannes passie voor taal? Bekijk wat jou het meeste aanspreekt en verrijk je leven met taal dankzij het aanbod van De Taalapotheek! Alle ontwikkelingen van deze superleuke Veenendaalse onderneming in de gaten houden? Volg het Instagramaccount van De Taalapotheek, waar Sanne regelmatig op post.

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “André en Tessa halen het Italiaanse vakantiegevoel naar Nijmegen: ‘Lekker lang tafelen in de binnentuin’”

André en Tessa halen het Italiaanse vakantiegevoel naar Nijmegen: ‘Lekker lang tafelen in de binnentuin’

Aangeboden door Birra Moretti

Ga naar “Ben van Olala Chocola: ‘We maken alles met de hand, in onze open keuken’”

Ben van Olala Chocola: ‘We maken alles met de hand, in onze open keuken’

Aangeboden door Qredits

Olala Chocola Veenendaal Ben
Ga naar “Harm en Natasja van Boti: ‘Met een supboard kun je je de hele dag vermaken’”

Harm en Natasja van Boti: ‘Met een supboard kun je je de hele dag vermaken’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Boob tape € 5,99”

Boob tape € 5,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “20% korting Bestron plafondventilatoren”

20% korting Bestron plafondventilatoren

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Day opbergkrat € 2,49”

Day opbergkrat € 2,49

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Denver SCK-5310 elektrische kinderstep € 89,95”

Denver SCK-5310 elektrische kinderstep € 89,95

 • Geldig t/m 16 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Advocatenkantoor Boers Advocaten”

Advocatenkantoor Boers Advocaten

 • Boers Advocaten
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Jeugdhulpverlener B”

Jeugdhulpverlener B

 • Leger des Heils Kledingwinkel de Boothiek
 • Parttime
Leger de Heils

Agenda

Ga naar “Open Monumentendag in Veenendaal”

Open Monumentendag in Veenendaal

 • Van 10 sep t/m 11 sep
Ga naar “Burendag in Veenendaal”

Burendag in Veenendaal

 • 24 september 2022